2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cakó Ferenc homokrajz előadása az Urániában

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/97097"><img class="image image-preview" src="/files/images/cako.preview.jpg" border="0" width="483" height="676" /></a></span>2015. december 5-én, szombaton 14 órakor Cakó Ferenc élő homokanimációs előadását, korábbi, emlékezetes munkáit és Világmesék címmel most készülő új sorozatából két epizód ősbemutatóját láthatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.</p> <p> 

 cako.preview2015. december 5-én, szombaton 14 órakor Cakó Ferenc élő homokanimációs előadását, korábbi, emlékezetes munkáit és Világmesék címmel most készülő új sorozatából két epizód ősbemutatóját láthatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

 

 cako.preview2015. december 5-én, szombaton 14 órakor Cakó Ferenc élő homokanimációs előadását, korábbi, emlékezetes munkáit és Világmesék címmel most készülő új sorozatából két epizód ősbemutatóját láthatja a közönség az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

 

Cakó Ferenc 40 éves pályafutása során animációs filmjeivel a világ minden jelentős filmfesztiválján nyert díjakat, Cannes-tól Los Angelesen át Berlinig. Animációs filmjei közül a homokanimációs filmek hozták számára a legtöbb nemzetközi sikert. Ebből a műfajból fejlesztette ki a művész az élő homokrajz előadást, amelynek során a zenére komponált homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség.

 

Az animációs rendező hagyományosan minden év december első hétvégéjén mutatja be homokrajz előadását az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az idei, december 5-én 14 órától látható műsort Mikulás napja és a közelgő karácsonyi ünnepek ihlették. A szervezők 4-12 éves gyermekeknek ajánlják a programot. A korábbi előadások vidám hagyománya volt, hogy felhívnak a színpadra olyan gyerekeket, akik ki akarják próbálni a homokkal rajzolás szépségeit, amit a nézők, szülők kivetítve a nagy mozivásznon is élvezhetnek majd.

 

Cakó Ferenc a program keretében az elő homokrajzolás mellett korábbi emlékezetes munkáit és új, eddig sosem látott filmjeit is bemutatja. Nemrég készült el két rész új, Világmesék című sorozatából, amely a világ különböző országainak népmeséit dolgozza fel. A december 5-i előadáson két epizód ősbemutatójára is sor kerül, az egész sorozat csak 2018-ban lesz látható.

 

A különleges programra a belépők 1400 Ft-ért kaphatók az Uránia jegypénztárában.

 

www.urania-nf.hu

https://www.facebook.com/events/1054597037892271

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.