2022.05.21.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az új Audi A4-be is a rézmentes Ferodo® Eco-Friction® fékbetéteket szerelik.

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/97162"><img class="image image-preview" src="/files/images/audi.preview.jpg" border="0" width="478" height="318" /></a></span>Vezető gépjárműgyártók hagyták jóvá és alkalmazzák eredeti felszerelésként a Federal-Mogul Eco-Friction-technológiát.</p> <p> 

Vezető gépjárműgyártók hagyták jóvá és alkalmazzák eredeti felszerelésként a Federal-Mogul Eco-Friction-technológiát.

 

Vezető gépjárműgyártók hagyták jóvá és alkalmazzák eredeti felszerelésként a Federal-Mogul Eco-Friction-technológiát.

 

A Federal-Mogul Motorparts, amely a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egyik divíziója, bejelentette, hogy az új Audi A4-en eredeti felszerelésként fogják alkalmazni a Ferodo® Eco-Friction® fékbetéteket. A Mercedes után, amely a legújabb C-osztályán már eredeti felszerelésként alkalmazza az Eco-Friction fékbetéteket, az Audi a következő olyan jelentős gépjárműgyártó, amely igénybe kívánja venni a Ferodo környezetbarát technológiáját fékrendszerei vonatkozásában.

 

Úttörő vállalkozásként a fékrendszerek terén, a Ferodo ezzel az eredeti felszerelésként jóváhagyott, környezetbarát technológián alapuló, alacsony réztartalmú és rézmentes Eco-Friction fékbetétekből álló termékcsaláddal fog megjelenni az utópiacon. A választék a jelenlegi premier termékcsalád 90%-át fedi le, de ez az arány 2016 elejére 95%-ra fog emelkedni. Az ügyfeleink és a szerelőműhelyek a fékek cseréje során már ennek az eredeti felszerelésként elfogadott technológiának az előnyeit élvezhetik, méghozzá annak tudatában, hogy környezetkímélőbb fékbetéteket fognak használni. 

 

A kisebb réz- és nehézfém-tartalom, valamint a csökkentett fékpor-kibocsátás miatt e termékcsalád nem csupán a környezetet óvja, hanem a legutóbbi tesztek azt is kimutatták, hogy az Eco-Friction fékbetétek sokkal jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos rézalkatrészekkel szemben: egy Mk6 Volkswagen Golf gépkocsi esetében például 10%-kal csökken a fékút 100km/h sebességnél történő fékezéskor.

 

„Az Eco-Friction támogatása a fő gépjárműgyártók – például az Audi és a Mercedes-Benz – részéről igazolja a Ferodo által végzett komoly kutatási és fejlesztési munkát" – mondta Silvano Veglia, a Federal-Mogul Motorparts fékezési megoldások EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) utópiacának termékigazgatója. „Az Eco-Friction bizonyítja, hogy jelentős befektetés esetén a környezetkímélő megoldásoknak nem kell szükségszerűen hátrányosan befolyásolniuk a biztonságot, a teljesítményt és a tartósságot. A Ferodo a réztartalom csökkentésére és a réz használatának fokozatos megszüntetésére vonatkozó jogszabály végrehajtását megelőzve egy olyan megoldást fejlesztett ki, amely mellett a gépjárműgyártók bátran elkötelezhetik magukat, mivel e módszerrel kereskedelmileg vonzóbbá tehetik modelljeiket."

 

A legújabb féktechnológiák élenjáró fejlesztőjeként a Federal-Mogul ötévnyi kutatás és fejlesztés során több mint 150 mérnökkel 1500-nál is több anyagot tesztelt, hogy azonosítson, műszakilag meghatározzon és kifejlesszen egy, az Eco-Friction termékcsaládban alkalmazandó, új rézhelyettesítő anyagkombinációt. A termék utópiaci bevezetésének részeként a Federal-Mogul műszaki támogatást nyújt a szervizeknek és forgalmazóknak, hogy minél több ügyfél ismerhesse meg az Eco-Friction teljesítményét és környezetbarát jellegét.

 

Év végére a Ferodo termékcsalád fékbetéteinek 95%-a alacsony réztartalmú és rézmentes Ferodo®Eco-Friction fékbetét lesz. A Federal-Mogul Motorparts, mely a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egyik divíziója, a párizsi Equip Auto keretében bejelentette piacvezető alacsony réztartalmú és rézmentes fékbetétcsaládja, a Ferodo® Eco-Friction® bővítését. (Az Equip Auto a nemzetközi utópiac egyik legfontosabb B2B eseménye, mely már 40 éve hozza össze a vállalatokat Franciaország és az EMEA régió gépjárműpiacainak kiszolgálásához.)

 

A Ferodo Eco-Friction a gépjárműgyártók számára kifejlesztett, szabadalmaztatott eredetifelszerelés-technológia. Környezetbarát jellegén túl a Ferodo Eco-Friction a biztonságra és a teljesítményre is összpontosít a féktávolság csökkentésével. A legfrissebb teljesítménytesztek igazolták, hogy az Eco-Friction fékbetétek nem csupán elérik a hagyományos, rézalapú alkatrészek teljesítményét, de jelentős előrelépésként is lehet rájuk tekinteni. A népszerű Mk6 Volkswagen Golf esetében 100 km/h-ról való fékezés során a féktávolság 10%-kal, 115 km/h-nál pedig 17%-kal csökkent. A könnyű haszongépjárművek számára szintén előnyt jelentenek az Eco-Friction betétek: a Peugeot Boxer és a Fiat Ducato esetében a féktávolság 12 m-rel rövidült 100 km/h-nál, és 16 m-rel 115 km/h-nál. A teszteket egy független vizsgálócég, a MIRA Ltd (Egyesült Királyság) végezte, és a közzétett eredmények a Ferodo és a második legjobban teljesítő termék összehasonlításán alapulnak.

 

A Federal-Mogul Motorparts a Ferodo termékcsalád 90%-án vezeti be az Eco-Friction technológiát, az év végére pedig ez 95%-ra fog emelkedni, lefedve a piacon jelenleg kínált, illetve a közeljövőben bevezetésre kerülő összes népszerű járművet, ezzel biztosítva, hogy a vásárlók az alacsony réztartalmú és rézmentes fékbetétek előnyeit a teljesítmény és a környezetbarát kialakítás terén is élvezhessék.

 

Napjainkban a Ferodo Eco-Frictiont számos gépkocsin alkalmazzák eredeti felszerelésként, többek között az új Audi A4-en és a Mercedes-Benz C-osztályán, és a következő hónapokban több gyártó is követni fogja példájukat.

 

„A Federal-Mogult nagy örömmel tölti el, hogy tovább bővítheti utópiaci ügyfeleinek kínált termékválasztékát, biztosítva számukra, hogy ugyanazokhoz a piacvezető technológiákhoz és az eredeti felszerelések által nyújtott minőséget képviselő alkatrészekhez juthassanak hozzá, mint a gépjárműgyártók," – mondta Silvano Veglia, a Federal-Mogul Motorparts EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) fékezési megoldások utópiacának termékigazgatója. „Vezető féktermék-beszállítóként készen állunk, hogy ügyfeleink jövőbeli igényeit még a jelenben kielégítsük."

 

A termék bevezetését a szervizeknek és forgalmazóknak a Federal-Mogul által nyújtott marketing- és műszaki támogatás kíséri majd, hogy elmagyarázhassák ügyfeleiknek a prémium Ferodo Eco-Friction fékbetét előnyeit.

 

www.federalmogul.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.