2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Borozni tanítják az egyetemistákat

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97504"><img class="image image-preview" src="/files/images/borozni.preview.jpg" border="0" width="471" height="312" /></a></span>A Budapesti Corvinus Egyetemen vette kezdetét, közel 200 hallgató részvételével, a Nagy Egyetemi Borteszt következő évada. A Nemzeti Bor Maraton kiemelt betétrendezvényeként idén tavasszal létrehozott programsorozatban, eddig több mint 1500 fiatal vett részt. <p> 

A Budapesti Corvinus Egyetemen vette kezdetét, közel 200 hallgató részvételével, a Nagy Egyetemi Borteszt következő évada. A Nemzeti Bor Maraton kiemelt betétrendezvényeként idén tavasszal létrehozott programsorozatban, eddig több mint 1500 fiatal vett részt.

 

A Budapesti Corvinus Egyetemen vette kezdetét, közel 200 hallgató részvételével, a Nagy Egyetemi Borteszt következő évada. A Nemzeti Bor Maraton kiemelt betétrendezvényeként idén tavasszal létrehozott programsorozatban, eddig több mint 1500 fiatal vett részt.

 

A Nagy Egyetemi Borteszt célja, – tájékoztatott Görbe Roland (média- és programkoordinátor, Nemzeti Bor Maraton) – hogy a tudatos borfogyasztásra nevelje a hallgatókat, akik a jövő fogyasztói. Emellett egy innováció az, ami a program gerincét adja. A Bortext mobilapplikáció, amely a 100-as borpontozási rendszert alapul véve teszi lehetővé a benne szereplő tételek értékelését.

 

Balla Attila a Nagy Egyetemi Borteszt és a Nemzeti Bor Maraton programigazgatójának köszöntője után Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára bemutatta a Nemzeti Borkiválóság Programot, amelynek kapcsán hangsúlyozta, hogy fontos képezni a magyar borok fogyasztóinak jövőbeli generációját. Kiemelt feladat, hogy a fiatalok körében is ismert és népszerű legyen a minőségi magyar bor.

Az eseményen szó volt még a hazai és nemzetközi borfogyasztói és borkészítési trendekről, amelyeket Kielmayer Kristian, a Földművelésügyi Minisztérium szakembere állított egymással párhuzamba.

 

A program legjobban várt részét, a kóstolástechnikai tréninget, valamint annak értékelését Sánta Zoltán, Nemzetközi Borakadémikus AIWS, a Borkollégium szakoktatója mutatott be a fiataloknak.

 

A Nagy Egyetemi Borteszten szereplő borok a Nemzeti Borkiválóság Program bortételei.

A Budapesti Corvinus Egyetemi borsor:

  • Frittmann Borászat Ezerjó 2014
  • Koch Borászat Cabernet Sauvignon Rose 2015
  • Bock Borászat Villányi Hárslevelű 2012
  • Sümegi és Fiai Pincészet Cabernet Sauvignon Birtokbor 2012

 

Az alapfokú borismereten túl, egy kutatási program is része az eseménynek, melyben a szervezők arra kíváncsiak, hogy a résztvevők aktuálisan milyen fogyasztói szokásokkal rendelkeznek. Ezen adatok összesítésével segítséget kívánnak nyújtani a magyar borászati ágazat szereplői számára, akik az eredményeket felhasználva mind a marketing-kommunikációjukat, illetve borászati jelenlétüket tudják fejleszteni a program releváns tapasztalataival. Az idei évben már kitérnek a borok alapismerete mellett a megjelenés (pl: palack, illetve címkedesign) és a vásárlói szokások felmérésére is.

 

A program január 28-án, a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Sopronban folytatódik, majd májusig, további 8 magyarországi felsőoktatási intézmény vesz részt az eseménysorozatban.

 

A Nagy Egyetemi Borteszt szakmai partnerei:

–  Borkollégium

–  Borászportál

–  Földművelésügyi Minisztérium – Nemzeti Borkiválóság Program

–  Nemzeti Bor Maraton / Bormaraton Kft.

 

http://www.nemzetibormaraton.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.