A legtöbben e-mailt használunk üzleti kommunikációra – naponta száz és száz levelet küldünk és fogadunk. Az e-mailtől való függőségünk gyenge láncszem az üzletbiztonság szempontjából. A hekkerek változatlanul használnak spam-et és phising technikákat a cégek támadására, de újabban ezeket testre szabják, hogy megnehezítsék kiszűrésüket a mindennapi levelezés közül. A Symantec 2013-as Internet Security Threat Reportja 42 százalékos növekedést mutatott a célzott támadások körében a 2012-es adatokhoz képest.

A legtöbben e-mailt használunk üzleti kommunikációra – naponta száz és száz levelet küldünk és fogadunk. Az e-mailtől való függőségünk gyenge láncszem az üzletbiztonság szempontjából. A hekkerek változatlanul használnak spam-et és phising technikákat a cégek támadására, de újabban ezeket testre szabják, hogy megnehezítsék kiszűrésüket a mindennapi levelezés közül. A Symantec 2013-as Internet Security Threat Reportja 42 százalékos növekedést mutatott a célzott támadások körében a 2012-es adatokhoz képest.

A legtöbb spam-et viszonylag könnyű kiszűrni és elszigetelni, de a célzott támadások a fogadó félre szabottan készülnek és nehéz észlelni őket. Például egy vállalat HR osztálya olyan leveleket kaphat, amelyekben potenciális álláskeresők önéletrajzaira mutató linkeket helyeztek el a phiserek. Ha valaki rákattint ezekre a linkekre, akkor a levélben elrejtett rosszindulatú program aktivizálódik. A hagyományos szűrők sokkal nehezebben reagálnak az ilyen levelekre és nagyobb eséllyel engedik át őket a postafiókunkba. Az ilyen támadások megelőzésére alkottuk meg a Symantec Messaging Gateway 10.5 programcsomagot, amely fejlett védelmi technológiáinak köszönhetően hatékonyan segíti a levelezési rendszerek valós idejű védelmét.

Kiemelkedően hatékony védelem és fejlett veszélyérzékelés

A felhasználók védelmének érdekében a Messaging Gateway 10.5 Disarm technológiát alkalmaz – ez egy új, szabadalmaztatás alatt álló eszköz, amit a Symantec Research Labs fejlesztett ki célzott, új típusú e-mail támadások kivédésére. Ez az egyedülálló technológia minden egyes Microsoft Office és Adobe PDF csatolmányt egyenként vizsgál, majd az esetleges veszélyes aktív tartalmak kiiktatásával rekonstruál. Az így biztonságossá tett levelek és csatolmányok továbbítása valós időben történik. Disarm használata nélkül a kiberbűnözők javascript, makrók és Flash segítségével feltűnés nélkül juttathatnak rosszindulatú fájlokat a felhasználó gépére. A Symantec által végzett tesztek alapján a Disarm az idei év nulladik napi támadásainak 98%-át megállíthatta volna. Tudjon meg többet a Disarm működéséről ezen a linken: http://www.symantec.com/connect/blogs/symantec-introduces-unique-new-technologies-fight-evolving-targeted-attacks

A Symantec Messaging Gateway emellett a Brightmail spamszűrő technológiát is alkalmazza, amely globális és lokális üzenetalapú veszélyekre is képes reagálni. A Symantec Global Intelligence Network rendszere napi szinten gyűjt adatokat több mint ötmillió csali-címről és hárommilliárd beérkező levélről, amelyek közül azelőtt ki tudjuk szelektálni a veszélyes spamet mielőtt még azok problémát okozhatnának ügyfeleinknek. A Messaging Gateway ezzel a tudásbázissal felvértezve a spam 99 százalékát képes kiszűrni egymillió az egyhez hibahatárral.

Jobb irányíthatóság, adatvesztés elleni védelem és e-mail titkosítás

A technológia elemek mellett természetesen emberi tényezőkkel is számolnunk kell az adatvédelem terén. A Messaging Gateway fejlett tartalomszűrő és adatvesztés elleni (DLP) technológiáival könnyen és biztonságosan kezelhetünk érzékeny adatokat. A rendszergazdák könnyen tudnak hatékony és rugalmas biztonsági szabálykészleteket alkotni az adatvesztés megelőzésére. A Messaging Gateway alkalmazások ezen felül beépülnek a Symantec Data Loss Prevention rendszereibe, ami megkönnyíti a mindennapos adatvesztési események elhárítását.

A személyes információk titkosítására kötelező szabályok miatt a Messaging Gateway prémium titkosítási opciókat kínál. Ezek a megoldások testre szabhatóak az ügyfél számára és egyaránt működnek helyi és hostolt szolgáltatásoknál. Amennyiben biztonsági szabályok betartatására használjuk a rendszert, az üzenetenként ellenőrzi az ügyfél kommunikációját és azt az előzőleg beállított kritériumok szerint titkosítva küldi tovább, ha szükséges.

Egységesített menedzsment és adminisztráció

A Messaging Gateway hatékony irányító központot és egységesített menedzsmentet biztosít a rendszergazdáknak a vállalat teljes üzenetküldési infrastruktúrájának kezelésére. Az adminisztrátorok egyetlen Web-alapú konzolon keresztül több Messaging Gateway alkalmazást is tudnak kezelni, emellett trendeket, támadási statisztikákat és szabályszegési eseteket is ellenőrizhetnek. A több konzol együttes használatából, egymásnak ellentmondó szabálykészletekből és egymással inkompatibilis jelentési rendszerekből eredő problémák megszüntetésével a Messaging Gateway jelentősen csökkenti a levelezési rendszer biztonsági költségeit. A programcsomag emellett számos jelentéstételi opciót is tartalmaz, többek közt olyan vezetői kimutatások készítését, amelyek a teljes rendszer hatékonyságát és költségeit is megjelenítik. A jelentések ezen felül segítik a rendszergazdákat az adatvesztési trendek felismerésében és a biztonsági szabályzat betartatásában.

A Messaging Gateway egyedi technológiákat alkalmaz a robosztus védelem elérésére, valamint segíti az informatikusokat a jobb kezelhetőség elérésben. Ez a kombináció segíti az IT-részleget abban, hogy a malware és spam incidensek kezelése helyett a rendszerarchitektúra fejlesztésére és az üzletmenet javítására tudjon koncentrálni. Ha több információra van szüksége a támogatott platformokról, rendszerigényekről vagy a levelezés védelméről, látogasson el a következő oldalra: http://www.symantec.com/messaging-gateway.

 

VIDEO: Protect Against Spear Phishing and Advanced Targeted Attacks

Symantec Messaging Gateway

Data Sheet: Symantec Messaging Gateway 10.5

Symantec Data Loss Prevention

Gartner 2013 Magic Quadrant for Secure Email Gateways