Dr. Lenkei GáborDr. Lenkei Gábor

Dr. Lenkei Gábor, a természetes egészségvédő módszerek egyik legismertebb hazai képviselője 2009. június 22-én hétfőn sajtótájékoztatót tartott Budapesten.

  Dr. Lenkei GáborDr. Lenkei Gábor

Dr. Lenkei Gábor, a természetes egészségvédő módszerek egyik legismertebb hazai képviselője 2009. június 22-én hétfőn sajtótájékoztatót tartott Budapesten.

A sajtótájékoztató témája a legújabb könyve az Egészségre ártalmas! avagy (cenzúrázott) egészség Magyarországon. Az egészségmegőrzésért vitaminokkal küzdő orvos

dokumentumokkal leplezi le a közegészségügyért felelős hivatalok önkényes intézkedéseit a természetes egészségjavító módszerekkel szemben.

Dr. Lenkei Gábor 1986-ban diplomázott a Debreceni Orvostudományi Egyetemen majd dolgozott kutatóorvosként, belgyógyászként és szülész-nőgyógyászként is. Neve a szó szoros értelmében akkor robbant be a köztudatba, mikor 2003-ban megjelent a „Cenzúrázott Egészség – a betegségipar futószalagján" című könyve. Ebben a könyvben arról írt, hogyan került a gyógyszermaffia befolyása alá az orvosképzés és hogyan befolyásolja a gyógyszermaffia a legfelsőbb politikai köröket és a törvényhozást, megfogalmazva az egészség területének társadalmi szintű öt problémáját, amiről soha nem beszélnek. Ekkor híresült el, mint a szemben-álló orvos. A könyv több mint 130 ezer példányban kelt el, és kb. 50 ezer írásos beszámoló és köszönő levelek, emailek tanúsítják, hogy módszerei hatékonyak és nélkülözhetetlenek.  A könyv óriási sikere nyomán egyre növekedett az igény a természetes egészségjavító módszerek, különösen a vitaminok, étrend-kiegészítők iránt. A könyv megjelenése után megkezdte a kutatásai alapján összeállított étrend-kiegészítő termékek forgalmazását. Minden nagyszerűen ment mindaddig, míg az emberek el nem kezdtek egyre jobban és jobban lenni, és ez már veszélyeztette az egészségügyben érdekelt bizonyos csoportok érdekeit. Az ÁNTSZ megvádolta az orvost, hogy termékei már annyi vitamint tartalmaznak, ami gyógyít! Ezt pedig ugye csak a gyógyszereknek szabad. A sorozatos támadások ihlették a most megjelent könyv írására.

 

Tihanyi Tóth KingaTihanyi Tóth Kinga

Néhány sort idéznék Dr. Lenkei Gábor ajánlásából:

„Egészségre ártalmas! Mi az ami erről a legtöbb embernek az eszébe jut? Feltehetőleg a dohányzás, a zsíros ételek, a koleszterin,a szennyezett levegő, a tartósítószerek és így tovább. Nos, naivak. Semmit sem tudnak arról, hogy az egészségüket fenyegető tényezőket elrejtették a szemük elől. Például azt az okot, amelynek naponta 20-22 magyar esik áldozatául!

A könyvből megtudhatja, mire számíthat az, aki szembeszáll a gyógyszermaffiával."

Dr. Lenkei Gábor a tájékoztatón orvosnak és írónak vallotta magát, aki arra tett esküt, hogy egészséget fog adni az embereknek. Talán nincs olyan ember, aki ne szeretne egészséges lenni. Mi az, hogy egészség?  és miért vállal egy ember egy ilyen kockázatos küldetést?

Tudományos tény, hogy az emberi test alkalmas arra, hogy 120 évig kiszolgáljon minket. Természettudományos és egyúttal tudományos tény az is, hogy a 120 év komolyabb meghibásodás, betegség nélkül létrejöhet. Ez szinte egy álom, pedig minden szükséges tudás és eszköz adott ahhoz, hogy ez az álom valóra váljon. Ésszel gyógyíts – ne orvossággal!

Dr. Lenkei Gábor mottója, Szent-Györgyi Albert professzor nagyszerű mondása:

„ Ha pontosan megértjük a vitaminok működését és megfelelően alkalmazzuk őket, akkor az emberi szenvedést olyan mértékben tudjuk majd csökkenteni, amit ma még a legnagyszerűbb elme sem tud elképzelni." Korunk táplálékai  a vitaminokból és ásványi anyagokból csekély mennyiséget tartalmaznak, viszont ezek megfelelő mennyiségű pótlása egészségjavulásokat eredményez.

Magyarország még mindig lesújtóan rossz pozíciót foglal el az Európai egészségügyi listán, tehát az európai átlaghoz képest is igen rossz egészségi állapotban vagyunk.

A doktor legújabb könyvében feltárja, hogy napjainkban például még a szakszerű gyógyszeres kezelések is 8000 magyar életét követelik évente, a súlyos mellékhatások miatt. Pedig a gyógyszeres kezelés sok esetben elkerülhető lenne a megfelelő természetes módszerekkel, illetve egyszerű megelőzéssel. A könyv két ellentétes oldalt állít szembe: az egyik oldal a természetes, veszélytelen, mellékhatásoktól mentes egészségjavító módszerek és ezek bizonyított működőképessége, a másik oldal az a pusztítás, amit az adófizetők pénzén fenntartott hivatalok végeznek és hogyan válnak az állampolgárok egészségének ellenségévé.

Az állításokat dokumentumokkal támasztja alá, mégpedig a hivataloktól származó dokumentumokkal.

A könyv célja tiszta vizet önteni a pohárba és egyúttal utat mutatni. Kemény a könyv, leleplező könyvnek is lehet nevezni, de a végén baráti jobbot nyújt.

Kerüljön a feledés homályába a régi megállapítás, hogy egészséges ember nincs csak hanyag belgyógyász.

Kép és szöveg: Lantai Jozsef

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük