A Green Baby az egyik vezető környezetbarát baba- és gyermekmárka. Természetes alapanyagokból készült termékei környezetbarát módon és a fair trade szellemiségében készülnek, nem csak a gyermekeknek, de az egész családnak. Az Angliában a „Legjobb Eco babatermék" díjjal jutalmazott márka Magyarországra is megérkezett.

A Green Baby az egyik vezető környezetbarát baba- és gyermekmárka. Természetes alapanyagokból készült termékei környezetbarát módon és a fair trade szellemiségében készülnek, nem csak a gyermekeknek, de az egész családnak. Az Angliában a „Legjobb Eco babatermék" díjjal jutalmazott márka Magyarországra is megérkezett.

Egyre több kismama tartja fontosnak az egészséges életmódot és környezetünk védelmét. Hordozókendőt használ a babakocsi helyett, jógázik, bio alapanyagokból, saját kezűleg főz gyermekének és még sorolhatnánk, mennyi mindenre terjed már ki a tudatos anyukák figyelme. Legalább ennyire fontos, hogy a babák és gyermekek kozmetikuma és öltözéke is megfelelő legyen, természetes alapanyagokból készüljön. Ezt ismerte fel a Green Baby, mely organikus termékeket gyárt nem csak babáknak és mamáknak, de az egész családnak, hiszen a kozmetikai termékek nagy részét a család minden tagja használhatja.

A Green Baby kozmetikai termékeinek alkotóelemei magas minőségű természetes alapanyagok.  A termékek nagy része rendelkezik a Soil Association, Európa vezető ökológiai szervezetének a tanúsítványával, mely igazolja, hogy csak organikus termelőtől származó alapanyagokat használt fel a gyártás során. A Green Baby kozmetikumok nem tartalmaznak semmilyen szintetikus adalékanyagot,  parabén mentesek, állatokon nem tesztelték, valamint illatosító és színezőanyag mentesek. Organikus baba és gyermek pamutruhái pedig nem csak tartósak és kényelmesek, de divatosak is. A Green Baby pamutruházati termékek organikus gyapotból készülnek, amelyet a Global Organic Textile Standard tanúsítványa igazol. Az organikus gyapot nem kerül kapcsolatba olyan növényvédő szerekkel, amelyek a feldolgozás után esetlegesen a baba érzékeny bőrét irritálnák vagy ekcémát okoznának. A Green Baby termékek a méltányos kereskedelem jegyében készülnek, a vállalat a gyártás és értékesítés minden lépcsőfokán a fair piaci magatartás jegyében jár el.

A Green Baby termékkínálata Magyarországon hét kozmetikai termékkel és babaruházattal indul. A legnépszerűbb babapopsi ápoló balzsam mellett kapható lesz a baba testápoló, a kézmosó, valamint a sampon és babafürdető, melyeket a család minden tagja használhat. A babavárás és a szülés megterheli és megváltoztatja a női testet, ebben segít a terhességi csík elleni krém, a mellvédő balzsam és az organikus gátápoló gél. Egy kisbabával bárhova elindulni nem egyszerű feladat, annyi mindenre szükség lehet. A Green Baby kezdőcsomagja mindent tartalmaz, amire a kisbabának szüksége lehet az első hónapokban. A kisebb kiszerelési egységek miatt ideális utazáshoz, ajándékba, a pelenkázó táska elengedhetetlen kelléke. 

10 évvel ezelőtt egy londoni házaspár elhatározta, hogy mosható pelenkákat és kozmetikai termékeket fejleszt ki azon szülőknek, akiknek fontos a környezet védelme és a természetes babakozmetikumok használata. A Green Baby 1999 óta az egyik vezető babatermékeket gyártó céggé nőtte ki magát. Díjnyertes organikus ruházati termékeit fair piaci körülmények között állítják elő. A Green Baby termékeket kézzel készítik Angliában, a márka 2010-ben immár másodszorra nyerte el a Prima Baby díjat a legjobb eco termékkínálatért. A Green Baby termékek magyarországi forgalmazója a Zöldbaba Magyarország Kft. A termékeket március közepétől a webáruházon kívül kiemelt gyógyszertárakban lehet megvásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük