2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Azonnali elektronikus képfeldolgozás az Olimpián

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63392"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image3_259.thumbnail.jpg" border="0" width="87" height="100" /></a></span>A Getty Images Fujitsu CELSIUS munkaállomással illesztett egymáshoz több ezer képet .Gyorsasága folytán a CELSIUS R920 egyetlen éjszaka alatt elkészítette a gigapixel nagyságrendű alkotást - a korábban lehetségesnél tizenkétszer gyorsabban alakítva „sajtókész" formátumúra a képet. Az ambiciózus projekt közelebb hozza az emberekhez a technikát.</p> <p> 

image3 259.thumbnailA Getty Images Fujitsu CELSIUS munkaállomással illesztett egymáshoz több ezer képet .Gyorsasága folytán a CELSIUS R920 egyetlen éjszaka alatt elkészítette a gigapixel nagyságrendű alkotást – a korábban lehetségesnél tizenkétszer gyorsabban alakítva „sajtókész" formátumúra a képet. Az ambiciózus projekt közelebb hozza az emberekhez a technikát.

 

image3 259.thumbnailA Getty Images Fujitsu CELSIUS munkaállomással illesztett egymáshoz több ezer képet .Gyorsasága folytán a CELSIUS R920 egyetlen éjszaka alatt elkészítette a gigapixel nagyságrendű alkotást – a korábban lehetségesnél tizenkétszer gyorsabban alakítva „sajtókész" formátumúra a képet. Az ambiciózus projekt közelebb hozza az emberekhez a technikát.

 

A Fujitsu legnagyobb teljesítményű munkaállomása az olimpia menyitóján ambiciózus projekt keretében bizonyította egyedülálló képességeit. A rendkívül gyors és nagy teljesítményű CELSIUS R920 a világon elsőként állított össze egyetlen éjszaka alatt több ezer fotóból gigapixel nagyságrendű képet a sajtó számára.

 

A nyersanyagként szolgáló képeket Henry Stuart, a Getty Images fotósa készítette a londoni olimpia nyitóünnepségén, 2012. július 27-én pénteken este. A fotókat az éjszaka során – a korábban lehetségesnél tizenkétszer gyorsabban – dolgozták fel és egyetlen óriási, 20 gigapixel összfelbontású panorámaképpé illesztették össze. Az érdeklődők már másnap reggel megtekinthették a képet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos fotóügynöksége, a Getty Images webhelyén. A panorámaképen több mint 80 ezer ember arca látható azonosítható módon a tömegben.

 

Ez a legutóbbi olyan gigapixel nagyságrendű projekt, amelyben csúcskategóriás számítógéppel illesztenek egymáshoz több ezer állóképet egyetlen 360 fokos panorámaképpé. A Fujitsu extrém számítási teljesítménye után Monster II névre keresztelt, ultra felsőkategóriás CELSIUS R920 munkaállomását bocsátotta rendelkezésre a művelethez. A gép mintegy hússzor gyorsabb egy normál PC-nél, mégis elfér egy asztalon.

 

A projektben használt Fujitsu CELSIUS R920 a vállalat munkaállomás-kínálatának óriási teljesítményű, csúcskategóriás modellje. 256 GB RAM-memóriával és 32 Intel Xeon processzormaggal dolgozik (az átlagos asztali PC-re jellemző 2 vagy 4 maggal szemben). A lehető legmagasabb teljesítmény elérése érdekében a Monster II teljes körűen képfeldolgozásra optimalizált rendszer. A Getty Images által használt Monster II végfelhasználói ára kb. 20 ezer euró.

 

A CELSIUS R920 a Fujitsu 2012 júniusában frissített CELSIUS munkaállomás-portfóliójának zászlóshajója. A szinte teljesen zajmentesen futó, kiváló minőségű Fujitsu CELSIUS munkaállomások ideális támogatást nyújtanak a nagy teljesítményt igénylő vizualizációs és számítástechnikai feladatokhoz. A család legújabb tagja, az 1U méretű Fujitsu CELSIUS C620 rack-munkaállomás az adatközpontból nyújt bámulatos grafikus teljesítményt.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.