2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az okosotthon az tudatos életet, biztonságot, élhetőbb környezetet jelenthet

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96600"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_655.jpg" border="0" width="480" height="270" /></a></span>Okosotthoni eszközeink nem csak technikai szempontból jelentenek előrelépést mindennapjainkban. Segítségükkel élhetőbb környezetet teremthetünk otthonunkban, biztonságban tudhatjuk értékeinket, és nem utolsósorban a tudatos életre is nevelnek. Az <a href="https://www.elgato.com/en/eve">Elgato Eve</a> otthonfigyelő rendszer helyettünk is ügyel életünk minőségére: segít javítani komfortérzetünket, és használatával energiát is spórolhatunk.</p> <p> 

Okosotthoni eszközeink nem csak technikai szempontból jelentenek előrelépést mindennapjainkban. Segítségükkel élhetőbb környezetet teremthetünk otthonunkban, biztonságban tudhatjuk értékeinket, és nem utolsósorban a tudatos életre is nevelnek. Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer helyettünk is ügyel életünk minőségére: segít javítani komfortérzetünket, és használatával energiát is spórolhatunk.

 

Okosotthoni eszközeink nem csak technikai szempontból jelentenek előrelépést mindennapjainkban. Segítségükkel élhetőbb környezetet teremthetünk otthonunkban, biztonságban tudhatjuk értékeinket, és nem utolsósorban a tudatos életre is nevelnek. Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer helyettünk is ügyel életünk minőségére: segít javítani komfortérzetünket, és használatával energiát is spórolhatunk.

 

Mikor kint hideg van, sokkal nehezebb rávenni magunkat, hogy kitárjuk az ablakot és szellőztessünk. Pedig tudjuk, a friss, oxigéndús levegőre szüksége van szervezetünknek. Az Elgato Eve Room beltéri levegőfigyelő készülék segítségével okostelefonunkon követhetjük lakásunk levegőjének változását. Az Eve Room szenzora ellenőrzi a széndioxid- és az illékony szerves vegyületek mennyiségét a levegőben, érzékeli a hőmérsékletet és páratartalmat is. Okostelefonunkkal összekötve így mindig ellenőrizhetjük, családunkat tiszta levegő veszi-e körül a szobában.

 

Lakásunk légminősége mellett a kinti hőmérséklet, légnyomásváltozás is hatással van szervezetünkre. Az Elgato Eve Weathert kültérre tervezték, így mindig tudhatjuk, hány fok van kint, mekkora a páratartalom, frontérzékenyek számára pedig értékes adatokat mutat a légnyomás alakulásáról. A kinti és benti értékeket könnyen áttekinthető grafikonokon láthatjuk, az applikáció pedig havi és éves lebontásban is tárolja az adatokat.

 

Okosotthoni eszközeink segítségével otthonunkat energiatakarékosabbá tehetjük. Biztosan megesett már mindenkivel, hogy véletlenül nem jól zárta be az ablakot vagy ajtót. Míg nyáron csak a bogarak másznak be rajta, télen a fűtésszámlánkat is megnövelheti egy-egy rosszul záródó ajtó vagy ablak. Az Elgato Eve Door & Window figyeli, hogy nyílászáróink megfelelően zárva vannak-e, Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig telefonunknak is jelzi az állapotot. Segítségével azt is látjuk, átlagosan mennyi ideig vannak nyitva ablakaink, így tudni fogjuk, mennyit szellőztetünk.

 

Háztartásunkban energiát takaríthatunk meg, ha a különféle fogyasztókat használaton kívül kikapcsoljuk, és a konnektorból is kihúzzuk. Az utóbbiról azonban gyakran megfeledkezünk. Az Elgato Eve Energy okoskonnektorral telefonunkon keresztül megszakíthatjuk a kapcsolatot készülékünk és a konnektor között, az applikáción keresztül pedig energiafogyasztásunkat is figyelemmel követhetjük.

 

Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer Apple termékekkel szinkronizálható, kompatibilis az Apple HomeKit alkalmazással is. Így akár az Eve rendszerét Siri-utasítások segítségével a hangunkkal is vezérelhetjük, anélkül, hogy megérintenénk telefonunk kijelzőjét. Az Elgato Eve applikáció mind a négy fajta eszközt egy applikációban kezeli, így egyszerre egy helyen érünk el minden információt otthonunkról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.