Régi igazság, hogy a történelmet a győztesek írják. Az emberek mindig is igyekeztek magyarázatot találni a történelmi eseményekre, napjainkban azonban úgy tűnik, egyre többen akarnak hitelesebb képet kapni annál, mint amit az iskolákban tanítanak, vagy amit a főáramlatú média sugall.

 

Régi igazság, hogy a történelmet a győztesek írják. Az emberek mindig is igyekeztek magyarázatot találni a történelmi eseményekre, napjainkban azonban úgy tűnik, egyre többen akarnak hitelesebb képet kapni annál, mint amit az iskolákban tanítanak, vagy amit a főáramlatú média sugall.

Bunyevácz Zsuzsa mivel sem történész vagy közgazdász, sem egyéb szakember, újságíróként csupán arra vállalkozott, hogy összegyűjtsön pár talán kevésbé ismert adatot, tényt, és megpróbáljon rávilágítani néhány olyan összefüggésre, különösen a magyarokkal kapcsolatban, amelyeket ritkán emlegetnek. A tényeken, dokumentumokon alapuló regény egy közös múltbeli utazásra hívja az olvasót. Mindezek segítségével bepillantást nyerhetünk a történelmi események hátterébe.

A szerző Haeffler AndrássalA szerző Haeffler AndrássalAz így kialakított kép azonban meglehetősen különbözik attól, mint amit a győztesek állítanak. – olvashatjuk Bunyevácz Zsuzsa legújabb könyvének „Az Új Világrend tízparancsolata, avagy a Szent Grál elrablása?" ajánlójában. A könyvet december elején mutatta be az Alexandra Kiadó a Nyugati téri Alexandra Pódiumon. A szerzővel Haeffler András rádiós újságíró beszélgetett, aki bevezetőjében megállapította, hogy ez a könyv nagyon kemény olvasmány. Le kell ülni, át kell rágni, le kell zárni minden mondatot, meg kell nézni a hatalmas forrásanyagot, irodalomjegyzéket és így tovább, mert minden mondat súlyos mondanivalót hordoz. Rengeteg vitára okot adó, de nagyon sok új gondolatot is tartalmaz, amiről sokan talán nem is tudnak és felkapják a fejüket, hogy valóban így lenne?

Bunyevácz ZsuzsaBunyevácz ZsuzsaVolt az emberiségnek egy aranykora még az első civilizációk virágba borulása idején, amikor még harmóniában éltünk a természettel, a szent univerzummal és kivétel nélkül mindenki a Szent Grál birtokosa volt. És mi történt azóta? Üzlet lett az egész világ!

Hosszú utat kellett megtennünk, amíg eljutottunk oda, hogy a GDP alapján ítélnek meg minket, és a szabadpiac az imádat tárgya. Ma a világ három leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb fejlődő országok 600 millió lakosának összes évi jövedelme; és miközben egyesek sok milliárd dollárt forgatnak a tőzsdéken és képesek arra, hogy egy ország gazdasági stabilitását megingassák, addig 36 ezer gyerek hal meg naponta éhínség miatt…

Lehet, hogy útközben elvesztettünk valamit? Talán éppen a Szent Grált? És ez lenne az Új Világ rend? Néhány pénzember uralma az egész világ felett? Ha valóban épülőben van egy új világ, akkor az csupán a véletlen műve? Vagy igazuk lehet az összeesküvés-elméleteknek? Vagyis létezik egy szorosan együttműködő csoport, amely a világuralom elnyerése érdekében tevékenykedik, és képes nemzeteket, birodalmakat elsöpörni, háborúkat, forradalmakat kirobbantani?

Bunyevácz Zsuzsa megemlítette, hogy előző könyve – A Szent Grál üzenete, Az eltitkolt magyar vonatkozások – a kritika által agyon lett hallgatva, ebből gondolja, hogy jól végezte munkáját. A szerző új könyvében továbbra is foglalkozik a magyarsággal. Hosszú utat járt be az emberiség, amíg eljutott oda, hogy életét már nem az egyetlen teremtő Isten, hanem a mindenható pénzügyi szuperstruktúra törvényei szabályozzák. Ebbe a folyamatba próbálja beilleszteni és vizsgálni a magyar történelmet. És ha valóban épül az Új Világrend, akkor nekünk, magyaroknak mi a szerepünk benne? Az áldozatai vagyunk, vagy bűnösök? Vagy éppen az a küldetésünk, hogy visszahozzuk az aranykor szemléletét?

Lantai József

Bunyevácz Zsuzsa

„Az Új Világrend tízparancsolata, avagy a Szent Grál elrablása?"

ISBN : 9632971056

Kiadó: Alexandra Kiadó
Terjedelem: 544 oldal
Méret [mm]: 145 x 214 x 39

Ára: 2999 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük