2009. december 18-án tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót a King Long autóbuszgyártó cég. A tájékoztató apropója, hogy a Xiamen King Long United Automotive Industry Co. Ltd. szándéknyilatkozata szerint a jövőben magyarországi gyártóüzemet kíván létrehozni.

 

2009. december 18-án tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót a King Long autóbuszgyártó cég. A tájékoztató apropója, hogy a Xiamen King Long United Automotive Industry Co. Ltd. szándéknyilatkozata szerint a jövőben magyarországi gyártóüzemet kíván létrehozni.

A King Long autóbuszgyártó cég (teljes nevén: Xiamen King Long United Automotive Industry Co. Ltd.) székhelye Kínában Xiamen városában található. A vállalatot 1988-ban alapították több cég egyesülésével. Az elmúlt 21 év alatt Kína legnagyobb autóbuszgyártójává nőtte ki magát. A vállalat üzletstratégiáját az egész kategóriát kielégítő termékcsalád, magas ár/érték arány és a gyors, rugalmas fejlesztés határozza meg.

A King Long céljai nem merültek ki abban, hogy Kínában piacvezetővé vált, hanem a nemzetközi piacon is meghatározó szerepet kíván betölteni. Ennek érdekében a King Long az ezredfordulón, az európai minőségi előírásoknak és elvárásoknak megfelelő fejlesztésekbe kezdett. A nemzetközi értékesítések növelésének céljából a King Long szoros kapcsolatot ápol az egész világon ismert alkatrészgyártókkal.

A King Long buszai az egész világon nagy megelégedéssel futnak Ausztrália, Új-Zéland, Hong Kong, India, Szingapúr, Makaó, a Fülöp-szigetek, Szaúd-Arábia, Irán, Libanon, Szíria, az Egyesült Államok, Argentína, Anglia, Franciaország, Olaszország, Németország, Ausztria, Svédország, Oroszország, Ukrajna, Románia, Bulgária, Ciprus, Málta és 2008 óta már Magyarország útjain is.

Magyarország kiemelt fontosságú piac a King Long számára. Kétéves piaci aktivitása alatt 150 új autóbusz került értékesítésre. Ezen piac fontosságát bizonyítja, hogy a King Long jármővei számos Magyarországon gyártott alkatrésszel szereltek, ezáltal foglalkoztatva magyar munkaerőt, kiépítve a szoros együttmőködést. A teljesség igénye nélkül a Székesfehérváron gyártott Alcoa felnik, az Egerben gyártott ZF sebességváltók, a Szentgotthárdon gyártott Allison automataváltók és a Nyíregyházán gyártott Vibracustic légrugók mind-mind King Long által felhasznált és beépített alkatrészek közé tartoznak.

A Xiamen King Long United Automotive Industry Co. Ltd. szándéknyilatkozata szerint a jövőben a jármővek végszerelését Magyarországon kívánja elvégezni.

Távlati terveknek megfelelően megvizsgálja egy Magyarországon létesített gyártósor felállításának lehetőségét, amellyel a magyarországi vevői igényeket a jövőben még magasabb szinten tudja kielégíteni. Jelenleg a vállalat képviselettel és szakszervizzel rendelkezik Magyarországon: King Long Magyarország Kft. Cím, elérhetőség: Gödöllő, Ipari Park, Pattantyús krt. 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük