(vissza) fejlesztés alatt: ezt mutatja most az iroda WEB lapja(vissza) fejlesztés alatt: ezt mutatja most az iroda WEB lapja

Újabb utazási iroda, ezúttal egy miskolci viszonteladó került bajba.

 (vissza) fejlesztés alatt: ezt mutatja most az iroda WEB lapja(vissza) fejlesztés alatt: ezt mutatja most az iroda WEB lapja

Újabb utazási iroda, ezúttal egy miskolci viszonteladó került bajba. Az egyéni utazási cégként működő Omnitours Utazási Iroda körül sokasodó fizetési problémákról tavasz óta beszélnek a szakmában.

Állítólag volt olyan utazásszervező, amelyik kizárólag azért látogatott el az idei „Menjünk Világgá" kiállításra, hogy behajtsa az iroda kifizetetlen tartozásait, amelyek úgy keletkeztek, hogy az utasok által befizetett előleget, illetve részvételi díjat az ügynök egyáltalán nem, vagy csak részben utalta tovább. Az ügyből azért nem lett a napisajtóig érő botrány, mert az érintett tour operátorok – valamennyien ismert utaztatók – nem engedhették meg maguknak, hogy az utasok ne utazzanak el. Azzal ugyanis saját működési engedélyüket kockáztatták volna. Emlékezetes, hogy annak idején a Jordán Tours ilyen gyakorlata az iroda törléséhez vezetett.

A szakmában élő mundérvédő reflexek lehetővé tették, hogy az ügynök tartozásai több millió Ft-ra duzzadjanak. Az Omnitours tulajdonos-ügyvezetője, Mogyorósi Mária, ügyvédje útján szeptember 1-jei keltezéssel egy levelet küldött hitelezőinek, miszerint utazási irodai tevékenységét augusztus végén beszüntette, a vele szerződéses kapcsolatban álló utazásszervezőkkel pedig 2008. október 31-ig teljes körűen elszámol.

Az iroda azt is közölte, hogy tevékenysége beszüntetését a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak bejelentette. Szerettük volna megtudni az MKEH-nál, hogy folytatnak-e bármiféle eljárást az irodával kapcsolatban, de lapzártánkig a hivataltól visszahívást nem kaptunk. Az utazási irodák közhitelű nyilvántartásában azonban az Omnitours október 3-án még ott szerepelt.

http://www.omnitours.hu/

(Turizmus Panorama Bulletin)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük