A kőolaj feldolgozásért felelős helyettes államtitkár összehívta a rendkívüli munkaértekezletet. Hétfős stábja másodpercnyi pontossággal jelent meg a szobájában. Csupa friss diplomás, munkavágytól és lojalitástól égő alig harmincas fiatalemberek.

A kőolaj feldolgozásért felelős helyettes államtitkár összehívta a rendkívüli munkaértekezletet. Hétfős stábja másodpercnyi pontossággal jelent meg a szobájában. Csupa friss diplomás, munkavágytól és lojalitástól égő alig harmincas fiatalemberek.

–  Fiúk! Most mutassátok meg, mit tudtok, rendkívüli fontos feladatot kaptunk. Mint tudjátok az üzemanyagok jövedéki adója a kőolaj világpiaci árához igazodik tavaly szeptember 1-jétől. Ha a Brent hordónkénti ára 50 dollár alá süllyed, a benzin adóját literenként 5, a gázolajét 10 forinttal emeljük. Most az lenne a feladatunk, hogy terjeszthetnénk ki a szabályozást a petróleumra, továbbá a fűtőolajra, pakurára, bitumenre, a kenőolajokra, gépzsírra és a magas dermedéspontú szilárd termékekre. András, vállalod az előterjesztés koordinálását?

–  De főnök én jogász vagyok. Ha megmondja, hogy ki, mikor, hol és mennyit, akkor olyan törvény tervezetet készítek, hogy a miniszterünk szeme-szája eláll. De ehhez a Brent-izéhez nem értek.

–  Béla, készíts egy munkatervet a végrehajtásról.

–  Ne haragudjon főnök, én kommunikáció-szociológia szakon végeztem, ott nem volt szó petróleumról meg gépzsírról. Még az hiányzott volna! Nem várhatja el tőlem, hogy most új szakmát kezdjek.

–  Ebben igazad van. Csaba, te most mivel foglalkozol.

–  A tévé-, rádió- és sajtókapcsokkal. De hozzám tatoznak az újsághirdetések és az óriásplakátok is.

–  Persze emlékszem, én bíztalak meg ezekkel. Dénes, te mit javasolnál?

–  De főnök, én pszichológus vagyok, társadalom-lélektani elemzéseket készítek. Épp az adóváltoztatások hatásáról a különböző lakossági rétegeknél.

–  Jól van, folytasd. Elemér, te elvállalnád a munka irányítását?

–  Ne haragudjon, de azt már nem. A politológia tudományban szerzett PhD fokozatommal nem tudok foglalkozni a pakurával, őszintén szólva azt sem tudom, mi fán terem.

–  És Ferenc, te sem tudsz segíteni nekünk?

–  Sajnos nem Most neveztek ki annak a bizonyos sportszövetségnek elnökévé, ahol azok a személyi problémák voltak. Napi tizenhat órát dolgozom ezzel

–  Rendben van. Akkor úgy döntök, hogy a feladatot átpasszoljuk a vegyesügyi államtitkárságnak. Mit akarsz, Géza?

–  Ez nem megy, főnök. Tőlük kaptuk ezt a fontos feladatot.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük