A 11. Cisco Expo  november 19-20. között zajlott Budapesten. A rendezvény során a Cisco Magyarország és a T-Systems  a kis- és középvállalatok számára kidolgozott közös, támogató megoldást mutatott be Compleo néven.

 

A 11. Cisco Expo  november 19-20. között zajlott Budapesten. A rendezvény során a Cisco Magyarország és a T-Systems  a kis- és középvállalatok számára kidolgozott közös, támogató megoldást mutatott be Compleo néven.

 A két cég innovatív szolgáltatási konstrukcióban oldja fel a KKV-k informatika-alkalmazási, szolgáltatással kapcsolatos gondjait;  közös új szolgáltatásban biztosít

-szimmetrikus szélessávú internetet,

-hangcsomag-szolgáltatást,

-LAN szolgáltatást, számítógépes hálózatüzemeltetést,

-IP -alközponti szolgáltatást, kihelyezett modern irodai készülékekkel,

-tűzfal szolgáltatást,

-menedzselt szolgáltatásokat 

ALAP-szolgáltatásként, ill.

VÁLASZTHATÓ szolgáltatás;

-analóg fővonali szolgáltatás,

-IP-telefonszolgáltatás  alap, emelt és prémium kategóriában,

-távolihozzáférés szolgáltatás,

-hálózatimonitoring szolgáltatás,

–egyedi szakértői szolgáltatások.

Tehát egységes üzenetküldés,  hangposta,  ügyfélkapcsolati alkalmazások (service desk és monitoring),

internet feletti, biztonságos IPSec-VPN alapú adatátvitel,  audio- és videolehetőségek, 

interaktív konferenciamegoldások,  jelenléti (presence) és mobilitási megoldások érhetők el a csomagokkal.

Mindez kezdeti beruházás nélkül, jól tervezhető havidíj ellenében, 3 éves elkötelezettséggel, a hazai piacon elsőként, november 1-től,  „dobozos" termékként. Az ügyfelek felé a havidíjas szolgáltatás-sort, a kommunikációs és informatikai csomagot a T-Systems képviseli.

Compleo - reklámgrafikaCompleo – reklámgrafikaA műszaki háttér gerince a Unified Communications 500  jelű kommunikációs megoldás-doboz, ezt a Cisco biztosítja.  A Cisco-technológián alapuló megoldás szélessávú internetet, IP telefonszolgáltatást, alközponti és számítógépes hálózatüzemeltetést, biztonsági funkciókat és modern irodai készülékeket nyújt, kezdeti beruházás nélkül, tervezhető havidíjért, hozzávetőlegesen munkaállomásonként havi 5-15 ezer Ft-ért, a rendszer különböző paramétereitől függően.  

A szolgáltatás-ár mátrixban S, M, L, XL  jelű csomagok szerepelnek  8, 16, 32 és 48 IP telefonra.A hívások költsége telephelyek között  0 Ft.,  más viszonylatban  1 Ft.  Mobilok hívása  34 Ft-ba kerülhet.

Mi indokolta a megoldás piacra vezetését?

A Bell Research kutatása során kiderült;   a szóbanforgó szolgáltatásoknak mintegy 15 ezer  szervezet lehet ügyfele, az ezeknél működő mintegy 455 ezer PC-ből közel 400 ezer van hálózatba kötve.

A 44 ezer telephelyből mintegy 31 ezernél található helyi informatikai hálózat, így az összes telephely kb. 70%-nál van legalább 2 számítógép „összekötve".  Ennek ellenére a szervezetek ¾ része csak 1 telephelyen üzemeltet

LAN-t, és az összes PC-nek mintegy 85%-a található a központokban.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a lehetséges szolgáltatásokat a kis- és középvállalkozások 46%-a vonzónak találja, ha egyszerűsödik az adminisztráció,  egykapus kiszolgálásra nyílik lehetőség, tervezhető felállásban.

Számos észrevétel érkezett a szolgáltatás minőségére, innovativitására vonatkozóan is.

Nemzetközi kutatások kimutatták, az IP-alapú egységes kommunikációs alkalmazásokat használó szervezetek alkalmazottanként 32 percet takarítanak meg naponta, pusztán azzal, hogy a csapattagok hatékonyabb távközlési eszközöket alkalmaznak.

Ismeretes, hogy a kis- és középvállalatok versenyképességüket hatékonyság-javítással tarthatják fenn, ebben pedig az informatikának kulcsszerepe lehet.  Az idevágó beruházások kezdeti költségigénye, a legtöbb kiscégnél az informatikai szakemberek hiánya és a szervezéshez szükséges jelentős erőforrások miatt a KKV fejlesztések legtöbbször nem valósíthatók meg.

Az ajánlott megoldás

A gondokat a T-Systems  Cisco-technológián alapuló új megoldása tudja feloldani, mellyel a cégek néhány hét alatt hozzájuthatnak az azonnal használatba vehető, teljeskörű kommunikációs rendszerhez, havi átalánydíj ellenében, a meglevő megoldásoknál mintegy  20%-kal olcsóbban,  munkaállomásonként  5-15 ezer Ft-ért, a rendszer paramétereitől függően.

Az előfizető olyan egységes, IP-alapú üzleti kommunikációt kap, amely már akár néhány alkalmazottal működő cég számára is hatékony megoldást biztosít.

A két együttműködő cég olyan vállalkozásoknak és intézményeknek ajánlja mindezt, amelyek egyetlen  szolgáltatótól kívánják igénybe venni az irodai munkához szükséges szolgáltatásokat, hogy csökkentsék az adminisztrációt és egyszerűbben tarthassák a kapcsolatot a rendszer kiépítése, módosítása és hibaelhárítás esetén.

Mindenkinek ajánlják tehát, akik csökkenteni szeretnék informatikai, távközlési kiadásaikat, ill. éppen technológiai váltáson, korszerűsítésen gondolkoznak, vagy szeretnék kihasználni az IP-telefónia által kínált előnyöket.

Az egységes, IP alapú műszaki háttér előnye, hogy nem merülhetnek fel kompatibilitási problémák az egyes egységek között, a távfelügyelet révén csökken a rendszer leállásából adódó kiesés, a szolgáltatás a szervezeti változásoknak megfelelően, rugalmasan módosítható, az üzleti folyamatok által igényelt adatbiztonsághoz, védelemhez és szabályozáshoz pedig biztosítható a szükséges mélységi védelem.

A szolgáltatás alapját jelentő Cisco UC 500 egységes kommunikációs rendszerrel  kialakítható a cégek integrált hang-, video- és adathálózata.  A vezetők és az alkalmazottak biztonságosan csatlakozhatnak az irodához amikor úton vannak, vagy amikor otthonról dolgoznak. A szolgáltatással telepített IP-telefonokkal nemcsak a hagyományos telefonszolgáltatások érhetőek el, de olyan többletfunkciók is, mint a személyes telefonkönyv,  hangposta,  intelligens hívásátirányítás és a hívócsoportok kialakítása.

A korszerű IP-technológiával további IP-alapú alkalmazások is bevezethetők, mint a vállalati címtár-integráció, a hangposta- és e-mail integrációja,  az adatbázisból való tárcsázás, a táv- és csoportmunka, videotelefonálás.

Mobil kapcsolatokat, köztük a Cisco IP technológiáját a berendezés kb. 30 méteres körön belül tud kezelni, ill.

illeszthető hozzá a Nokia duál-módú technológiája. 

Outlook integráció is biztosított.

Király István, a T-Systems marketing igazgatója szerint az új szolgáltatásnak köszönhetően a kis és közepes méretű vállalkozások teljes energiájukat alaptevékenységükre fordíthatják oly módon, hogy közben nem halmozódik az informatika hiányából adódó hátrányuk, hanem éppen annak meglétéből profitálhatnak napi valóságként.  A tervezhető költségek, a szolgáltatásokkal kapcsolatos adminisztráció  csökkenése, valamint a megbízhatóan működő rendszer összessége figyelemre méltó olyan előnyöket biztosít a versenyben.

Vass Gábor, a Cisco Magyarország partnerkapcsolati és marketing igazgatójának véleménye; a menedzselt szolgáltatások működése annyira kézenfekvő, hogy alkalmazásuk a kisebb cégek informatikájában és kommunikációjában magától értetődőnek kell lennie.

A Cisco fejlesztései hosszú idő óta a különböző céges adatok, tartalmak és szolgáltatások bárhol, bármikor és bármilyen eszközön való elérésére irányulnak.  Vagyis;  legyen távoli hozzáférés és biztos, folyamatos üzem.

Ennek szellemében dolgozták ki a  Unified Communications megoldást, ami megfelelő technológiai alapot és funkciókat biztosított, együtt a T-Systems rendszerintegrációs tapasztalatával és szolgáltatói hátterével, egy valóban kézenfekvő szolgáltatás létrejöttéhez.

A kínált megoldás Európában is egyedülálló kezdeményezésként segíti a KKV-ket.

A két cég közötti eredményes együttműködés elismeréseként, a szolgáltatás kifejlesztése során alkalmazott innovatív piaci megközelítésért a Cisco közép-európai régiója elismerésben részesítette a T-Systems-et. 

Az erről szóló oklevelet a 11. Cisco Expón Vass Gábor, a Cisco Magyarország partnerkapcsolati és marketing igazgatója adta át Király Istvánnak, a T-Systems marketing igazgatójának.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője.

Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

http://www.cisco.com/

http://www.t-systems.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük