2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenyének döntőjét tartották Budapesten

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/79890"><img class="image image-_original" src="/files/images/global%20(1).jpg" border="0" width="471" height="252" /></a></span>A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyének döntőjét 2014. április 29-én immár harmadjára rendezték meg Budapesten, melynek házigazdája a Design Terminál volt.</p> <p> 

global%20(1)A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyének döntőjét 2014. április 29-én immár harmadjára rendezték meg Budapesten, melynek házigazdája a Design Terminál volt.

 

global%20(1)A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University nemzetközi innovációs versenyének döntőjét 2014. április 29-én immár harmadjára rendezték meg Budapesten, melynek házigazdája a Design Terminál volt.

 

A Singularity University által meghirdetett Global Impact Competition döntőjében

8 régiós projekt versenyzett a 60 ezer dollár összértékű ösztöndíjért, mellyel lehetőségük nyílik a NASA Research Parkba való kijutásra. (lásd: http://euroastra.hu/node/79704)

A nemzetközi innovációs versenyen olyan projektekkel pályáztak, melyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére. A verseny fő támogatója a GE Healthcare, mely idén második alkalommal támogatta a Singularity University kezdeményezését.

 

A verseny győzteseként a zsűri a lengyel Pawel Jarmolkowicz-ot hirdette ki, Harimata elnevezésű projektjével, mely fejlesztés a mentális betegségek korai diagnosztizálását teszi lehetővé mobil eszközökkel.

A másik fődíjas pedig a bolgár Stefan Ivanov lett, aki járószervi problémák kialakulásának megelőzésére fejlesztett egy cipőbe applikálható alkalmazást.

 

„Az idei jelentkezések minősége az előző évekét is meghaladja, ami lenyűgöző, hiszen az elmúlt években is olyan projekteket láttunk, melyek vetekszenek a Szilícium-völgyben születőkkel." – értékelte a versenyt Rob Nail, a Singularity University társalapítója.

 

„A GE alapítása óta elkötelezett az innováció mellett, évente több mint hatmilliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre.  Kiemelten fontosnak tartjuk az olyan technológiai fejlesztéseket, melyek valódi változást indíthatnak el egy közösség életében. Azt gondolom, hogy a ma este sikere újabb bizonyíték arra, hogy Magyarország felkerült a világ innovációs térképére, és nagyszerű dolog, hogy ennek mi is részesei lehetünk" -mondta el Nagy László, a GE Healthcare érsebészeti szoftverek fejlesztési vezetője, a verseny zsűrijének tagja.

 

A nyertesek fejenként 30 ezer dollár értékű ösztöndíjban részesülnek, amely a Singularity University 2014-es nyári Graduate Studies Programban (GSP) való részvételt biztosítja. Azon kevesek, akik a szigorú követelményeknek megfelelnek és bekerülnek a GSP programba, intenzív képzésen vesznek részt, mely magas színvonalú kurzusokból, a Szilícium-völgy legnagyobb vállalataihoz történő látogatásokból – Facebook, NASA, Google, Cisco stb. – valamint a környékbeli startup vállalkozások megismeréséből áll. A program során a résztvevők a Szilícium-völgy legnagyobb neveivel dolgoznak együtt. A 10 hetes program végére számos projekt működő vállalkozássá növik ki magát.

 

Rövid időn belül ez már a második jelentős technológiai fórum, melyet a Singularity University a magyar fővárosba hozott. 2013 novemberében szintén a Design Terminál támogatása mellett Budapesten tartották a mintegy 800 fős globális konferenciát, a Singularity Summit Europe-ot.

 

http://www.sucee.eu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.