Ha azt halljuk, Rock&Roll, fiatalos lendület, némi lázadás, és vidámság jut eszükbe – nem véletlen tehát, hogy Bock Valér különleges cuvée-je a Bock&Roll nevet kapta.

 

 Ha azt halljuk, Rock&Roll, fiatalos lendület, némi lázadás, és vidámság jut eszükbe – nem véletlen tehát, hogy Bock Valér különleges cuvée-je a Bock&Roll nevet kapta.

 

Kellemes napsütéses délután érkeztünk a villányi Bock Pincéhez, és akárcsak az ősszel, most is megbizonyosodtam, hogy az első benyomás mindent eldönt, és meghatározza véleményünket. A Bock Pincében már érkezésünkkor maximális volt – nemcsak irántunk – a vendégek felé irányuló figyelem, üres pohárral senki sem maradhatott, már a bejáratnál a Pincészet egyik büszkeségével a Fanni Gyöngyöző Roséval kínáltak.

 

A Bock Pince új generációját képviselő borász – Bock Valérhíres arról, hogy remekül komponál – és most kivételesen nem a zenéről van szó. 2012-es Bock&Rollja nagyszerű, üdítő, és fiatalok számára is könnyen fogyasztható házasítás – melynek debütálását a Pince egy rendhagyó party kereti közt ünnepelte június utolsó hétvégéjén.

 

Ehhez a borhoz zene kell – idézzük Bock Valért, aki tartotta is szavát, hiszen koraestétől hajnalig szólt a Rock&Roll a Pince udvarán. A táncos kedvű vendégek Európa első számú, Elvist megidéző zenekara, az Ed Philips and the Memphis Patrol, majd Keresztes Ildikó dallamaira rázhatták, nem is akárhogy – Ed Philipsék megmutatták, hogyan kell a földön fekve gitározni vagy pörögni a nagybőgő körül.

 

Az autentikus Rock&Roll hangulathoz a zene mellett a látvány sem hiányozhat.

A Pince udvarát rendhagyó módon elborították a bakelitlemezek és színes lampionok -akárcsak egy időutazás az ötvenes évek amerikai party-jaiba. A retro életérzés pedig pinup görlök nélkül nem lett volna az igazi, így két koncert között meglepetés divatbemutató forrósította a hangulatot, pörgős szoknyákkal, pöttyökkel, és mindennel, ami ehhez jár.

Valér örökifjú vöröse megmutatta, hogy mire képes: egy estére még a méltóságteljes nyugalom szigetét, a Bock Pincét is képes volt megőrjíteni.

 

Azoknak, akik lemaradtak, jó hírünk van: a 2012-es Bock&Roll már kapható, és party is lesz még! Aki ennél többre kíváncsi, követheti a bort a Facebookon.

De addig is, ne feledjék: augusztusban ismét party, azaz koncert a Bock Körpincében, Miklósa Erikával.

 

Még nem mutattam be az est hősét, hogy tulajdonképpen mi is az a Bock&Roll, nos

villányi védett eredetű classicus, 3 szőlőfajtából készült vörösbor: Syrah, Kékfrankos, Pinot Noir, egyenlő arányban. Stílusában könnyed, illatában fűszeres, halványabb színvilággal rendkívüli összetettséggel rendelkezik. 18 hónapot töltött másod töltésű tölgyfahordóban.

Ajánlom Olvasóink figyelmébe, egy estét – de inkább kettőt, … sőt többet – megér!

 

https://www.facebook.com/bockandrollbor

 

Lantai József

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük