2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI 2017 — ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban

2 perc olvasás

ev_termeszetfotoi_2017_3.jpgDr. Csaba Gábor, a múzeum főigazgató-helyettese vezette be az eseményt – egyelőre a díjnyertes képek leleplezése nélkül. A NaturArt, azaz a Magyar Természetfotósok Szövetsége idén 25. alkalommal hirdette meg Közép-Európa legnagyobb fotópályázatát, amelynek anyagát 11. éve ez a múzeum mutatja be a látogatóknak. A versenyre 2953 csúcstechnológiával készített kép érkezett be 170 pályázótól, itt pedig 112 emlékezetes fotó szerepel. Új támogató is akadt: a Lenergy Magyarország Kft. Gaál Péter ügyvezető elmondta, hogy a 70 szakembert foglalkoztató, energiatakarékos klímatechnikát képviselő vállalat fontosnak találta a verseny szponzorálását.

Fáth Péter, a NaturArt elnöke szerint a gigászok csatájának részese volt a dr. Kalotás Zsolt vezette zsűri. A kiemelt támogatók között találjuk ismét az Olympus és a Canon céget. Újdonság, hogy a képeken szereplő QR-kód letölthető és a megfelelő eszközzel megosztható. Nehéz munka hárult a zsűrire a 14 kategóriában, hiszen tehetséges fotósokból és kreativitásból hazánkban nincs hiány. Fáth Péter ezután felsorolta a 14 kategória első, második és harmadik díjasait – köztük sok ismert fotóssal, akik nem először nyertek már. A természetfotózás hihetetlen kitartást, elhivatottságot követel a fényképésztől. A nem díjazott képek között is szerepelnek fantasztikus alkotások a legfiatalabb korosztálytól (Pelle Tamás, Li Gábor stb.), valamint három hölgy is.

mate-bence_pitypang.jpg

Maté Bence: Pitypang

A legtöbb kitüntetést, Az Év Természetfotósa címet Máté Bence nyerte el (aki a World Press Photo harmadik díjazottja is volt! láttuk a Néprajzi Múzeumban), az Év Ifjú Természetfotósa pedig Reinhoffer István lett – megérdemelten. Megjegyezzük, hogy Máté Bence a számtalan díj átvételekor egy maszáj harcos öltözékét, ékszereit és saruját viselte, ugyanis nemrég tért haza Kenyából.

A kiállítást feltétlenül látnunk kell, ha közelebb akarunk jutni a természet nagy titkaihoz! A képek gondoskodnak erről.

Az Alexandra Könyvesház Kft. is kitett magáért, mert a díjkiosztó ünnepségre megjelentette igényes magyar és angol nyelvű albumát Kasznár Veronika Katalin szerkesztésében, Radisics Milán tördelésével és az Alföldi Nyomda Zrt. ragyogó kivitelezésében

 ev_termeszetfotoi_2017_3.jpg

Az év természetfotói – Magyarország 2017

Alexandra Könyvesház Kft.  2017 Pécs

191 oldal, színes illusztrációkkal

ára 5099 Ft.

ISBN 977 178 523 306 8

 

 

DOBI ILDIKÓ

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.