Amikor a napi sajtót olvassuk, mennyire furcsának tarjuk, hogy mi itthon békés Karácsonyt kívánhattunk egymásnak. És most boldog eredményes Új esztendőt. Korábban nyugat volt a stabilitás szigete, és az emberfia – különösen ha nő az illető – nagyon megfontolja, érdemes-e szokás szerint odautazni egy-egy nagyobb rendezvényre.

 

Amikor a napi sajtót olvassuk, mennyire furcsának tarjuk, hogy mi itthon békés Karácsonyt kívánhattunk egymásnak. És most boldog eredményes Új esztendőt. Korábban nyugat volt a stabilitás szigete, és az emberfia – különösen ha nő az illető – nagyon megfontolja, érdemes-e szokás szerint odautazni egy-egy nagyobb rendezvényre.

 

Felfordult a világ. És ebben a világban nyugat Európa vezetői úgy viselkednek mint az eszelősök. Azt hiszik, hogy műveletlen szerencsevadász tömegekkel megoldhatják gondjaikat. E helyett eszelős tömegeket szabadítottak magukra, amelyet nem képesek kontrollálni. http://888.hu/article-felt-a-rasszizmustol-inkabb-nem-hozta-nyilvanossagra-a-berlini-meszaros-fotojat

 

Karácsonyi vásár Berlin, Bataclan Párizs, Nizza, mind sok halottat hagyott maga után, ugyanakkor áldozatok tömegét szedi a nők megerőszakolása egyes rendezvényeken, például mult szilveszterkor Kölnben. És egyedi esetek tömege az év során.

Az emberek saját hazájukban sincsenek biztonságban. Egyes kerületek az európai ember számára járhatatlanok lettek.  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/arbeitgeberverband-vorbildung-der-fluechtlinge-ist-schlechter-als-wir-gehofft-hatten-14590432.html?utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201612&utm_source=mandiner

 

Vagy ha bemerészkedik oda kérdés, ki tud e jönni, különösen ha az illető nő. Egy kultúra lerombolásának vagyunk tanúi. A saját kultúránknak. http://hvg.hu/vilag/20161224_Moszul_ostroma_kozepette_is_osszegyultek_ma_a_keresztenyek

 

Franciaország a világi kultúra jegyében már több száz esztendős templomokat bont le, mert ujabb parkoló kell, vagy üzletközpont. Másutt a városok szövetét verik szét a bevándorlok egyes csoportjai, majd amikor mindent szétvertek újabb és újabb területeket vesznek birtokba. Amit kiindulási területükön pusztitottak azt teszi Európában is.

http://www.express.co.uk/news/world/747081/ISIS-fighters-unemployment-benefits-Denmark

 

Ugyanakkor a fősodratú média meg mindent megpróbál a szőnyeg alá söpörni. Hát nem is bevándorló az elkövető, hanem helyi polgár. (És utána kiderül, hogy bizony az, de második generációs bevándorló, aki radikalizálódott)

http://www.express.co.uk/news/world/746883/Angela-Merkel-Germany-police-refugee-migrant-crisis-AFD-Berlin-terror-attack

 

 

Mert beilleszkednek nyelvtanfolyamon vesznek részt. Igen. Vasvillával lapátolják ki a pénzt az ablakon, mintha kazánba lapátolnák. Égetik. Egyesek közben jól járnak, de egyre kevesebb pénz marad egészségügyre jólétre, oktatásra.

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/12/24/juncker-offenheit-ist-die-beste-waffe-gegen-den-terror/?nlid=70322aa3cc

https://www.welt.de/politik/deutschland/article160492821/Islamisten-loben-Anschlag-in-offenen-Facebook-Gruppen.html

 

Közben terjed a halál kultúrája. Újságcikkek dicsőítik, hogy orvosilag segített öngyilkossággal halnak az emberek, mert az emberek nem akarnak családjuk terhére lenni. Az állam közben sunnyog. És annak a neoliberális eszmének a jegyében cselekszik, hogy az emberek boldogulása kizárólag önnön maguktól függ. Ha nem tud boldogulni, nem életképes. Pusztuljon. És sajnos tesz is érte.

Európa háborúban áll, amit nem akar felismerni. Nem akarja látni, hogy népei és kulturája ellen folyik haboru. Pedig ennek külső jelei nyugaton és lassan nálunk is megmutatkoznak. Fegyveresek az utcákon, fegyveresek minden nagyobb rendezvényen. És közben éppen a terrorizmus elleni harc jegyében egyre jobban összeszorul az emberek magán szférája. Hiszen a totális ellenőrzés a biztonság alapja. Az szinte természetes, hogy az állam az így szerzett információkat nem csak a terrorizmus ellen, hanem saját polgárai ellen is felhasználja. Amerika a Home Security Act elfogadásával és gyakorlati alkalmazásával bebizonyította, hogy ez a folyamat nem vezet sehova. A merényleteket megakadályozni nem nagyon tudjak, de az emberek életébe egyre jobba tudnak beavatkozni. E folyamat elleni tiltakozás vezetett Trump győzelméhez. Amit azután a vesztesek megszokott koreográfia szerint idegen erőknek tulajdonítanak.

Ausztriában is „szaga van" a választásoknak. De az már látszik, hogyha manipulációval egy tényleges rendszerváltást most sikerült is megakadályozni, azt csak késleltetik. Az Euiópa országaiban előbb vagy utóbb bekövetkezik. Minél később annál súlyosabb következményekkel.

Mintha a történelem ismételné önnön magát. Egyre erősebb a harc az ugynevezett álhirekkel szemben. Mintha Sztálin apánk utasítását hallana az ember. Minden információ, amit nem MI ellenőrzünk, az álhir. Németországban egyre inkább fellépnek ilyen vagy olyan ürüggyel ellene, az USA-ban csak Trump megválasztása akadályozta meg ennek érvényesülését. Ennek ellenére az Európai Unió  a netes cégek szénné büntetésével fenyeget, ha nem cenzúráznak. Az USA-ban történt önkéntes cenzúra felajánlásukra még egy lapáttal rátesznek. Míg korábban ez csak a a pir médián érvényesült, most a Neten próbáljak mindezt megvalósitani.

Az információ hatalom, hatalmi ág. Elvben független, de a neoliberális társadalmakban nem az. Az emberek irányításának része.

És közben a liberális média és állami politika részéről tett intézkedések hatására egyre több helyen már a Csendes éj sem szólhat, nem lehet karácsonyi ünnepség, dekoráció. Mert sérti azokat akik újonnan jöttek szétverni a társadalmunkat. A kultúra nélküli kultúra senkit sem sért.

Egyelőre Közép- és Kelet Európa és Oroszország tarja magát. Oroszország levetette a nagy ateizmusát, a rendszerváltozás után felismerte hagyományát értékeit és érdekeit. Úgy tűnik ugyanez a folyamat megy végbe a Visegrádi Négyek országaiban kisebb nagyobb mértékben. Most már csak az embereken múlik, hogy valamilyen „színes sálas" vagy „kockás" esetleg csikos forradalom ne söpörje el a saját kultúránkat. Természetesen a liberalizmus és a proletár internacionalizmus (pardon most ezt polkorrekt kifejezéssel globalizációnak mondjak) jegyében.

 

2016 Karácsony. Egyelőre nálunk még nem szedték le a kereszteket a templomtornyokról, nem verik szét, mint Olaszországban, nem bontják le mint Franciaországban és nem tiltják meg, hogy emlékezzünk saját hagyományainkra mint Svédországban vagy Dániában. Reméljük ez igy is marad és jövőre ugyanúgy megünnepelhetjük a Fény, a megváltó születését.

És azt is hogy zsidó honfitársaink is szabadon megülhetik örömünnepüket a Hanukát. Mert mindkét ünnep az emberről, a fényről szól, amely legyőzi a sötétséget.

 

Johannes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük