Nem nagyon szoktunk poltikai cikket sajtószemlézni, különösen magyar lapból. Most megtesszük, mert fontos Magyarország számára. Tavaly a Bilderberg konferencián szintén egy negyedórára voltunk tárgy, hogyan lehetne ellehetetleníteni az országot. Most a trend folytatódik. (A cikk megjelenta Magyar Nemzet Online-ban: http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/bilderberg-negyedora-hazankrol-1230285 )

Nem nagyon szoktunk poltikai cikket sajtószemlézni, különösen magyar lapból. Most megtesszük, mert fontos Magyarország számára. Tavaly a Bilderberg konferencián szintén egy negyedórára voltunk tárgy, hogyan lehetne ellehetetleníteni az országot. Most a trend folytatódik. (A cikk megjelenta Magyar Nemzet Online-ban: http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/bilderberg-negyedora-hazankrol-1230285 )

Mintegy negyedórán át ismét szó volt Magyarországról a május 29. és június 1. között Koppenhágában tartott Bilderberg-találkozón – tájékoztatta lapunkat tegnap az Európai Bizottság egy magát megnevezni nem kívánó tisztségviselője. A szupertitkos találkozóra egyedüli magyarként meghívott Bajnai Gordon a Hír24-nek adott tegnapi interjújában ezzel szemben azt állította, Magyarország nem került szóba Dániában.

Az európai nacionalista érzések erősödéséről szóló téma részeként volt szó hazánkról a Bilderberg-találkozón. A vita résztvevői aggodalmukat fejezték ki főként azért, amiért a magyar kormány élesen ellenzi az Európai Unió föderalista irányú további integrálódását, és továbbra is olyan radikális gazdasági lépéseket hajt végre, amelyeket sem Brüsszel, sem Washington nem néz jó szemmel.

Homályban a támogatók

Csak rágtam a gittet és összeszűrtem a levet – közölte a Magyar Nemzet megkeresésére Bajnai Gordon a hét végi Bilderberg-találkozóról. Közben kiderült, hogy a Haza és Haladás Egyesület mintegy 440 millió forintnyi támogatást kapott tavaly, ám a támogatók kilétét csak július végén fedik fel.

Bajnai és beszélgetőtársa úgy érveltek, hogy a budapesti kormány gyengítésének legjobb módja, ha azt hangoztatják, Orbán Viktor a háttérben együttműködik a Jobbikkal, és ezzel igen veszélyes ösvényre téved. Így – érveltek – egyfajta egészségügyi kordont vonhatnak Magyarország köré, elriasztva a befektetők egy részét is.

Oscar Bronner, az osztrák Der Standard médiacsoport kiadója biztosította Bajnai Gordont és a jelenlévőket, hogy lapja ebben segítségére lesz a volt miniszterelnöknek. Mint ismeretes, Paul Lendvai újságíró, a Der Standard rendszeres szerzője két alkalommal is meghívottja volt a Bilderberg-konferenciának. Bajnai Gordont Gyurcsány Ferenc potenciális támogatottságáról is kérdezték. Erre úgy felelt, hogy „Gyurcsány egy bohóc", aki miniszterelnöki múltja miatt nem lesz képes számottevően növelni népszerűségét.

Bajnai a Hír24-nek adott interjújában tegnap azt állította, hogy Magyarország „lényegében" nem került szóba a Dániában hét végén megtartott Bilderberg-konferencián, ahol „a világot meghatározó jelentős folyamatokról beszélgettek különböző döntéshozók, gondolkodók". Az Együtt-PM vezetője szerint aki látta, honnan érkezett, az természetesen megkérdezte, mi újság Magyarországon. – Sajnos sokaknak az első gondolatuk, ami a fejükben van, ha nem is tudják pontosan, mi a helyzet, az az, hogy ott valami nincs rendben – fogalmazott Bajnai, aki állítása szerint továbbra sem tudja, miért éppen őt hívták meg a titkos találkozóra, és azt sem tudja, kitől kellene ezt megkérdeznie. – Évek óta rendszeresen járok ilyen fórumokra, most ezt valamiért jobban felkapta a sajtó. Én tanítottam Európáról a Columbia Egyetemen, miniszterelnökként pedig azt gondolom, hogy amit akkor csináltam, azt sikeresnek, sikeres válságkezelésnek ítélik meg a világban. Talán ennek is szólhatott a meghívás – mondta Bajnai. Szerinte a Bilderberg-találkozón nem kötnek szerződéseket, megállapodásokat, pusztán azért titkos a konferencia, mert „az összes szereplője olyan, aki valahol valamiért nagy befolyással bír, vagy a szava számít valamilyen területen, és nem tudna olyan szabadon beszélgetni, ha állandóan mérlegelnie kellene". Bajnai állította: most először találkozott Viviane Redinggel, akinek csupán bemutatkozott és kezet fogott vele, „ha tavaly már így hírbe hoztak minket". Bajnai jelezte: ha legközelebb meghívják, akkor „ott a helyem".

Ismert, bizottsági forrásunk tavaly április 17-én tájékoztatta lapunkat arról, hogy José Manuel Barroso európai bizottsági elnök mellett Viviane Reding, a bizottság alelnöke is részt vesz a 2013-as angliai Bilderberg-találkozón. A részvételével kapcsolatosan feltett kérdésre Reding hivatala akkor azt állította, hogy meghívásáról lapunktól hallanak először. A konferencia után bizottsági forrásunk lapunkat arról tájékoztatta, hogy Viviane Reding a konferencia résztvevőit arról biztosította, mindent megtesz az idei országgyűlési választási eredmény legitimitásának gyengítése érdekében arra is hivatkozva, hogy Magyarországon a félelem légköre uralkodik, és a választók még a szavazófülkékben sem merik kifejezni akaratukat.

Az olasz származású tisztségviselő tegnap lapunknak azt mondta, országában is egyre többeket aggaszt, hogy a Bilderberg-konferenciát teljes titokban tartják azok, akik más esetekben a demokráciát és az átláthatóságot követelik. Honfitársa, Mario Borghezio európai parlamenti képviselő, az EP alapjogi bizottságának tagja korábban már a Bilderberg-jelenségről azt nyilatkozta, hogy az „minden olyan gonosz gyökere, amelyet Olaszországra szabadítottak". Honfitársa, Alfonso Luigi Mara ügyvéd pedig azt követelte, a római államügyész vizsgálja ki a Bilderberg-csoportot bűncselekmény elkövetéséért azután, hogy 2011-ben a csoport svájci ülése Silvio Berlusconi leváltásával Mario Monti volt uniós biztos miniszterelnökségéhez vezetett. Mara beadványában utalt arra is, hogy az olasz alkotmány 18. cikkelye kifejezetten tiltja a titkos társaságok politikai tevékenységét.

2010-ben Willy Claes volt NATO-főtitkár és egykori Bilderberg-résztvevő bevallotta, hogy a találkozó meghívottjai döntéseket is hoznak.

 

A válasz cikke erről:

http://valasz.hu/itthon/bajnai-csillagaszati-fizetest-kap-kulfoldi-megbizok-a-hatterben-100301

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük