2022.05.29.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cental European Fashion Days

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80028"><img class="image image-_original" src="/files/images/gombold%20(1).jpg" border="0" width="463" height="245" /></a></span>A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál, mellyel belép a legrangosabb divathetek sorába. Az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion. </p> <p> 

A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál, mellyel belép a legrangosabb divathetek sorába. Az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion.

 

A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál, mellyel belép a legrangosabb divathetek sorába. Az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion.

 

A Design Terminál immár második alkalommal rendezi meg a Central European Fashion Days-t (CEFD), melynek célja – amellett, hogy rávilágít a régió közös kulturális és történelmi hagyományaira – az, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők bekerüljenek a nemzetközi divatipar látóterébe.

 

A három napos divatshow-t idén 2014.október 3-5. között tartják. Az idei évben a szakmai színvonal biztosításában a CEFD partnere a nemzetközi divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője, az IMG Fashion lesz, amely többek között olyan rendezvényekért felel, mint a New York- és a Berlin Fashion Week. A közép-európai régióban elsőként Magyarországgal kötnek hasonló típusú együttműködést. Berlin, Istanbul, London, Mumbai, Miami, Milánó, Moszkva, New York, Sydney, Tokyo, Toronto vagy Zurich csak néhány világváros azok közül, ahol az IMG Fashion már megvetette lábát. Az amerikai vállalat a divatesemények menedzselése mellett számos szakmai szervezettel, nemzetközi sajtóval, buyerekkel és neves divatszakemberekkel működik együtt. Az IMG Fashion támogatásával a Central European Fashion Days is bekerül a nemzetközi divathetek naptárába, mellyel beteljesíti a küldetését és a régió legnagyobb divateseményévé válik.

 

„Közép-Európa a fiatal tehetségek melegágya és Budapest egy tökéletes helyszín, hogy a régió designerei itt sütkérezzenek a reflektorfényben. Nagy örömmel várjuk a közös munkát és a partnerséget a CEFD-del, melynek célja a rendezvény erősítése és nemzetközi pozicionálása, mint a régió vezető divateseménye, amely felkarolja és támogatja Közép-Európa tehetségeit." – mondta Jarrad Clark, az IMG Fashion alelnöke és globális kreatív igazgatója.

 

A CEFD magában foglalja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, melyre idén először a magyar jelentkezők mellett cseh, lengyel és szlovák pályaműveket is várnak. A pályázatra május 6 éjfélig jelentkezhettek a tervezők.

A pályamunkákat egy ötfős nemzetközi zsűri bírálja el, melynek első fordulója május

9-10-én lesz a Design Terminálban.

 

A zsűri elnöke Jarrad Clark, az IMG Fashion alelnöke és globális kreatív igazgatója, a zsűri további tagjai:

– Sándor Szandra, a Nanushka márka alapítója és kreatív igazgatója,

– Dana Kleinert, divattervező és a Slovak Fashion Council elnöke,

– Olo Křížová, a Czech Fashion Council vezetője,

– Wojciech Dziedzic, a poznani School of Form Divat Tanszékének vezetője.

 

A kreatívipar fejlesztéséért felelős Design Terminál feladata, hogy segítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Idén nem csak a CEFD divatesemény lépi át az országhatárokat: a Design Terminál innovatív technológiákat bemutató rendezvénysorozata, a Budapest 3D Printing Days is nemzetközi szintre emelkedik.

www.gomboldujra.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.