A Campus Fesztivál július 8-án a Debreceni Nagyerdő Stadionban tartott sajtótájékoztatóján számos zenész és sportoló vett részt a fesztivál szervezőivel és támogatóival karöltve. A forró délelőtti órák ellenére mindannyian frissen és lelkesen beszéltek a fesztiválról, sőt még vetélkedő keretében versenyeztek is egymással.

 

A Campus Fesztivál július 8-án a Debreceni Nagyerdő Stadionban tartott sajtótájékoztatóján számos zenész és sportoló vett részt a fesztivál szervezőivel és támogatóival karöltve. A forró délelőtti órák ellenére mindannyian frissen és lelkesen beszéltek a fesztiválról, sőt még vetélkedő keretében versenyeztek is egymással.

 

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának köszönhetően megújult környezetben, még magasabb színvonalon, igényes fesztivál helyszínen várja látogatóit, a tavaly több mint hatvanezer fesztiválozót vonzó rendezvény, amit áprilisban rangos szakmai elismerésben is részesített az Artisjus zsűrije. A műfajában sokszínű, és igényes programsorozat július 23-tól kezdődik.

 

A tájékoztatón legnagyobb létszámban a Tankcsapda zenészei voltak jelen, hiszen a fesztivál egyik legnagyobb eseménye a zenekar 25 éves jubileumi koncertje lesz. A kétszáznál is több fellépőt biztosító eseményen a debreceni rockerek fellépése megtiszteltetést, és egyben a fesztivál koronáját jelenti, hiszen ebben az évben csak 7 nyári fesztiválon láthatjuk őket.

 

Az eseményen nem maradt szem szárazon, hiszen a sportolók és a zenészek olyan komoly versenyszámokban mérték össze tudásukat, mint a sörcsapolás, kerékcsere, a kislabdás szlalomozás vagy a buborékfújás. Bár mindenki arra szavazott volna, hogy a sörcsapolást a zenészek válogatottja nyeri meg, végül Vajda Attila olimpiai bajnok kenus győzedelmeskedett annak ellenére, hogy a Tankcsapda dobosát, Fejes Tamást egy emberként bíztatta Lukács Laci és a gitáros Sidi, a Tankcsapda többi tagja. Sidi ekkor még jókat nevetgélt zenésztársán, de amikor egy kis-Polski kerekét kellett kicserélnie, alaposan megizzadt. Bár Lukács Laci szerint ez testhezálló feladat volt számára, végül kicsit több mint hat percet vett igénybe a művelet, ami annyit jelent, hogy a Forma-1 csapatába ugyancsak nehezen kerülne be. Mentségére legyen szólva, hogy – mint az később kiderült – a csavarok nagyobbak voltak a kelleténél. Ezek után persze nem csodálkozhattunk azon, hogy a jégkorongos Ladányi Balázs jobban teljesített.

 

A futball-labda szlalomozásra két lány vállalkozott: Kudor Kittinek,  a DVSC-TVP kézilabdásának  van gyakorlata a labdakezelésben, Odett pedig önként vállalkozott a feladatra, hiszen mint kiderült, sok évvel ezelőtt focizott. Mindkét lány ügyesen lavírozott a labdával, az énekesnő még a cipőjét is ledobta a verseny kedvéért, így a forró betonon mezítláb ügyeskedett. Az ezek után következő buborékfújás hatására mindenki gyerekkori önmaga lett, és a rockerek is önfeledt arccal eregették a színes szappanfelhőket.

 

A felsoroltakon kívül egyébként még ott volt Papp Szabolcs a Supernemből, Wolfie a Punnany Massifból, valamint a Kowalsky és a Vega zenészei. A sportolók táborát Michelisz Norbert, a Zengő-Motorsport autóversenyzője, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, Varsányi Nóra, a DVSC-TVP kézilabdása, valamint Dombi Tibor, a DVSC-TEVA labdarúgója erősítette.

 

http://campusfesztival.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük