2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Beindult a klímaszezon

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52225"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_82.thumbnail.jpeg" border="0" width="94" height="100" /></a></span>A hőségnek köszönhetően 40 százalékkal megugrott a ventilátorok és klímák forgalma a Praktiker áruházakban. A legtöbben a mobilklímákat keresik, ami nem igényel különösebb beszerelést, de népszerűek a léghűtők, a ventilátorok és a jó ár-érték arányú split klímák is.

images 82.thumbnailA hőségnek köszönhetően 40 százalékkal megugrott a ventilátorok és klímák forgalma a Praktiker áruházakban. A legtöbben a mobilklímákat keresik, ami nem igényel különösebb beszerelést, de népszerűek a léghűtők, a ventilátorok és a jó ár-érték arányú split klímák is.

images 82.thumbnailA hőségnek köszönhetően 40 százalékkal megugrott a ventilátorok és klímák forgalma a Praktiker áruházakban. A legtöbben a mobilklímákat keresik, ami nem igényel különösebb beszerelést, de népszerűek a léghűtők, a ventilátorok és a jó ár-érték arányú split klímák is.

A tartós hőségnek köszönhetően jelentős mértékben, mintegy 40 százalékkal megnőtt a ventilátorok és légkondicionáló berendezések forgalma a 19 magyarországi áruházzal rendelkező Praktikernél júniushoz képest. A magyar vásárlók elsősorban gyors megoldást ígérő mobilklímákat, léghűtőket és ventilátorokat keresik, de jól fogynak a jó ár-érték arányú split klímák is. A Praktiker tapasztalatai szerint július első napjaitól kezdődően ugrott meg a kereslet a berendezések iránt, ami jól mutatja, hogy a hazai fogyasztókat szinte csak a több napos nyári hőség tudja meggyőzni a vásárlásról. A Praktikernél az utóbbi hetek slágertermékének számít a Teknopoint 2,4 kw-os mobilklímája, a Genex 3,4 kw-os split klímája, az Orion léghűtő, illetve a Budget ventilátorok asztali és álló változatai.

Az idei esztendőben némiképp drágábbak a klímák, mint tavaly, ugyanis sok importőr már nem foglalkozik a légkondicionáló berendezéssekkel és több gyár is bezárt Kínában, ami hatással volt a magyarországi árakra. A Praktikernél a széles választék áll rendelkezésre a klímákból és más eszközökből, a legolcsóbb split klíma akciós ára nem éri el az 50.000 forintot, míg a legdrágább típusok csaknem 180.000 forintba kerülnek. Utóbbiak olyan monoblokkos hűtőberendezések, amelyek a mobil és a split klímák előnyös tulajdonságait ötvözik, és nem igényelnek kültéri egységet, így akár műemlék épületre is felszerelhetőek.

A Praktiker tapasztalatai szerint a magyar vásárlók számára az első legfontosabb még mindig az ár, ez után jön az energiaosztályzata a terméknek. Fogyasztók zöme a tartósan meleg napok alatt vásárolja meg klíma készülékét, amikor már tényleg elviselhetetlen a meleg otthonában, és a ventilátor nem biztosít kellő felfrissülést. A tervezett vásárlást és komolyabb szerelést igénylő split klímákat – a garancia érvényesítése érdekében – csak ún. zöldkártyával rendelkező szerelő tudja beüzemelni, de a legtöbb szervizben már 2-3 hét várakozási idő van a sok megrendelés miatt, emiatt is választják sokan az azonnali megoldást jelentő léghűtőket és mobil klímákat.

A Praktikernél azzal számolnak, hogy az időjárástól függően akár augusztus második feléig is eltarthat a klímaszezon, de a válság hatásait az idei évben ez a szegmens is érezni fogja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.