2023.szeptember.28. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapest legmenőbb teraszát keresi a Főváros!

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/103682"><img class="image image-preview" src="/files/images/teraszcover-2016-02.preview.jpg" border="0" width="481" height="479" /></a></span>Laza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban,..? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros. </p> <p> 

teraszcover 2016 02.previewLaza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban,..? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros.

 

teraszcover 2016 02.previewLaza, puccos, kutyabarát, gyerekbarát? Háztetőn, Duna parton vagy parkban,..? Mindenütt terasz! Idén harmadik alkalommal hirdeti meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a Főváros.

 

A Terasz Budapest 2016 pályázatra idén is három kategóriában jelentkezhetnek a vendéglátósok: terasz, kerthelyiség és pop-up. A döntés pedig a négytagú szakmai zsűri és a közönség kezében lesz, akik idén kiemelten értékelik a gyerek- és kutyabarát helyeket, emellett az akadálymentesség is fontos szerephez jut.

 

Budapest városképének legmeghatározóbb elemei a teraszok, kerthelyiségek, tetőteraszok és a nyári időszakra, akár ideiglenes jelleggel működő, ám mégis igen népszerű kiülős helyek.  Évről évre új és izgalmas helyszíneken tűnnek fel a különböző stílusú, régi és új teraszok a Fővárosban, melyek tavasztól őszig a szabad ég alatt adnak teret a pezsgő budapesti közösségi életnek. Ezek bemutatására és közösségteremtő szerepük kihangsúlyozására indította el 2014-ben a Terasz Budapest pályázatot Budapest Főváros Önkormányzata.

 

A pályázat kiírója és lebonyolítója a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. A bíráló bizottság tagjai: Szalay-Bobrovniczky Alexandra – humán főpolgármester-helyettes, Mártonffy Miklós – Budapest főépítésze, Gianni Annoni – gasztronómiai szakértő és Miklós Csaba – borász. Az általuk kiválasztott három győztes egy évig viselheti a Terasz Budapest 2016 címet. Az elismerés és a Sipos Balázs üvegművész által készített egyedi díjtárgyak mellett a legjobbak idén is Raiker vásárlási utalványt nyernek.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kiemelte: "A városi élet fő színterei a közterek. Élettel, gondolatokkal, és élményekkel telik meg egy-egy utca, tér, a teraszok miatt. Az viszont nem mindegy miként használjuk ezeket a köztereket. Igaz, hogy egy-egy építészeti megoldás új értéket visz a terekbe, de sajnos egy rosszul megválasztott terasz rontani is tud a városképen. Ezért is fontos, hogy a Fővárosi Önkormányzat ne csak szabályozza a közterület-használatát, de egyben ismerje is el azokat, akik kiemelkedően igényes, a városnak valóban pluszt adó és jelentő teraszokat üzemeltetnek. Elismerés a teraszoknak a díj, és persze ösztönzés is mindazoknak, akik ma még nem ilyen „budapesti" teraszt üzemeltetnek. Mert végtére is ez a cél: felnőni a teraszok minőségével a városhoz, annak hagyományaihoz, értékeihez, a városképhez."

 

"Egy étterem életének és összképének fontos része a terasz, hiszen az önkifejezés egyik legjobb eszköze, ahogy a mindennapi zsongást egy kicsit kivisszük a szabadba egy plusz élményt adva ezzel a vendégeknek, ugyanakkor élénkíti, vonzóbbá varázsolja saját környezetét.Vannak olyan tényezők, amelyek nagyban befolyásolják egy terasz sikeres működését: az helyszín, az elhelyezkedés, az épület adottságai, a kialakítás, a dizájn, a praktikum és a szolgáltatás minősége. Emellett minden esetben harmonizálnia kell az étteremmel, hiszen a terasz van az étteremért, és nem fordítva. Én ezek alapján fogok bírálni." – tette hozzá Gianni Annoni.

 

A pályázatra 2016. július 18-án 15.00 órától egészen augusztus 7-én éjfélig jelentkezhetnek a vendéglátóhelyek a facebook.com/teraszbudapest oldalon, augusztus 10-31-ig pedig ugyanitt szavazhat kedvenceire a nagyérdemű. Az internetes közönségszavazáson legnépszerűbbnek és legmenőbbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül.

www.fecebook.com/teraszbudapest

www.enbudapestem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.