2022.szeptember.26. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hatalmas látogatószám a Zsolnay Fesztiválon

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79892"><img class="image image-_original" src="/files/images/zsf2%20(1).jpg" border="0" width="481" height="320" /></a></span>Az idei pécsi Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok első napja alatt elérte a tavalyi összlátogatószámot: mintegy 10.000 ember volt részese a Zsolnay Negyedben zajló forgatagnak. (megnyitót lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/79856">http://euroastra.hu/node/79856</a>) Köszönhető ez a nagyszabású, izgalmas, minden korosztálynak szóló programoknak és a szerencsés időjárásnak is.  <p> 

zsf2%20(1)Az idei pécsi Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok első napja alatt elérte a tavalyi összlátogatószámot: mintegy 10.000 ember volt részese a Zsolnay Negyedben zajló forgatagnak. (megnyitót lásd: http://euroastra.hu/node/79856) Köszönhető ez a nagyszabású, izgalmas, minden korosztálynak szóló programoknak és a szerencsés időjárásnak is. 

 

zsf2%20(1)Az idei pécsi Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok első napja alatt elérte a tavalyi összlátogatószámot: mintegy 10.000 ember volt részese a Zsolnay Negyedben zajló forgatagnak. (megnyitót lásd: http://euroastra.hu/node/79856) Köszönhető ez a nagyszabású, izgalmas, minden korosztálynak szóló programoknak és a szerencsés időjárásnak is. 

 

Az este 7 óráig ingyen látogatható számos gyerek- és családi program, kézműves foglalkozás, bábelőadás, koncertek, a felnőtteknek szóló programok, előadások, közösségi rendezvények több mint 7000 embert vonzottak, az esti fizetős programsávban a nagy koncerteken 2000-nél nagyobb létszám vett részt. A Zsolnay Negyed fél áron megtekinthető állandó kiállításai is a szokottnál több érdeklődőt számláltak május elsején.

 

A Negyedbe látogatók túlnyomó része Pécsről és Baranyából érkezett, de az egész országból fogadott vendégeket a fesztivál, még olyan távoli megyékből is, mint Győr-Moson-Sopron, Borsod, vagy Nógrád, sőt Belgiumból, Dániából, az USA-ból, Németországból, Ausztriából, Angliából, Kanadából, Olaszországból, Franciaországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szerbiából, Bulgáriából, Horvátországból és Erdélyből is érkeztek fesztiválozók.

 

A Zsolnay Negyedben nyugodtan kiakasztható lett volna az első napon a megtelt tábla, az 5 hektáros tágas park minden szegletében zajlottak események. A gyerekek és szüleik körében egyértelműen a Csillagteraszon egész nap zajló Bringafirka program volt a legnépszerűbb, mely egy katalán művésznek köszönhetően biciklialkatrészekből összeállított egyensúlyozó játékokat kínált a kisebbeknek. Szintén kedvelték a gyerekek a Sosemvolt Állatkert keretében a Kékváza udvarban zajló kézműves foglalkozást, itt fából készítettek állatfigurákat, melyekkel a Zsolnay Negyedet díszítik a szervezők. Mindkét rendezvény tovább folytatódik a fesztiválnapokon.

 

Sokan varrtak a Zsolnay Negyed egykori program-molinóiból táskát a Medence Csoport designereivel, számos hallgatója volt a Zsolnay Szalonban Alinda vendégeinek, és fantasztikus sikere volt az esti koncerteknek és DJ-knek így a Random Trip-nek vagy az Electro Swing Varieté-nek, a Halott pénz és a Supernem koncerteken teljesen megtelt a Pirogránit udvar.

 

A Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok szervezői a környékbeli lakók pihenésére is ügyelnek, folyamatosan mérik az események hangterhelését, valamint rendben tartják, takarítják a Zsolnay Negyeden kívül eső területeket is.

 

www.zsolnayfesztival.hu

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.