2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapest belvárosában is LTE-t tesztelt a T-Mobile és az Ericsson

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43834"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/terkepreszlet.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="91" /></a></span>A T-Mobile és az Ericsson tavaly év vége óta teszteli a néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot, az LTE-t.

terkepreszlet.thumbnailA T-Mobile és az Ericsson tavaly év vége óta teszteli a néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot, az LTE-t.

terkepreszlet.thumbnailA T-Mobile és az Ericsson tavaly év vége óta teszteli a néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető következő generációs mobilhálózatot, az LTE-t.

A két cég szakemberei LTE-tesztjüket 2009 októberében a T-Mobile Szerémi úti központjában kezdték meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítésével. Azóta fokozatosan a 11. kerület egy részét lefedő LTE hálózatot építettek ki, amelyet működés közben újságíróknak és szakmai fórum keretében egyetemi oktatóknak, egyetemistáknak, továbbá a Kutatók Éjszakáján a nagyközönségnek is bemutattak. A több lépcsőben kibővített LTE teszthálózat 100 Mbps letöltési és 35 Mbps feltöltési sebességet ért el, ami jelzi a technológiában rejlő komoly lehetőségeket. A T-Mobile és az Ericsson szakemberei az LTE hálózat belvárosi, sűrűbb beépítésű területeken történő használatának feltérképezése érdekében a teszthálózat lefedettségét az V. kerület egy részére is kiterjesztették. A T-Mobile és az Ericsson munkatársainak így szerzett tapasztalatai is kedvezőek voltak, az LTE a sűrűbben lakott és a kevésbé beépített területeken egyaránt képes megfelelni a mobil adatátvitel terén mutatkozó rohamosan növekvő igényeknek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.