2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Central European Beer Awards 2018

4 perc olvasás

gulasor.jpgSörverseny a Gyulai Kézműves Sörfesztiválon! 2018. június 7. és 10. között, első alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.

 

„2016-ban a várossal szoros együttműködésben kezdtük meg a munkát az újjáformálódó Gyulai Pálinkafesztivál esetében, amelyet most a Kézműves Sörfesztivál kapcsán szeretnénk hasonlóan sikeresen folytatni. A munkánk nem új keletű, 17 évig sikerrel vittük a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé rendezvényünket Békéscsabán. Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált. Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár majd 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.” (Varga-Bora Tímea főszervező)

 

A rendezvény kísérőrendezvényeként országos szakmai konferenciát rendeznek, amelyre 2018. június 8-án, a Hunguest Hotel Erkelben kerül sor. A konferenciára a szakmán túl a kisüzemi sörök után érdeklődőket, a hétköznapi fogyasztókat is várják. A rendezvényen minden sörfogyasztó számára érdekes témák kerülnek napvilágra: meghallgathatják Katona Csaba történész előadását a sörfőzőmesterség történetéről, megismerhetik a sörök ízkomponenseit Kókai Zoltántól, a budapesti Corvinus Egyetem oktatójától, és azt is megtudhatják Csupor Mártontól, a Csupor Beer Kft. vezetőjétől, hogyan is készíthetnek otthon házi sört.

 

Szintén a fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Central European Beer Awards 2018 Sörverseny, kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére.

A verseny céljai:

  • A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl.
  • A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése.
  • Az otthoni sörfőzés népszerűsítése.
  • A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése.
  • A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül.
  • A kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése.

A verseny meghirdetésének köre:

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 hl/év

 

Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2018 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2018. május 11. vasárnap 24.00 óráig tart.

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző egy kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét, és fajtáját.

A versenytételeket a kiíró címére kell eljuttatni:

Magyar Gasztrokulturális Rendezvényszervező Kft.: 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 79. (emeleten található szervezőiroda)

Beküldési határidő: 2018. május 17.  12.00 óra

 

A verseny 14 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

 

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el. Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2018. június 7–10. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánosság mellett.

A verseny tiszteletbeli fővédnöke: Hegyesné Dr. Vecseri Beáta

A verseny tiszteletbeli védnökei: Bajkai Tibor – Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, és Gyenge Zsolt – Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

 

  1. június 7-10.

Kézműves Sörfesztivál

Central European Beer Awards 2018

Gyula

 

www.sorfesztivalgyula.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.