2014. február 14-én, Bálint napján ismét Unplugged – Borral az Andante Borpatikában. Csemer Boglárka és Sinha Róbert koncertjét ezúttal a Petrányi pince borai „kísérik".

 

2014. február 14-én, Bálint napján ismét Unplugged – Borral az Andante Borpatikában. Csemer Boglárka és Sinha Róbert koncertjét ezúttal a Petrányi pince borai „kísérik".

 

A két művész közös produkciója valódi zenei különlegesség a jazz, a pop és a világzene határáról. Eddigi pályájukhoz méltóan az Andante Borpatikában tartandó bemutatkozó koncertjük után alig egy héttel máris egy rangos külföldi fellépés vár a duóra: február 21-én Hollandiában, az ottani kulturális élet egyik legfontosabb helyszínén, az amszterdami Rijksmuseum-ban adnak majd koncertet.

 

És ne feledkezzünk meg a harmadik „művészről" sem, a Balaton északi partján fekvő Csopaki Petrányi Pincészetről. Petrányiék a 2001-es első szüret óta mára már igazi értéket képviselnek kézműves fehér- és vörösboraikkal, melyekkel sorra nyerik a helyi és országos versenyeket.

 

Csemer Boglárka a hazai jazz-színtér kiemelkedő tehetsége. Ismertsége és népszerűsége azonban nemcsak itthon ível meredeken felfelé: 2012-ben Párizs első számú jazz klubjában, a Sunset-Sunside Jazz Club-ban lépett fel, 2013-ban pedig önálló koncerttel szerepelt Franciaország egyik legrangosabb jazz fesztiválján, a párizsi "Jazz sur Seine"-en.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a 2012-es teltházas koncert után idén lehetőséget kaptam hogy  a fesztivál keretein belül, mutassam be új lemezem teljes zenei anyagát, a francia közönségnek. A tavalyi koncert életem egyik legmeghatározóbb élménye volt, így természetes, hogy most is nagy izgalommal készülünk a szombat estére. Ez a fesztivál kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a fiatalokhoz közel hozza a jazz világát, így én is játékos, vidám, fiatalos, ugyanakkor a lélek mélységeibe tekintő műsorral készültem, ami nem áll távol tőlem, hiszen a saját dalaim mind ebben a hangulatban készültek." – mondta Boggie.

Emellett koncertezett már Frankfurtban és Bécsben is. 2013 áprilisában Boggie néven és címmel jelentette meg első, csak saját dalokat tartalmazó stúdióalbumát a Tom-Tom Records gondozásában, és rögtön az előkelő 4. helyig jutott az eladási listán. A három nyelven (angol, francia, magyar) íródott album sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy két dalát is filmeznének választották.

 

Sinha Róbert a Holland Királyi Zeneakadémián szerzett klasszikus gitárművész diplomát 2006-ban. Az azóta elsősorban kiemelkedő világzenei produkciói révén ismertté vált művész az elmúlt években fellépett New Yorkban (2010), Párizsban (2009, 2012), Brüsszelben (2006, 2008, 2012), Madridban (2009), Delhiben (2011), Zaragozában (2008), Helsinkiben (2009), Hágában (2012), Bordeaux-ban (2009, 2012), és Tilburg-ben (2012) is.

 

A koncert előtt és után, de közben is folyamatos a Petrányi pince Borkóstolója és vására.

Az est folyamán terítékre kerülő borok:

Sárgamuskotály 2012

Tramini 2011

Apám kapálta 2011

Olaszrizling 2012

Cabernet sauvignon 2011

Syrah 2011

és természetesen egy csábos Andante vegyes ízelítőtál.

Asztalfoglalás célszerű.

 

Végezetül bemutatnám a fenti borválasztékból a kedvencemet, mely biztosan Önöknek az Olvasóinknak is elnyerné a tetszését. Persze, ha eljönnek és megkóstolnák!

 

Sárgamuskotály 2012

Csopak az egyik hagyományos termőhelye a már kevés helyen jelen levő Sárga Muskotálynak. Jó kezekben pedig csodálatos minőséget ad ez a szőlő. Szépen túlérésbe vihető és ha szerencsénk van az időjárással, akkor megjelennek a nemes botrytises jegyek a szőlőn. Ilyenkor az amúgy is egyedi íz- és zamatvilág még fantasztikusabb aromákkal bővül.

Elegáns illata, hosszantartó karakteres íze és zamata, gyönyörű savösszetétele kiemeli és megkülönbözteti a muskotályok közül.

A 9-10 fokra jól lehűtött Sárga Muskotály méltó kísérője lehet a rafinált pulyka- és kacsaételeknek, de jó hidegen nyári vendégfogadó italnak, aperitifnek is ajánljuk. Egy hűvös helyre eldugott, 12 fokos pincehőmérsékleten kínált szép évjárat pedig 2-3 éves, érett korában hódít igazán.

 

2014. február 14. 19.00

Csemer Boglárka és Sinha Róbert koncertje a Petrányi pince boraival kisérve

Andante Borpatika

1011 Budapest, Bem rakpart 2.

 

http://www.andante-borpatika.hu/index.php/hu/

 

Lantai József