2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biztonságosabb okmányirodák Zuglóban – Defibrillátorokat helyeztek üzembe a XIV. kerületi ügyfélszolgálaton

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/34306"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/df.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Újraélesztő készülékeket helyezett üzembe pénteken a Zuglói Önkormányzat. A defibrillátorok a Polgármesteri Hivatalban, az Okmányirodában és a helyi Polgári Védelem készenléti kocsijában őrzik mától a zuglóiak fokozott biztonságát.<br /><td valign="top"> </td>  <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" /><br />

df.thumbnailÚjraélesztő készülékeket helyezett üzembe pénteken a Zuglói Önkormányzat. A defibrillátorok a Polgármesteri Hivatalban, az Okmányirodában és a helyi Polgári Védelem készenléti kocsijában őrzik mától a zuglóiak fokozott biztonságát.

 

  spacer

df.thumbnailÚjraélesztő készülékeket helyezett üzembe pénteken a Zuglói Önkormányzat. A defibrillátorok a Polgármesteri Hivatalban, az Okmányirodában és a helyi Polgári Védelem készenléti kocsijában őrzik mától a zuglóiak fokozott biztonságát.

 

  spacer
 
    Hazánkban évente 20-25 ezren halnak meg hirtelen szívhalálban. A Magyar Orvosi Kamara szerint közülük mintegy hét-nyolcezer ember élete megmenthető lenne, ha a közelben újraélesztő-készülék állna a rendelkezésre.

    Zugló Önkormányzata pénteken üzembe helyezett négy automata defibrillátort a kerületi Okmányirodában, a Polgármesteri Hivatalban, a Kerületőrségnél, valamint a helyi Polgári Védelem készenléti kocsijában. A készülékek árát a Zugló Önkormányzat biztosította.

     Az Önkormányzat számos egészségügyi fejlesztést hajtott végre az elmúlt években, ezek sorába illeszkedik az újra-élesztőgépek üzembe helyezése is. – mondta Weinek Leonárd a defibrillátorok átadása alkalmából. A polgármester elmondta: a gyógyszertári ellátás növelése, szűrőprogramok erősítése mellett a közszolgáltatás része a kerület egészségügyi biztonságának növelése is, ezért döntöttek a készülékek támogatása mellett.
    

Az Önkormányzat ügyfélszolgálati irodáiban havonta összesen 2-3000 ember fordul meg. Az Önkormányzat tervezi a jövőben mindazon intézményeit (iskoláit) újraélesztő készülékkel ellátni, ahol 24-órás portaszolgálat működik, így biztosítva az érintett lakosság számára ezen életmentő készülékek elérhetőségét, valamint a kerület teljes lefedettségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.