2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Begördült Budapestre a Mobil Egészségközpont

3 min read
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43791"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kamion.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az UNIQA Biztosító legújabb egészségmegőrző programja, a Mobil Egészségközpont. A speciális eszközökkel felszerelt kamionnak köszönhetően lehetővé válik számos orvosi vizsgálat azonnali, helyben történő elvégzése.</p><p>

 

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az UNIQA Biztosító legújabb egészségmegőrző programja, a Mobil Egészségközpont. A speciális eszközökkel felszerelt kamionnak köszönhetően lehetővé válik számos orvosi vizsgálat azonnali, helyben történő elvégzése.

 

Sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az UNIQA Biztosító legújabb egészségmegőrző programja, a Mobil Egészségközpont. A speciális eszközökkel felszerelt kamionnak köszönhetően lehetővé válik számos orvosi vizsgálat azonnali, helyben történő elvégzése.

Az egészségmegőrzés fontos pillére az UNIQA filozófiájának, amely törekvés a széles élet- és betegségbiztosítási termékpalettán kívül a szolgáltatásokban is tükröződik. A prevenciós programok köre most egyedülálló kezdeményezéssel, a Mobil Egészségközponttal egészül ki. A speciális orvosi berendezésekkel felszerelt jármű egyenesen Németországból, a gyártósorról gördült Budapestre. A 16,5 méter hosszú, 2,5 méter széles, 4 méter magas járműszerelvény első pillantásra inkább űrhajóra, mintsem kamionra emlékezetet. A feltűnő külső értékes belsőt rejt. A félpótkocsi nagy része mindkét oldalirányban kitolható, ezáltal közel 60 négyzetméter alapterületű modern rendelőintézet tárul a látogatók elé. A Mobil Egészségközpontban a következő vizsgálatok elvégzésére nyílik lehetőség: EKG Vicardio, hasi, szív és nyaki ultrahangos vizsgálatok, dermatoszkópia, látásvizsgálat, hallásvizsgálat, gerinc deformációjának MediMouse vizsgálata, belgyógyászati megelőző vizsgálatok, mobil mammográfiás vizsgálatok, csontsűrűség vizsgálat, allergiavizsgálatok, laborvizsgálatok (vérkép, májkép, TBC, Helicobacter pylori). A belső tér kellemes hőmérsékletéről padlófűtés, illetve klíma berendezés gondoskodik. A járművet felszerelték egy nagy teljesítményű áramfejlesztő berendezéssel is, az esetleges energiazavarok okozta hibák kiküszöbölésére.

Dr. Peter Eichler az osztrák UNIQA Personenversicherung AG igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az UNIQA mint Ausztria vezető betegségbiztosítója, a szomszédos országokban is fontos és vezető szerepet kíván betölteni a betegségbiztosítások területén. Ebben segít az Európában is egyedülállónak számító, innovatív szolgáltatás, a Mobil Egészségközpont. A kamion a magyarországi bemutatkozás után több UNIQA-tagországba ellátogat és a vállalati ügyfelek körében szervezett egészségnapokon és lakossági rendezvényeken jelenik meg.

„Társaságunk nem véletlenül az új generáció biztosítójaként azonosítja önmagát; „új generációs" szolgáltatásainkkal amellett hogy a biztonságot nyújtjuk ügyfeleinknek, arra törekszünk, hogy segítsünk valóra váltani a célokat. Az egészség megőrzése és az egészséges életmód kialakítása olyan feladat, amiért mindenkinek, a biztosítótársaságnak is tennie kell. A betegség-, baleset- és életbiztosítások mellett a kiegészítő szolgáltatásokat is fontosnak tartjuk. Pár évvel ezelőtt indítottuk útjára a VitalClub életmódprogramot, amelynek keretében eddig is szerveztünk tanácsadással egybekötött szűrőnapokat. A Mobil Egészségközponttal most még több, átfogó vizsgálat helyben történő, gyors elvégzése vált lehetővé." – ismertette a programot Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója a kamion bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük