2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kamaraerdei villamoskavalkád

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/33423"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bkv_1.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.bkv.hu" title="www.bkv.hu" width="100" height="57" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.bkv.hu/">www.bkv.hu</a> </strong></span></span><p>2010 október 2-án újra, immár második alkalommal rendezi meg a BKV a kamaraerdei villamosnapot. A rendezvény alkalmával nemcsak utazni lehet a BKV nosztalgiajárműveivel, hanem az érdeklődők nyílt nap keretében megismerhetik a régen közlekedő és a jelenleg is a pályákon futó szerelvényeket, valamint azokat az érdekességeket, amelyeket csak nagyon ritkán lehet az utcákon látni.

 www.bkv.huwww.bkv.hu

2010 október 2-án újra, immár második alkalommal rendezi meg a BKV a kamaraerdei villamosnapot. A rendezvény alkalmával nemcsak utazni lehet a BKV nosztalgiajárműveivel, hanem az érdeklődők nyílt nap keretében megismerhetik a régen közlekedő és a jelenleg is a pályákon futó szerelvényeket, valamint azokat az érdekességeket, amelyeket csak nagyon ritkán lehet az utcákon látni.

 www.bkv.huwww.bkv.hu

2010 október 2-án újra, immár második alkalommal rendezi meg a BKV a kamaraerdei villamosnapot. A rendezvény alkalmával nemcsak utazni lehet a BKV nosztalgiajárműveivel, hanem az érdeklődők nyílt nap keretében megismerhetik a régen közlekedő és a jelenleg is a pályákon futó szerelvényeket, valamint azokat az érdekességeket, amelyeket csak nagyon ritkán lehet az utcákon látni.

Szombaton 10.00 és 16.00 óra között Kamaraerdő végállomáson szakmai program keretében – kiállítás, fényképes típusismertetés és hozzáértő kollégák segítsége mellett – a látogatók megismerhetik a nosztalgia járműveket és a ma is közlekedő villamosokat. Megtudhatják például, hogy melyik jármű gondoskodik arról, hogy télen tiszták, jég- és hómentesek legyenek a sínek; melyik jármű az a bizonyos Unimog, a kétéltű dízel jármű, amely a bajba jutott villamosokat tudja vontatni, sőt, még a közel 70 tonnás Combinóval is elbír.

Mindezeken túl családi programokkal is várjuk az érdeklődőket. Lesz papírmakett-készítés, színezés, aszfaltrajz, hűtőmágnes-gyártás, ugrálóvár, lufihajtogató bohóc, arcfestés, és a gyerekek megmérettethetik tudásukat is, hiszen apró nyereményekért a villamosközlekedéshez és a BKV történetéhez kapcsolódó kvízjátékkal is készülünk.

Akiket pedig a BKV és a villamosozás története érdekel, azok kiadványok és archív filmek segítségével ismerkedhetnek meg a vállalat és a közlekedés történetével.

A rendezvény ideje alatt közlekedő közvetlen járatok menetrendje:

Nosztalgiajáratok közlekednek a budafoki kocsiszín és Kamaraerdő között, amelyek Budafok kocsiszíntől 9:30 és 15:30 között, Kamaraerdőből pedig 10:15 és 16:30 között indulnak, negyedóránként. A nosztalgiajáratokon a villamoson váltott 400 forintos menetjeggyel lehet utazni. Hat év alatti gyermekek számára ingyenes az utazás.

A 41-es villamos Bocskai úti megállóhelyétől közvetlen villamosjáratok indulnak a rendezvény helyszínére az alábbi időpontokban:

9:00                 TW6000 sorozatú (hannoveri) villamos

9:30                 436-os pályaszámú nosztalgia villamos

10:00               611-es pályaszámú nosztalgia villamos

10:30               UV-szerelvény.

Kamaraerdőtől a Bocskai út érintésével a kocsiszínbe közlekedő szerelvények az alábbi időpontokban indulnak:

15:30               UV-szerelvény a Batthyány térig

15:45               436-os pályaszámú nosztalgia villamos a Mester utca – Ferencváros vasútállomás útirányon át Ferencváros kocsiszínbe

16:00               TW6000 sorozatú (hannoveri) villamos a Mester utca – Gubacsi út – Határ út -Határ út, metróállomás útirányon át Száva kocsiszínbe

16:15               611-es pályaszámú nosztalgia villamos a Mester utca – Ferencváros           vasútállomás útirányon át Ferencváros kocsiszínbe.

A TW6000-es villamos normál díjszabással, a többi járat a kalauznál váltott 400 forintos menetjeggyel vehető igénybe.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Időpont: 2010. október 2., szombat 10.00 – 16.00

Helyszín: Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomás

Megközelíthetőség: a rendezvény ideje alatt közlekedő közvetlen járatokkal, valamint a Batthyány térről induló 41-es villamossal, a Kosztolányi Dezső térről induló 87-es és 187-es, valamint Törökbálint és Budaörs felől a 88-as autóbusszal

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.