2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Óbudai Zöld Szabadegyetem új évada

2 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53030"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/zoldegyetem_logo.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="87" /></a></span>Az Óbudai Egyetem kezdeményezése nyomán <em>Óbuda</em>-<em>Békásmegyer Önkormányzata és az egyetem között - </em>Prof. Dr. Rudas Imre, az intézmény rektora és Bús Balázs polgármester által aláírásával - környezetvédelemi együttműködési megállapodás jött létre.

Az Óbudai Egyetem kezdeményezése nyomán ÓbudaBékásmegyer Önkormányzata és az egyetem között – Prof. Dr. Rudas Imre, az intézmény rektora és Bús Balázs polgármester által aláírásával – környezetvédelemi együttműködési megállapodás jött létre.

Az Óbudai Egyetem kezdeményezése nyomán ÓbudaBékásmegyer Önkormányzata és az egyetem között – Prof. Dr. Rudas Imre, az intézmény rektora és Bús Balázs polgármester által aláírásával – környezetvédelemi együttműködési megállapodás jött létre.

A partnerek számára kiemelt jelentőséggel bír a környezettudatosság és fenntarthatóság eszméjének terjesztése, a jövő generációja gondolkodásának ez irányú alakítása, gyakorlati ismereteinek gazdagítása, így az Egyetem és az Önkormányzat közösen megalapította az Óbudai Zöld Szabadegyetemet, melynek keretében havi egy alkalommal olyan témák kerülnek előadásra, melyek a környezettudatos energiatermelés és felhasználás előmozdítását segítik elő.

A 2010/11-es sikeres szemeszter után a 2011/12-es év fókuszában továbbra is a közvélemény tájékoztatása, a fenntarthatóság és az energiafelhasználás áll. Az elmúlt évad elhangzott előadásai a http://zoldegyetem.obuda.hu/category/elhangzott-eloadasok/ weboldalon tekinthetők meg.

A 2011 őszére tervezett témák között szerepel Juvancz Zoltán előadásában az ivóvíz ellátás, Óbuda vízrajza, A Duna állapota és lehetőségei. A hulladékgazdálkodás (kezelési technológiák, újrahasznosítás), a háztartási kiserőművek (napelemek csatlakoztatása a hálózatra) témáját Pénzes László járja körül az ELMÜ képviseletében. Ezt követően Kádár Péter, az Óbudai Egyetem docense a mikroCHP-ekről tart előadást; az organikus építészet témáját pedig Nemcsics Ákos, az egyetem tanára és Ónodi Gábor (SZITE) dolgozza fel.

2012 tavaszának tervezett témái az energia tanúsítvány, a zöld iroda (Green office), a középületek energiaellátása, valamint az Óbudai Egyetemen megújuló energia központja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.