A STIHL magyarországi leányvállalatának éves forgalma meghaladta a 6 milliárd forintot 2015-ben. 2016-ban az online jelenlétüket erősítik, már országszerte 15 szakkereskedés csatlakozott a legújabb kereskedelmi rendszerhez.

 

A STIHL magyarországi leányvállalatának éves forgalma meghaladta a 6 milliárd forintot 2015-ben. 2016-ban az online jelenlétüket erősítik, már országszerte 15 szakkereskedés csatlakozott a legújabb kereskedelmi rendszerhez.

 

A STIHL az egész világon arra törekszik, hogy a biztonságos működtetés érdekében vásárlóinak alapos oktatást és kellő információt adjon a használni kívánt termékekről.  Éppen ezért csak és kizárólag saját szakkereskedéseiben árusítja azokat és ez az oka annak is, hogy eddig vártak az online értékesítés elindításával.

 

Az online vásárlás népszerűségének terjedésével azonban elindult a termékek online feketepiaca is. Hogy a vásárlók továbbra is biztosan a megszokott minőséghez, az eredeti termékekhez, szakszerű szervizhez jussanak, a STIHL első körben 13 országban, köztük Magyarországon is, elindította az online árusítást.

 

„2016-ban a szakkereskedéseink online jelenlétének országos kiépítése és a teljes termékpalettánk bemutatása a cél. Létrehoztunk egy egységes online polcrendszert a partnerek számára, minden szakkereskedés külön webshopot üzemeltethet. Fokozatosan vezetjük be az új rendszert, jelenleg az online előrendelés aktív, így a vásárlási folyamat egyszerűsödik, de a személyes szaktanácsadás sem marad el." – mondta el Bakon Gábor, az Andreas Stihl Kft. ügyvezetője.

 

A 160 országban jelen lévő és világszinten minőségi termékeiről ismert STIHL International GmbH 1991. június 7-én alapította meg magyarországi leányvállalatát azzal a céllal, hogy bevezesse a korszerű és kiváló minőségű STIHL márkájú mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépeket, majd biztosítsa ezek önálló kereskedelmét Magyarországon. Az akkor nyolc fővel induló cégnek rögtön az első évben 102 millió forintos forgalma lett. Jelenleg huszonkét fővel, több mint háromszáz szakkereskedéssel dolgoznak, a vállalat forgalma az évek során több mint az ötvenszeresére növekedett, 2015-ben meghaladta a 6 milliárd forintot.

 

A tavalyi év slágertermékei a gyepápoláshoz kapcsolódtak, fűnyíróból, fűkaszából és sövénynyíróból nagyon sokat vásároltak Magyarországon, az ikonikus STIHL fűrész természetesen folyamatosan toplistás termék.

 

http://www.stihl.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük