A Canon ma ünnepli tükörreflexes (SLR) fényképezőgépei megjelenésének 50. évfordulóját. A Canon a Canon Flex 1959. májusi bevezetése óta gyárt tükörreflexes fényképezőgépeket.

 

 

A Canon ma ünnepli tükörreflexes (SLR) fényképezőgépei megjelenésének 50. évfordulóját. A Canon a Canon Flex 1959. májusi bevezetése óta gyárt tükörreflexes fényképezőgépeket.

 

 A vállalat eddig világszerte több mint 50 millió tükörreflexes fényképezőgépet értékesített, így napjainkban a Canon SLR fényképezőgépek mind az amatőr, mind a hivatásos fényképészek számára mércéül szolgálnak.

Az EOS 650-es modell és az EF sorozatú (elektronikus fókuszálás) objektívrendszer megjelenésével 1987-ben megszületett az EOS-sorozat. Ebben a rendszerben a fényképezőgép és az objektívek nem a korábbi típusoknál megszokott mechanikus, hanem elektronikus módon kommunikálnak egymással. Az EOS sorozat és az EF objektívek igen népszerűnek bizonyultak: a Canon több mint 40 millió EF objektívet értékesített világszerte, amelyből 10 milliót az elmúlt 3 évben gyártott. A fényképezés terén bekövetkezett radikális változás hátterében a filmesről a digitális technológiára való áttérés áll.

Az EOS 300D 2003. szeptemberi bemutatása jelentette az igazi áttörést, mivel ez a modell volt az első kedvező áron kínált digitális tükörreflexes fényképezőgép, amellyel a Canon megcélozta a fogyasztók szélesebb rétegét. Ez a típus szinte azonnal meghódította a piacot, míg a profi EOS-1 sorozatú fényképezőgépeket és EF-objektíveket a világ hivatásos hír- és sportfényképészeinek többsége választja.

A Canon napjainkban is folytatja fejlesztéseit. Az új EOS 5D Mark II modell az első olyan fényképezőgép, amely Full HD minőségű filmek rögzítésére is alkalmas, így számtalan új lehetőséget teremt a fotóriporterek és hírfotósok számára. A folyamatos kutatási és fejlesztési befektetések, valamint a felhasználók véleményének figyelembe vétele biztosítja, hogy a Canon továbbra is a lehető legjobb eszközöket kínálja a fotósok számára, így az elkövetkező 50 évben is vezető szerepet kíván betölteni a képalkotási technológiák területén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük