2023.szeptember.22. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Brother jubileum – 100 éve a szakmában

5 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/10098"><img class="image thumbnail" src="/files/images/brotherDCP-135C.thumbnail.jpg" border="0" alt="Brother DCP-135C" title="Brother DCP-135C" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Brother DCP-135C</strong></span></span> <p>Az idén százéves, (Európában 50 éve jelenlévő) japán Brother cég megújította tintasugaras és lézer nyomtatóinak választékát.  A Brother termékek az általuk nyújtott szolgáltatásokkal, valamint kedvező ár/érték arányukkal tűnnek ki a versenytársak közül, az évforduló alkalmából minden termék-kategóriában egy-egy  „Anniversary" változat is szerepel, melyeket plusz ajándékszoftverekkel és kellékekkel kínál a cég. </p><p>

  brother dcp-135cBrother DCP-135C

Az idén százéves, (Európában 50 éve jelenlévő) japán Brother cég megújította tintasugaras és lézer nyomtatóinak választékát.  A Brother termékek az általuk nyújtott szolgáltatásokkal, valamint kedvező ár/érték arányukkal tűnnek ki a versenytársak közül, az évforduló alkalmából minden termék-kategóriában egy-egy  „Anniversary" változat is szerepel, melyeket plusz ajándékszoftverekkel és kellékekkel kínál a cég.

  brother dcp-135cBrother DCP-135C

Az idén százéves, (Európában 50 éve jelenlévő) japán Brother cég megújította tintasugaras és lézer nyomtatóinak választékát.  A Brother termékek az általuk nyújtott szolgáltatásokkal, valamint kedvező ár/érték arányukkal tűnnek ki a versenytársak közül, az évforduló alkalmából minden termék-kategóriában egy-egy  „Anniversary" változat is szerepel, melyeket plusz ajándékszoftverekkel és kellékekkel kínál a cég.

Melyek a 2008-as Brother nyomtatató-újdonságok?

A választ a cég magyarországi leányvállalata részéről Horváth Péter értékesítési és marketingvezetőtől és Fonyó Lilla  értékesítés-támogató munkatárstól kaphatták meg a szakújságírók a Brother Hungary február 19-i tájékoztatóján. A Brother  a hazai piacon 2007-ben jól szerepelt eladásaival;  a multifunkciós készülékekkel 10%-os, a tintasugaras nyomtatókkal 18 %-os részesedést ért el.

brother dcp-150cBrother DCP-150CA két technológiát, a tintasugaras és a lézer megoldásokat tekintve, mindkét terméksorban megújult a Brother választéka, a szóbanforgó termékek már kaphatók a magyar piacon.A Brother 10 éves periódusra,  a 2004-13 évekre készített hosszútávú terveket, az időszak első periódusában a technológiai fejlesztésekre összpontosítottak, a másodikban a piaci stabilitás a fő cél, a harmadikban pedig a növekedés. 

-Új tintasugaras, multifunkciós nyomtató-család;  a BH7e  széria.

A Brother új, öt tagból álló tintasugaras, multifunkciós nyomtatócsaládja a hazai  „all in one" szegmensben a 3.-4. helyet foglalja el. 

A termékcsalád tagjai:

-DCP-135C :  olcsó színes tintasugaras gép,

-DCP-150C,   általános használatra szánt berendezés,

-DCP-350C:  házi használatra szánt készülék, 30 lap/perc mono és 25 lap/perc színes nyomtatási teljesítménnyel, fotoprinterként fényképezőgépet, memória kártyát vagy USB pendrive-ot tud fogadni, PC nélkül tud editálni a 2"-os LCD-n,  6.000×1.200 dpi felbontással,

-DCP-560C:   irodai célú készülék,

-DCP-770CW :  általános használatra szánt, vezeték nélküli színes tintasugaras készülék, megnövelt színes LCD kijelzővel, közvetlenül nyomtat fényképezőgépről vagy memória-kártyáról, felbontása 6 ezer dpi.

brother dcp-560cBrother DCP-560CKülön kiemelendő a 3,3"-os kijelző, a wlan csatoló és a készülék alacsony ára.  Ez a termék az első vezeték nélküli Brother tintasugaras hálózati nyomtató, melyet a cég Magyarországon is forgalmaz,  nettó kiskereskedelmi ára kb. 39.900 forint. 

Az új termékek egyedülálló előnyei:

-kiemelkedő ár/érték arány,

-az LCD kijelzős változatoknál a beépített program segítségével számítógép nélkül lehet a képet szerkeszteni,

-magán a nyomtatón korrigálható a vörös-szem effektus,

-a részletek kinagyíthatók,

-fekete-fehér, szépia-hatású, stb. kép hozható létre a nyomtatáshoz.

A készülékekhez a cég ajándékként adja a Reallusion cég Face Filter Studio fotószerkesztő szoftverét (kb. 60 dollár értékben),  valamint automatikus elérhetőséget az internetes Brother Creative Center-hez, ahol a felhasználók technológiai segítséget kaphatnak a minél tökéletesebb fotónyomtatás eléréséhez és kész fotókereteket, naptárakat, fotóalbumokat is letölthetnek.

Az új nyomtatócsaládhoz  új nyomtatási megoldást is nyújt a Brother, az Innobella kellékrendszert (inno : innovatív, bella : szép). Ez a rendszer a fotonyomtatás gazdaságosságát kívánja javítani, a Brother tájékoztatása szerint minőségromlás nélkül csökkentő vele az egyes képpontokhoz szükséges tinta mennyisége. 

Az új nyomtatócsaládhoz  kifejlesztett új tintacsomagok alkalmazásával a nyomtatási költség akár 20 százalékkal is csökkenthető.  A tintapatronok egyenként mintegy 2 ezer Ft-os áron kaphatók.

Minden típushoz jár a szoftveres nyomtatástámogatás, ennek grafikus felületén figyelemmel kísérhető a nyomtató állapota, a tintaszint és más fontos adatok.  A grafikus „szemaforon" a zöld jelzés a festék-állapotot, a sárga a kevés tintát, a piros pedig az elakadást mutatja.

brother dcp770cwBrother DCP770CWMegújult OCR (optikai karakterfelismerő) szoftver;  a Nuance cégnek a Brother számára fejlesztett, mintegy 100 dollár értékű Paperport 110 megoldása került a gépekbe, amely tökéletesen kezeli a magyar ékezetes betűket is.

További közös jellemzője az eszközcsaládnak, hogy a készülék frontján található USB-csatlakozón keresztül nem csak közvetlenül, számítógép nélkül nyomtathatunk képeket, de  pendrive-unkra szkennelhetünk is. 

A képeket a hálózati nyomtatók nem csak helyi adattárolókra tudják menteni, de akár egy előre meghatározott internetes szerverre is.  

A BH7e termékcsalád a műveletek során JPG, TIFF és PDF formátumokat tud támogatni.

Az 1908-ban alapított BROTHER évtizedek óta meghatározó szereplője mind a varrógép, mind az irodatechnika világpiacának. Világméretű hálózatában 22 ezer munkatársat foglalkoztat, minden országban saját központot igyekszik kiépíteni. Európában 18 központja van, beleértve az oroszországit is.  A gyártás Japánban, Kínában és Malájföldön összpontosul.

A cég 2007-es forgalma  3.347 milliárd euró volt, ennek egyharmadát Európában érte el.

Termékválasztékában  nyomtató és képalkotó eszközökön kívül megtalálható a cég indulásától datálható varrógép és hímzőgép, ill. az Európában kevésbbé ismert termékek, mint a karaoke rendszerek és más termékek is.

A magyarországi képviselet 1990-ben, a BROTHER International Hungary Kft. négy évvel később alakult meg, amely a BROTHER termékek kizárólagos magyarországi márkaképviselete, importőre és nagykereskedése.

http://www.brother.hu/

www.reallusion.com/facefilter

www.nuance.com/products 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.