2023.május.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Boot Düsseldorf – Seemann: a vízalatti fényképezőgépek evolúciója

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/22060"><img class="image thumbnail" src="/files/images/divingshow.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span> <p>Ahogy változik a technika és haladunk előre az időben, a korábban kiváltságosok eszközei egyre inkább elérhetővé válinak a nagykozönség számára is. Ilyen jó üzlet a vizalatti kamerák és fényképezőgépek piaca. </p><p>

 divingshow.thumbnail

Ahogy változik a technika és haladunk előre az időben, a korábban kiváltságosok eszközei egyre inkább elérhetővé válinak a nagykozönség számára is. Ilyen jó üzlet a vizalatti kamerák és fényképezőgépek piaca.

 divingshow.thumbnail

Ahogy változik a technika és haladunk előre az időben, a korábban kiváltságosok eszközei egyre inkább elérhetővé válinak a nagykozönség számára is. Ilyen jó üzlet a vizalatti kamerák és fényképezőgépek piaca.

Amit most bemutatunk az egy kétéltű gép, szárazon, vízen (és természetesen víz alatt) alkalmas arra, hogy megörökíthessék vele az emberek vakációs, és mindennapi élményeiket. Erre készült a most bemutatandó Seeman Sub SeaLife DC800 kamera. Azért érdekes, mert mindennapi riportgépnek is kiváló, nem kell félteni az esőtől sárseeman sub sealife dc800 kameraSeeman Sub SeaLife DC800 kameratól – legfeljebb ha koszos lesz, majd lemossuk a zuhany alatt.

High – Tech Funkciók jellemzik a  SeaLife DC800-es kamerát, amolyan svájci bicska, ami a kivánalmakat jól teljesiti. Teljesen elektronikus, 8 megapixeles CCD-t tartalmaz. Autofókuszos, 5 cm-től a végtelenig lehet vele automatikusan élesre állítani. Ez ma már alapkövetelmény, de a vizalatti fényképezésnél különösen fontos, hiszen a víz optikai hatása miatt ott a látszólagos azaz optikai élességet kell elérni. Optikai zoomja 4szeres. A kamera, mint minden korszerű fényképezőgép, képes nagy felbontású videót és hozzá hangot is rögzíteni, így másnak is megmutatható, hogy nem is olyan csendes a csend világa.

Kioldógombja nagyméretű, kesztyűben is könnyen kezelhető (ez például télen, sieléskor is jól jöhet…) Ezzel egyidejűleg újdonság, hogy a megszokott digitális kamerákkal és fényképezőgépekkel ellentétben rendelkezik egy úgyvezett gyors start (quick start modus) funkcióval. Ilyenkor a video gombnyomásra azonnal elindul, vagy az expozició azonnal megtörténik, nem kell 5—30 másodpercet várni, míg az elektronika feléled, ahogy a szárazföldi gépeknél megszoktuk.

A vízalatt más optikai viszonyok uralkodnak, a szinek is a mélységtől függően elcsüsznak a kékes tartományba. Éppen ezért a SEA MODE programcsomagjában a gép három féle szinkorrekciót ismer: Ocean Blau, Ocean Grün, Flüsse/Seen azaz az óceán kék, az óceaán zold valamint a hullámfénylés korrekciót. Mivel a tervezők gépcsaládban gondolkodtak, elékszítették hozzá a Blitz SeaLife Digital Pro vakut, amely sima egyszeres, és a profi fotózásban alkalmazott kétszeres villantást is tud. A külső vakuval extra erős és jó színhűségű képek készíthetőek, kiküszöbolve a víz elnyelő képessége miatt a kisteljesítményű vakuknál szokásos foltosodást. Két megoldással használhatjuk, automata (External Flash Auto Mode ) és kézi beállítású üzemmódban (External Flash Manual Mode). Azért nem kell külső vakuért rohannunk, ha van elég fény saját beépített vakujával is jól elboldogul.

Különlegessége a SPY mód, amikor sorozatkép készíthető vele.

60 méter mélységig (7 atmoszféra)  vízmentes. Meglepően kicsi, mindössze  8,9cm x 14cm x 8,6cm a tömege 475 g.

A búvárszemúvegben történő használatot egy viszonylag nagy LCD aminek a képátlója 2,7", könnyíti meg. Bár nem illik a digitális zoom funkciót használni, a nagy felbontású ccd miatt ez 5 X amit az említett  4 X optikai zoom egészít ki. A jó képminőséghez mindig érdemes csak az optikai zoomot használni. Az 5 vizalatti beállitást (3 normál+2 vakus)  21 szárazföldi beállítási lehetőség egészít ki. A gépet robosztus polikarbonát házba szerelték. Igaz fotós sváci bicska, vizalatt, vizen és szárazföldön.

http://www.seemannsub.de/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.