2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapesti Pálinkafesztivál

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79894"><img class="image image-_original" src="/files/images/p%C3%A1lesz%20(1).jpg" border="0" width="473" height="503" /></a></span>Dupla ágyas barackpálinka ballonból, nőknek készült gyümölcslikőrök és pálinkakoktélok. És ez még mind semmi, mert ajándék 2 kupica pálinka minden belépőjegy mellé a Budapesti Pálinkafesztiválon!</p> <p> 

p%c3%a1lesz%20(1)Dupla ágyas barackpálinka ballonból, nőknek készült gyümölcslikőrök és pálinkakoktélok. És ez még mind semmi, mert ajándék 2 kupica pálinka minden belépőjegy mellé a Budapesti Pálinkafesztiválon!

 

p%c3%a1lesz%20(1)Dupla ágyas barackpálinka ballonból, nőknek készült gyümölcslikőrök és pálinkakoktélok. És ez még mind semmi, mert ajándék 2 kupica pálinka minden belépőjegy mellé a Budapesti Pálinkafesztiválon!

 

A 2014-es belvárosi Pálinkafesztivál igazi pálinkakülönlegességekkel és rekordszámú kiállítóval nyitja meg kapuit május 15-én, a Városháza Parkban. Minden harmincévest (aki idén ünnepli) a szintén 30 éves Békési Pálinkaház vendégül lát egy kupica pálinkára. Ráadásul ezúttal minden látogató készpénzért vásárolhatja meg pálinkáját, közvetlenül a készítőktől.

 

27 pálinkaház több mint 400 párlatot kínál négy napon keresztül a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon. A rendezvény idén visszaköltözik régi helyére, a Városháza Parkba, ahol olyan kiállítók is megjelennek, akik egykor, a fesztivál indulásakor voltak csak jelen az eseményen.

 

Az Árpád és Vadász Pálinka igazi újdonságként Árpád dupla ágyas barackpálinkával készül a belvárosi rendezvényre. Az ital különlegessége, hogy aszalt és friss gyümölcsön ágyazódott, amelynek köszönhetően hosszú percekig érezhető lekváros, friss és citrusos vonásokat hordoz. Plusz élvezetként a látogatók egy speciális pálinka ballonból kapják majd a párlatot.

 

A Tokaj-hegyalja Likőr és Pálinkamanufaktúra régi ismerősként köszönti a látogatókat, de mint minden évben, idén is meglepetéssel készül. A tavaly bemutatott, kifejezetten nőknek készült Glam prémium meggylikőr mellett a belvárosi fesztiválozók kóstolhatják meg először a Glam gyümölcslikőrcsalád legújabb, egyelőre még meglepetésnek szánt ízeit. Mindezek mellett a Tokaji Aszú érleltetésére használt hordóban pihentetett Tokaji Szilvapárlattal és koktélkülönlegességekkel is készülnek.

 

Az idén 30 éves Békési Pálinkaház meghívja egy kupica pálinkára mindazokat, akik vele együtt idén ünneplik 30. születésnapjukat. A standon ezen felül a népszerű pálinkapapucs, illetve a nagy sikert aratott pálinkakolbász is megtalálható lesz.

 

A Rézangyalnál a hűsítő körtepálinkás-mentás limonádé lesz a sláger,

a Zsindelyes Pálinkaház dió likőrkülönlegességgel,

a Matheus Szóráth Pálinkaház szűretlen, speciálisan gyümölcságyon, eperfa hordóban érlelt, 44%-os Fruits Fürtös Meggyel,

a Schiszler Pálinka pedig a belga csoki és az alföld gyümölcseinek legjavát őrző pálinkaházasításával készül.

Márton János híres pálinkái mellett személyes kedvencével érkezik a fesztiválra: pálinkás long drinket kínál majd standjánál. Az ital borókapálinkából készül, amelyet az alkotó tonikkal és jéggel szervíroz.

 

Idén szintén újdonság, hogy a feltöltőkártyás rendszer és a kuponvásárlás helyett a legegyszerűbb módon, készpénzzel lehet majd vásárolni közvetlenül a kiállítóktól. Ráadásul a fesztiválozók a megvásárolt jegyük mellé két kupica kóstolót is kapnak.

 

Kiállítók:

895 Hunnium – Agárdi Pálinkafőzde – Árpád és Vadász Pálinka – Az Év körtepálinkája –

Békési Pálinkaház – Bolyhos Pálinkák – Brill Pálinkaház – Buti Pálinka – Csalló Pálinka Manufaktúra – Fruktárium Pálinkaház – Gusto Pálinkák – Gyulai Pálinka Manufaktúra – Harmatrázó Pálinkaház – Magna Cum Laude Pálinka – Márton és Lányai – Matheus Szóráth  Pálinka – Nobilis – Palotás Pálinkaház – Pálinkashop – Panyolai Pálinkák – Rézangyal – Schiszler Pálinka – Somló Spirit Pálinkaház – Spiritus Primus – Szemtelen Pálinka – Tokaj-Hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra – Zsindelyes – Fröccsös – Café Cagliari – Kolbice – Mangalica és Tsa Húspatika -Nagykőrösi sajtok – Twist & Chips – Moszkva tér bisztró – XXL  Catering – DiVino Borbár – Levendula Kézműves Fagyizó – Csöppentő.

 

2014. május 15-18.

Budapesti Pálinkafesztivál

 

http://budapestipalinkafesztival.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.