2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Budapesti utcák

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/88656"><img class="image image-preview" src="/files/images/micimacko_utca.jpg" border="0" width="306" height="200" /></a></span>A rendőrség munkája mindenkit élénken foglalkoztat. Így volt, van és lesz ezzel a fővárosi önkormányzat, régebben a tanács, elöljáróság, képviselő testület is. Ékes bizonyítékai ennek a városanyák és városatyák döntései alapján megjelenő fővárosi utcanevek. Menjünk sorjában. <p> 

A rendőrség munkája mindenkit élénken foglalkoztat. Így volt, van és lesz ezzel a fővárosi önkormányzat, régebben a tanács, elöljáróság, képviselő testület is. Ékes bizonyítékai ennek a városanyák és városatyák döntései alapján megjelenő fővárosi utcanevek. Menjünk sorjában.

 

A rendőrség munkája mindenkit élénken foglalkoztat. Így volt, van és lesz ezzel a fővárosi önkormányzat, régebben a tanács, elöljáróság, képviselő testület is. Ékes bizonyítékai ennek a városanyák és városatyák döntései alapján megjelenő fővárosi utcanevek. Menjünk sorjában.

 

    Itt van mindjárt a Rendőr utca, Újbuda legszebb részén a Péterhegytől nem messze.  De van fővárosunkban Őrvezető  (XVI.ker.), Tizedes (II.ker.), Őrmester (Sashalom) , Hadnagy (I.ker.), Főhadnagy XVI.ker.), Ezredes (II.ker.) Tábornok utca is (Zugló), a századosokról viszont utat neveztek el (VIII.ker.). Ki ne hagyjam a Kapitány utcát a Déli pályaudvarnál.

 

   A Közlekedésrendészet tevékenysége is nyomon követhető. A Dugó utca Pestszentlőrincen. És ha a törvényszegő állampolgár felkeresi a csepeli Pohár utcát, netán betér a Kadarka (II.ker.), Kéknyelű (Kőbánya), Ezerjó utcába (XVI.ker.), vagy a budafoki Pezsgő utcába, kész a baj: Vérhalom tér (II.ker.), Kórház utca (ebből 2 is van: Újpesten és Óbudán) és sajnos néha a pesterzsébeti Köztemető utca.

 

   Mi mindent lopnak a bűnelkövetők? Elárulja a Forint (II.ker.), Gyémánt (XVI.ker.),  Kép, Robogó (mindkettő Rákoskeresztúron), Teherkocsi (Kőbánya), Fém (I.ker.), Huzal utca (Csepel). Még szerencse, hogy a Harang (Óbuda), a Mozdony (Csepel) és a Malomkő utcáról (XVIII.ker.) nem jut a lopás eszünkbe. Egyelőre. 

 

   Utcákat neveztek el súlyos bűncselekmények eszközeiről is. Balta köz (I.ker.), Fejsze utca (II.ker.), a zuglói Kalapács utca, Csákány utca (XI.ker.), és a budatétényi Tőr utca. Néha a Karabély utca is a Szent János Kórháznál. Még Horog utca is van Kőbányán, amelyről rögtön a pénzkiadó automaták kifosztása juthat az eszünkbe. És persze a helyszínek: Óbudán az Erdőalja út és a Kavicsbánya utca, valamint a Hegyoldal utca, netán a Kőfejtő utca Budaliget közepén.

 

   A rendőrség nyomozni kezd. Erre utal a Riadó utca (II.ker.), a Járőr utca (XII.ker.),  

Fürge, Sasszem (XVI.ker.), Bátor utca (XVII.ker.). Siker esetén a pestszentimrei Fogoly utca, a ferihegyi Igazság és a rákoshegyi Törvény utca, valamint a Rácsos és a Hűvös utca (mindkettő a XVII.kerületben.).

 

  Összefoglalva: rendőreink becsülettel végzik munkájukat, akár a Jégverem utcában (I.ker.), vagy a Napsugár utcában is (II.ker.). A budai Eskü utca nevéhez híven.

 

Láng Róbert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.