Orosz művész is festett a Színes Város Budapest Fesztiválon. A Színes Város Budapest Fesztivál részeként újabb nagyméretű falfelület készült.

 

Orosz művész is festett a Színes Város Budapest Fesztiválon. A Színes Város Budapest Fesztivál részeként újabb nagyméretű falfelület készült.

 

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a WizzAir, valamint a Színes Város felkérésének eleget téve az orosz művész rekordidő alatt készítette el a falat. 3 napig dolgozott a 240 m2 nagyságú felületen, amely – ahogy az eddigi falak esetén – először hőszigetelést kapott. A színes tűzfal szintén a Nagydiófa u. 12-ben található, ahogy a nemrég elkészült Spok&Korse által készített Olimpia témájú tűzfalfestmény is.

 

Andrey Adno, orosz származású művész jelenleg Vilniusban él és app fejlesztő start up cégével foglalkozik. Ahogy elmondta, számára a festés kikapcsolódást, meditációt jelent. Művészeti iskolát végzett és 2004 óta fest falakat szabadidejében. Alkotásai Oroszország és a világ számos egyéb pontján megtalálhatóak, többek között New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban, Berlinben, Stockholmban, és Barcelonában.

 

Az orosz alkotó egy líraibb irányból, elvontabb stílusban közelítette meg a fesztivál idei fő hívószavát, a város és a víz tematikát. A város konkrét forma világának figurális megjelenítése helyett a város megszemélyesítését választotta. A mű a városlakók sokszínűségét fogja össze egy alakban. A lány Budapestet jelképezi, a fiatal, pulzáló lendületet, a ruháján pedig a Duna tükröződik.

A projektsorozat fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

 

https://www.facebook.com/szinesvaros

http://www.szinesvaros.hu

https://www.facebook.com/AndreyAdno

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük