A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) a ZebraLink Multiplatform SDK-jának (Software Development Kit, szoftverfejlesztési csomag) és okostelefon segédprogramjának a piacra dobását jelentették be a gyártó képviselői.

 

 

A Zebra Technologies Corporation (Nasdaq: ZBRA) a ZebraLink Multiplatform SDK-jának (Software Development Kit, szoftverfejlesztési csomag) és okostelefon segédprogramjának a piacra dobását jelentették be a gyártó képviselői.

 

 A mobil felhasználásokkal dolgozók számára különösen lényeges, hogy a szoftver BlackBerry® smartphone-ról Zebra nyomtatókra történő közvetlen nyomtatást tesz lehetővé, vagyis igény szerint lehet helyszíni szolgáltatási rekordokat, nyomon követési címkéket, az eladási helyen nyugtákat, egészségügyi mintákra címkéket és számos további dokumentumot nyomtatni.

A mai üzleti életben a mobil technológiák egyre nagyobb teret kapnak. Az okostelefonok ma a helyszíni  alkalmazások iránti egyre növekvő igény kielégítését szolgálják, ahol a tradicionális és nehézkes kézi terminálok nem mindig megfelelőek. Az AMR egy kutatási cikke szerint "az informatikai felső vezetők a mobil jelleget az iparág egyik leglényegesebb technológiájának tekintik."[1] A Zebra okostelefon képessége egy olyan, kritikus gazdasági helyzetben jelenik meg, amikor a mobil alkalmazásokba irányuló bármely befektetésnek gyors, látható megtérülést kell biztosítania. Mivel egyre nagyobb az igény a helyszínen dolgozó alkalmazottakkal való kapcsolattartásra és részükről a gyors válaszadásra, a mobil eszközök használata a vállalatok versenyképessége szempontjából kritikus szintet ért el.[2]  

"Fokozatos, azonban észrevehető eltolódás ment végbe az okostelefonok mobil alkalmazásokra irányuló szélesebb körű használata felé, melynek célja a jelentős költségcsökkentés, a folyamatok korszerűsítése, és a termelékenység növelése" – nyilatkozta Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. "Ez lényeges hatást gyakorol majd többek között a helyszíni eladások, a helyszíni szolgáltatások, vagy éppen az útvonal-nyilvántartások terén dolgozó mobil munkatársak tevékenységére, mivel a kollégák az okostelefonokkal gyakorlatilag bárhonnan tudnak majd dolgozni. Ez a mai gazdasági körülmények között forintokban mérhető megtakarítást jelent például a fuvarozó és a kereskedő cégeknek vagy éppen az egészségügyi szolgáltatóknak."

A ZebraLink Multiplatform SDK segítségével a fejlesztők a Zebra nyomtató termékcsaládjai közül több mint 15-öt tudnak támogatni, s ezzel minden tekintetben bővül a mobil dolgozókat kiszolgáló piacon ajánlott termékeik köre. A Zebra szoftverkönyvtárai és forráskód mintái egyszerűen érhetők el a www.zebra.com/SDK oldalon, ahonnan a szoftverfejlesztők letölthetik és azokat a saját fejlesztői környezeteikben felhasználhatják. A nyomtatási alkalmazási demó anyagok letöltése ugyanerről a webhelyről lehetséges.     

A ZebraLink SmartPhone SDK különböző Blackberry® eszközön többféle Zebra nyomtatóhoz létrehozható alkalmazáshoz érhető el.

 www.zebra.com/sdk .

A ZebraLink Multiplatform SDK videó megtekintéséhez kérjük, kattintson a  http://ow.ly/H9wZ linkre.


[1] Fletcher, C. (2008).  SAP and the BlackBerry: A New Era in Mobile CRM?: AMR Research.

[2] Burden, K. & Shey, D. (2009). Mobilizing Field Forces on Smartphones Oyster Bay, NY: ABI Research.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük