2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ismét Budapesten a Red Bull Air Race

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97506"><img class="image image-preview" src="/files/images/redBU_0.preview.jpg" border="0" width="475" height="336" /></a></span>2016-ban a Red Bull Air Race Világbajnokság mezőnye újra hazánkba látogat, ahol a versenyzők a Parlament épülete előtt szállnak versenybe a másodpercekért. A kezdetek óta népszerű helyszínnek számító Budapest mellett a versenysorozat két új, izgalmas állomással bővül: a kilencedik szezonban a pilóták visszatérnek egy híres német autóverseny-pályára, Lausitzring-be, illetve most először mérhetik össze tudásukat az indianapolisibeli Motors Speedway felett. <p> 

2016-ban a Red Bull Air Race Világbajnokság mezőnye újra hazánkba látogat, ahol a versenyzők a Parlament épülete előtt szállnak versenybe a másodpercekért. A kezdetek óta népszerű helyszínnek számító Budapest mellett a versenysorozat két új, izgalmas állomással bővül: a kilencedik szezonban a pilóták visszatérnek egy híres német autóverseny-pályára, Lausitzring-be, illetve most először mérhetik össze tudásukat az indianapolisibeli Motors Speedway felett.

 

2016-ban a Red Bull Air Race Világbajnokság mezőnye újra hazánkba látogat, ahol a versenyzők a Parlament épülete előtt szállnak versenybe a másodpercekért. A kezdetek óta népszerű helyszínnek számító Budapest mellett a versenysorozat két új, izgalmas állomással bővül: a kilencedik szezonban a pilóták visszatérnek egy híres német autóverseny-pályára, Lausitzring-be, illetve most először mérhetik össze tudásukat az indianapolisibeli Motors Speedway felett.

 

Nyolc versenyhétvége, hét ország, 370 km/h és több tízezer néző: 2016-ban is nagy izgalmakkal kecsegtet a Red Bull Air Race versenysorozata. A szokásos helyszíneken túl a bajnokságnak nyáron újra Budapest ad otthon – a hosszú kihagyás után másodszor -, de egy új németországi és egy amerikai helyszín is bekerült a versenynaptárba.

 

Március 11-12-én, immár kilencedik alkalommal kezdik meg a szezont a pilóták a hagyományos évadnyitó futammal, a Perzsa-öböl felett, Abu Dhabiban. A verseny április 23-24-én folytatódik: a Red Bull Air Race visszatér az ausztriai Spielbergbe, a Red Bull Ringre, ahol a Forma-1-es versenyeket is tartják. Az osztrák futam után Japánban csapnak össze a pilóták a 2015-ös bemutatkozó verseny teltházas kasszasikerét követően.

Ezután július 16-17-én a bajnokság Budapestre érkezik, ahol a pilóták a Parlament impozáns épülete előtt küzdhetnek meg a századmásodpercekért. A versenysorozat legrégebbi helyszínének számító magyar főváros 2003 óta ad otthont a sorozatnak, a hat éves kihagyás után jövőre második alkalommal láthatják a rajongók a versenyzőket a Duna felett. 

Augusztus 13-14-én a helyszín az Ascoti lóversenypálya lesz, amelyet – Budapest mellett – a sorozat egyik legkedveltebb pályájaként tartanak számon. Ezt követően, szeptember 3-4-én a versenyzők a Lausitzringen mérik össze tudásukat, ahol már 2010 óta várják a rajongók, hogy élőben szurkolhassanak a német hősnek, Matthias Dolderernek. Az elmúlt évekhez hasonlóan az utolsó két versenynek Észak-Amerika ad otthont: október 1-2-án a sportközpontnak számító Indianapolisban mutatkozik be a Red Bull Air Race, majd október 15-16-án, a korábbi évekhez hasonlóan a nevadai Las Vegas-ban, a Motor Speedwayen kerül a korona a 2016-os világbajnok fejére.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016-ban még több rajongóhoz hozhatjuk közelebb a versenyt, és megtiszteltetés számunkra, hogy két olyan helyszín került fel a versenynaptárba, amelyeken a motorsportnak nagy hagyományai vannak" – mondta Erich Wolf, a Red Bull Air Race GmbH ügyvezetője. „A pilóták és a csapatok már keményen dolgoznak a műszaki újítások és a stratégiai tervek kidolgozásán, és mind a nyolc állomáson még gyorsabb és még kiélezettebb versenyre van kilátás. Az előttünk álló év rengeteg izgalmat tartogat mind a nézők, mind pedig a versenyzők számára" – mondta Wolf.

 

A Red Bull Air Race Világbajnokság 2016-os szezonjának versenyeire a jegyek decembertől válthatók. Jegyek a budapesti futamra a GP Tickeshop oldalán válthatóak:

http://www.gpticketshop.com/de/redbullairrace/red-bull-air-race-spielberg/tickets.html

http://www.gpticketshop.com/en/redbullairrace/red-bull-air-race-spielberg/tickets.html

 

2016-os versenynaptár:

1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi                  (március 11-12.)

2. Spielberg, Ausztria                                                (április 23-24.)

3. Japán                                                                     (TBC)

4. Budapest, Magyarország                                       (július 16-17.)

5. Ascot, Anglia                                                        (augusztus 13-14.)

6. Németország, Lausitzring                                     (szeptember 3-4.)

7. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok              (október 1-2.)

8. Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok                (október 15-16.)

 

A Red Bull Air Race versenysorozatot 2003-ban hozták létre, 2005-ban hivatalosan is a repülőverseny-sport világbajnokságává vált, azóta pedig több mint 65 versenyt rendeztek, amit rajongók millió követhettek nyomon. A Red Bull Air Race Világbajnokság a világ legjobb műrepülő pilótáit vonultatja fel egy sebességet, precizitást és ügyességet ötvöző versenyen. A világ leggyorsabb, legfürgébb és legkönnyebb sportrepülőiben ülő pilóták 25 méter magas légi kapukból kialakított alacsony versenypályán navigálnak akár 370 kilométer/órás sebességgel és időnként 10 G-s terhelés mellett. 2014-ben rendezték meg először a Challenger Cup elnevezésű futamot, mely lehetőséget biztosít az új pilóták számára, hogy fejlesszék repülőtudásukat alacsony magasságon. Egy dolog azonban nem változik, a Red Bull Air Race Világbajnokság a legizgalmasabb repülős motorsport-verseny.

 

www.redbullairrace.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.