2013. augusztus 21-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendkívül színvonalas és szórakoztató esti kikapcsolódásra hív a három ír sztepptánc Európa-bajnokot felvonultató, Európa-szerte ismert versenytáncosokból álló Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat.

 

2013. augusztus 21-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon rendkívül színvonalas és szórakoztató esti kikapcsolódásra hív a három ír sztepptánc Európa-bajnokot felvonultató, Európa-szerte ismert versenytáncosokból álló Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat.

 

Coincidance – The Irish Impulse.

A Coincidance az eddigi nagy sikerű produkciói – Táncfantáziák, Szentivánéji álom, Széttáncolt cipellők – után a 2013-as év szenzációjaként a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutatja be a The Irish Impulse show-t, amelyben az eddigi előadások legjobb részletei mellett, vadonatúj, a színpadon még sosem látott koreográfiák varázsolják el a közönséget.

 

2008-ban néhány fiatal művész és egy véletlen sorsfordulat hozta létre a Coincidance Kortárs Ír Tánctársulatot. A Coincidance [kojnszidensz] az autentikus ír sztepptánc és a modern tánc egyedülálló házasításából született. Az Európa szerte elismert ír sztepptánc versenytáncosokból álló társulat először 2010-ben mutatkozott be nagy sikerrel Budapesten „Contemporary Irish Dance – Kortárs Ír Tánc" című produkciójával. A 2008-ban még Con-Fusion Dance néven ismert csoport megújulása a névcserével kezdődött. Az angol coincidence szó jelentése véletlen egybeesés, amely páratlan pontossággal utal az ír sztepp és a modern tánc különös harmóniavilágának összekapcsolására.

 

Az első hónapokban új technikák és formanyelv kialakításán dolgoztak, keresve a hagyományos ír tánc és a kortárs tánc azon jellemzőit, melyeket a színpadon, Gyulai Júlia koreográfiáiban ötvözve, az ellentétek különös harmóniáját kaphatjuk eredményül.

A modern tánc szenvedélyes lágyságának és az ír sztepp karakán ritmusvilágának fúziójaként, a köztük lévő vonzásból és taszításból felszabaduló energiát kihasználva született meg a "kortárs ír tánc"-nak keresztelt műfaj.

 

Az ír sztepp európai bajnokaiként megismert Coincidance, Gyulai Júlia koreográfiáinak segítségével egy olyan egyedi hangulatot, különleges szférát varázsol a táncművészetbe, amely nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon egyedülálló.

 

2013. augusztus 21. szerda, 20 óra

Coincidance – The Irish Impulse

Városmajori Szabadtéri Színpad

 

http://szabadter.hu

www.coincidance.hu

http://www.youtube.com/watch?v=sY8E58B6Oe0

http://www.youtube.com/user/coincidanceofficial?feature=watch

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük