2015. január 30-án, este 3/4 9-kor, a Jó emberek (lásd: http://euroastra.hu/node/85948) előadása után. Várják az esti nézőket, és mindazokat, akik már látták az előadást és érdeklődnek.

 

2015. január 30-án, este 3/4 9-kor, a Jó emberek (lásd: http://euroastra.hu/node/85948) előadása után. Várják az esti nézőket, és mindazokat, akik már látták az előadást és érdeklődnek.

 

David Lindsey-Abaire: Jó emberek című színdarabja Dél-Bostonban játszódik, ám olyan társadalmi problémákat vet fel, amelyek Magyarországon is egyre ismerősebbek. Margie Walsh ötvenes, egyedülálló, egy albérletben él súlyosan fogyatékos felnőtt lányával és elveszíti a munkáját. Ezek közül a gondok közül mindegyik egyenként és összeadva is olyan, ami itthon is tökéletesen értelmezhető.

 

2014. november végén mutatta be a Centrál Színház Básti Juli főszereplésével David Lindsay-Abaire: Jó emberek c. színdarabját. A szerző az egyik legsikeresebb kortárs amerikai drámaíró. A Pulitzer-díjas író Bostonban játszódó darabjában „könnyű" felismerni a mi valóságunkat.

Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni.

Margie Walsh nem mindennapi nő: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért.

 

Az előadás olyan szociális kérdéseket vet fel, amelyekkel mindannyian naponta kényszerülünk szembenézni. Ahhoz, hogy megértsük milyen társadalmi folyamatoknak vagyunk részesei, generálói és elszenvedői egy színházi előadás talán nem elég.

Ezért az előadás után szakértő vendégükkel beszélhetik meg a nézők mindazt, ami kérdésként fölmerül bennük.

 

Vajon vezet-e út kifelé is a szegénységből, vagy csak befelé?

 

2015. január 30-án, este 3/4 9-kor, a Jó emberek előadás után, Ferge Zsuzsával, a Centrál Színház Kisszínpadán.

 

A belépés díjtalan.

Centrál klub a Centrál Színházban

 

http://www.centralszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük