2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az új Ford Fiesta fékhatásáról a Ferodo® gondoskodik

3 perc olvasás

fordf.jpgA Fiesta legújabb generációját a Ferodo forradalmian új, rézmentes Eco-Friction® fékbetéteivel szerelték fel. A Federal-Mogul Motorparts július 24-én jelentette be, hogy fékmárkája, a Ferodo® szállítja a fékbetéteket a legendás Ford Fiesta legújabb generációjához.

 

A Ferodo Eco-Friction® fékbetéteivel a legnépszerűbb Fiesta modellek első tengelyét fogják felszerelni. A környezetbarát, rézmentes fékbetétek mind a környezet megóvása, mind a fékhatás tekintetében elégedettséggel tölthetik el az új Fiesta tulajdonosait.

Öt év célzott kutatást követően a Ferodo az utángyártott alkatrészek piacán elsőként mutatott be rézmentes fékbetétekből álló termékcsaládot, amely az Eco-Friction nevet kapta. A fékbetétek fejlesztése és szigorú tesztelése során több mint 1500 anyagot és 25 különböző új keveréket vizsgáltak meg a szakemberek. A környezetkímélőbb anyagokból álló, és jóval kevesebb finom részecskét kibocsátó fékbetétek nagyobb biztonságot, hatékonyabb zajcsökkentést és a kategóriában kimagaslóan jó teljesítményt nyújtanak.

 

„Örömünkre szolgál, hogy újabb gyártó döntött az Eco-Friction fékbetétek használata mellett, különösen egy olyan népszerű modell esetében, mint a Ford Fiesta” – mondta Gozde Kirali, a Federal-Mogul Motorparts EMEA féktermékekért felelős márkamenedzsere. „A törvényi változások előírják a fékbetétekben felhasznált réz mennyiségének csökkentését, ezért évekkel ezelőtt elkezdtük az általunk alkalmazott megoldás fejlesztését, melyet először 2014-ben mutattunk be konkrét termék formájában. Mindez jól mutatja úttörő szerepünket az iparágban, hiszen már a piaci igény felmerülését megelőzően kifejlesztettük.”

 

A fékbetétek 20-30 különböző anyagból állnak, melyek mind eltérő szerepet töltenek be. A tervezés során egyértelmű volt, hogy a réz nem helyettesíthető egyetlen anyaggal, ezért az Eco-Friction termékekben is többféle fém-szulfid, ásványi anyag, dörzsanyag, rost, kerámiarészecske és különféle grafitok használatával sikerült elérni a réztartalmú betétekre jellemző kopási és súrlódási jellemzőket.

 

A Ferodo Eco-Friction termékcsaládja kitűnő ajánlólevéllel rendelkezik.

Egy hat gépjárművön végzett teszt eredményei szerint az Eco-Friction akár 17%-kal nagyobb fékerőt biztosít a versenytársak fékbetéteivel szemben. (A Federal-Mogul Motorparts K+F részlege által elvégzett és a független, Egyesült Királyságban található MIRA vállalat által felügyelt féktávolságteszteken.) Piaci elterjedése is jelentős, hiszen a technológia a Ferodo termékkínálatának 90%-ánál elérhető, melynek köszönhetően a márka vezető szerepet tölt be a környezetbarát fékbetétek terén.

 

Az első Ford Fiestát 1976-ban mutatták be, és azóta világszerte több mint 16 millió Fiestát értékesítettek. A legújabb Ford Fiesta 2017-ben, vagyis az első generáció megjelenése után több mint 40 évvel mutatkozott be.

 

www.ferodo.com

https://www.youtube.com/FMGarageGurusemea

www.FMmotorparts.com

 

Lantai József

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.