A fiatal képzőművész mögött máris sikerek állnak, dicsekedhet díjnyertes illusztrációkkal, és festményeit, printjeit nem először állítja ki az OCTOGONart Galéria.

 

A fiatal képzőművész mögött máris sikerek állnak, dicsekedhet díjnyertes illusztrációkkal, és festményeit, printjeit nem először állítja ki az OCTOGONart Galéria.

   Baranyai András 1974-ben született, 2004-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika szakán. Tagja a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesületének. A Kiss Ottó kötetéhez, a Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután címűhez készült munkáit 2007-ben a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának jutalmazták az Év Illusztrátora kategóriában.

 2008-ban Cserna-Szabó András Puszibolt című kötetének borítóját tervezte. Groteszk és szürreális világot alkotott, amelyik máris jellegzetesen „baranyaias", szellemes.

   2008-ban jelentkezett első egyéni tárlatával, a Foci című diplomamunkájával. Rendkívül szórakoztatóan szólt digitális print-sorozata a magyar és a nemzetközi focitörténelemről, amiről mi tudjuk a legjobban, hogy nálunk aztán „közügy".

   A jelenlegi OCTOGONart kiállításon ismét népszerű „közügyet" szolgál, a sokaknak vigaszt nyújtó ezotériát, vagyis a ma divatos hitvilág groteszk képét, amit elképesztő ötletekkel tarkít. Ugyanakkor technikailag magas színvonalon, humorosan, a művészet eszközeivel „terít" számunkra ilyen címekkel: Szuperalfa tudat, Humángalactic multilevel tréning: első kapu…stb. Tehát mindenkinek fontos – a humor szemüvegén keresztül.

 

   Ezt élvezhetjük most az OCTOGONart Galéria Várfok utca 7-9. alatti műtermében február 7-ig, keddtől péntekig 10-18 óra között.

   A modern művészetek kedvelői – bármilyen állásponton vannak – nem hagyhatják ki a látványt!

Dobi Ildikó

Ne feledje el elolvasni másik kollégánk cikkét ugyanerről a kiállításról:

http://www.euroastra.info/node/22206

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük