2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BKV: Már az év végén megvásárolhatóak a 2009-től érvényes új bérletek

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/15854"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bkvguard.thumbnail.jpg" border="0" alt="Jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. Mi ott leszünk...." title="Jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. Mi ott leszünk...." width="88" height="100" /></a><span style="width: 86px" class="caption"><strong>Jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. Mi ott leszünk....</strong></span></span>A Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-ai döntésével jóváhagyta a BKV Zrt. tarifajavaslatait. Társaságunk a viteldíjak változása mellett 2009-től új, utasbarát bérlettípusokat vezet be. Az új éves, negyedéves, havi és kétheti Budapest-bérletek - az év elején tapasztalható sorban állást elkerülendő - már a két ünnep közötti időszakban megvásárolhatóak lesznek. </p><p>

jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. mi ott leszünk....Jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. Mi ott leszünk….A Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-ai döntésével jóváhagyta a BKV Zrt. tarifajavaslatait. Társaságunk a viteldíjak változása mellett 2009-től új, utasbarát bérlettípusokat vezet be. Az új éves, negyedéves, havi és kétheti Budapest-bérletek – az év elején tapasztalható sorban állást elkerülendő – már a két ünnep közötti időszakban megvásárolhatóak lesznek.

jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. mi ott leszünk....Jövőre is mindent megteszünk, hogy minden utasunk rosszul érezze magát. Mi ott leszünk….A Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-ai döntésével jóváhagyta a BKV Zrt. tarifajavaslatait. Társaságunk a viteldíjak változása mellett 2009-től új, utasbarát bérlettípusokat vezet be. Az új éves, negyedéves, havi és kétheti Budapest-bérletek – az év elején tapasztalható sorban állást elkerülendő – már a két ünnep közötti időszakban megvásárolhatóak lesznek.

A régi kedvezményes éves és kedvezményes éves budapesti egyesített bérletek és a 2008. december 31-én, 2009. január 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én és 5-én éjfélig lejáró havi bérletek (kivéve a környéki 5 és 10 km-es, valamint a HÉV-bérletek és ezek kedvezményes változatai) 2009. január 5-e helyett január 7-én éjfélig érvényesek.

Az év végén megvásárolható új bérletek
A BKV Zrt. éves és most bevezetésre kerülő, tetszőleges kezdőnappal megváltható negyedéves (100 napig érvényes) Budapest-bérleteit Társaságunk átutalásos céges partnerei az Akácfa utcai jegypénztárában már december 27-én pénztárnyitástól, a havi és a kétheti Budapest-bérleteket két nappal később, december 29-én 14.00 órától vehetik át. Az Akácfa utcai központi bérletpénztár december 27-étől január 9-éig csak átutalásos partnereket szolgál ki.

Az Akácfa utcában egyéni és készpénzes számlára vásárlóink az éves és negyedéves bérleteket december 29-étől, a havi és kétheti bérleteket december 31-étől vásárolhatják meg a jegy- és bérletpénztárakban, illetve december 29-étől az Akácfa u. 22. szám alatt található Pótdíjirodában. A Pótdíjirodán bérletigazolványt nem készítünk.

A jegy- és bérletpénztárak ünnepi nyitva tartása
A jegypénztárak az ünnepi időszakban módosított nyitva tartással állnak az utazóközönség rendelkezésére. December 24-én 6 órától 13 óráig lesznek nyitva a pénztárak. 25-én és 26-án, illetve január elsején a forgalmasabb metróállomásokon (Oktogon, Astoria, Örs Vezér tere, Stadionok, Keleti Pályaudvar és Blaha Lujza téri, Kőbánya-Kispest, Határ út, Népliget, Nagyvárad tér, Ferenc körút, Kálvin tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Nyugati téri aluljáró, Lehel tér, Árpád híd és Újpest-Központ megállóhelyeken), HÉV-állomásokon (Batthyány tér, Margit híd, Árpád híd, Békásmegyer, Szentendre, Örs Vezér tere, Gödöllő Szabadság tér, Boráros tér, Csepel, Vágóhíd, Ráckeve), illetve a Moszkva téren és a Móricz Zsigmond körtéren található pénztárak tartanak nyitva 10 és 17 óra között. December 27-étől 30-áig a szokásos nyitva tartási rend érvényes, míg szilveszterkor (december. 31-én) reggel 6 órától 15 óráig lehet jegyet, bérletet venni.

2009. január 2-án pedig a szokásos hó eleji hétköznapi rend szerint tartanak nyitva az értékesítési helyek. 3-án és 4-én már minden pénztár nyitva áll a vásárlók előtt, január 5-étől 9-éig pedig – a várható nagy forgalomra való tekintettel – meghosszabbított nyitva tartással, reggel 6 és este 9 óra között várja a vásárlókat az összes metrópénztár, illetve több HÉV-állomáson (Batthyány tér, Margit híd, Árpád híd, Békásmegyer, Szentendre, Örs Vezér tere, Gödöllő Szabadság tér, Boráros tér, Csepel, Vágóhíd), valamint forgalmas csomópontokon (Moszkva tér, Móricz Zs. Krt, Etele tér, Városház tér, Örs vezér tere autóbusz-végállomás, Rákoskeresztúr autóbusz-végállomás, Bosnyák tér) található jegypénztár.

Az Akácfa utcai központi bérletpénztár és a Pótdíjiroda is a megszokottól eltérő, ünnepi nyitva tartással áll rendelkezésre. A BKV Zrt-vel szerződésben álló viszonteladók az új bérletek forgalmazását csak a 2009-es év elejétől tudják megkezdeni.

http://www.bkv.hu/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.