2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az OMV egy újabb kutatási koncessziót kapott Norvégiában

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/10728"><img class="image thumbnail" src="/files/images/350px-Oil_platform_in_the_North_Sea.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>A 2008 március 11-én az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari vállalata, egy újabb tengeri kutatási koncessziót szerzett Norvégiában. </p><p> 

 

350px oil platform in the north sea.thumbnailA 2008 március 11-én az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari vállalata, egy újabb tengeri kutatási koncessziót szerzett Norvégiában.

 

 

350px oil platform in the north sea.thumbnailA 2008 március 11-én az OMV, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari vállalata, egy újabb tengeri kutatási koncessziót szerzett Norvégiában.

 

Az új koncesszió – amely birtokában az OMV (Norge) AS folytat majd kutatásokat – a Norvég-tengeren található, egy kiemelkedő minőségű kutatási területen. A koncessziót a Norvég Olaj- és Energiaügyi Minisztérium döntése alapján kapta meg az OMV, a 2007-es APA (Awards in Predefined Areas = Előre Meghatározott Területek Kiosztása) keretén belül. Az OMV északnyugat-európai kulcsrégióban megvalósított expanziója összhangban áll a vállalat növekedési stratégiájával.

Helmut Langanger, az OMV igazgatóságának kutatásért és termelésért felelős tagja kijelentette: „Az új kutatási koncesszió birtokában jó úton haladunk afelé, hogy kitermelőként erős pozíciót építsünk ki Norvégiában. A norvég portfoliónk lépésről lépésre történő kibővítésével megerősödik kutatási és kitermelési pozíciónk ebben a kulcsfontosságú régióban."

Az OMV 2006 márciusában nyitotta meg oslói irodáját, amely 2007 augusztusában Stavangerba költözött. Két koncessziót (PL 430, PL 439) 2007 elején ítélték oda az OMV-nek, míg további két koncessziót (PL 449, PL 445) 2007 júniusában. A most megszerzett koncesszió (PL 471) a Norvég-tengeren fekszik, amelyet az OMV és partnere, a Sagex Petroleum Norge AS 50-50%-os arányban működtet. Valamennyi koncesszió ígéretes területen található.

Az OMV kiegyensúlyozott nemzetközi E&P portfolióval rendelkezik hat kulcsfontosságú régió 21 országában. A kulcsrégiók a következők: Közép-Kelet-Európa, Észak-Afrika, Északnyugat-Európa, Közel-Kelet, Ausztrália/Új-Zéland, valamint Oroszország/Kaszpi-térség. Az OMV napi termelése mintegy 321.000 hordó, a vállalat 1,22 milliárd hordó olaj- és gáztartalékkal rendelkezik.

Az OMV részaránya a most megszerzett koncesszióban ( PL471):

Norvég-tenger (Blokk 6407/2 & 5 (részlegesen))

OMV (Norge) AS, üzemeltető  50%

Sagex Petroleum Norge AS      50%

Az OMV (Norge) AS az OMV Exploration & Production GmbH 100%-os tulajdonú leányvállalata, amelyet 2005-ben alapítottak. A vállalat központja a norvégiai Stavangerben található. Az OMV (Norge) AS jelenleg öt koncesszióban érdekelt: kettő a Barents-tengeren, egy az Északi-tengeren, kettő pedig a Norvég-tengeren található.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.