2024.március.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Bemutatták Rómában a katolikus közösségi portált

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64675"><img class="image image-preview" src="/files/images/aleteia_fekvo.jpg" border="0" width="180" height="120" /></a></span>Az ógörög nevével is igazságot hirdető portál az Aleteia.org címet kapta.Ez az első  katolikus internetes hálózat mindazok számára, akik a világhálón is az igazságot keresik - hangzott el az Aleteia római bemutatásán.

aleteia fekvoAz ógörög nevével is igazságot hirdető portál az Aleteia.org címet kapta.Ez az első  katolikus internetes hálózat mindazok számára, akik a világhálón is az igazságot keresik – hangzott el az Aleteia római bemutatásán.

aleteia fekvoAz ógörög nevével is igazságot hirdető portál az Aleteia.org címet kapta.Ez az első  katolikus internetes hálózat mindazok számára, akik a világhálón is az igazságot keresik – hangzott el az Aleteia római bemutatásán.

A világon  465 millió katolikus internetezik rendszeresen, az általuk olvasott oldalak mostantól egy helyen lesznek megtalálhatók. Az Aleteiához több mint ezer katolikus intézmény, rádió, televízió, katolikus mozgalom és más katolikus weboldal csatlakozott. Az Aleteia nyitóoldalán kiemelt helyet kapnak a látogatók kérdései.

Az Aleteia.org kiváló lehetőséget ad a párbeszédre – hangoztatta a portál szerdai bemutatóján Sean O'Malley bostoni bíboros, akinek egyházmegyéjében a portál elsőként indult el kísérleti jelleggel.

Az egyelőre négy nyelvű – olasz, angol, francia, spanyol -, de hamarosan portugálul és arabul is olvasható portál megszületését a római székhelyű Evangelizáció a Médiáért Alapítvány tette lehetővé a vatikáni Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa és az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa támogatásával.

Az Aleteia.org létrehozásában teológusok, újságírók, közgazdászok is részt vettek. A portál vezetője a spanyol Jesus Colina lett, a Zenit.org katolikus hírügynökség alapítója és korábbi elnöke. Munkáját Andrea Salvati, a Google Italia marketingfelelőse segíti.

MTI/Magyar Kurír

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.