Egy friss magyarországi piackutatásból kiderült, hogy a nők több mint fele egyáltalán nem vagy rendszertelenül használ arckrémet, és leginkább a fiatalok mellőzik és hanyagolják az arcápolást.

 

Egy friss magyarországi piackutatásból kiderült, hogy a nők több mint fele egyáltalán nem vagy rendszertelenül használ arckrémet, és leginkább a fiatalok mellőzik és hanyagolják az arcápolást.

 

A magyar nők 60%-a rendszertelenül használ arckrémet – derült ki a Gerovital Plant arcápolási termékeket gyártó Farmec cég legújabb felméréséből, mely szerint a nők közel 30%-a egyáltalán nem ápolja arcbőrét, további 30%-uk pedig csak havonta vagy hetente néhányszor, amikor éppen eszébe jut.

 

A kutatásból az is kiderült, hogy az érettebb korosztály képviselői már jobban odafigyelnek bőrük állapotára. Míg a 20-as éveiben járó nők mindössze 22%-a szán időt a rendszeres arcápolásra, addig a harmincasok közel 40%-a, a negyvenes éveikben járó nők közel fele mindennap figyelmet fordít arcbőrére, 50 fölött pedig a nők 57%-a használ napi rendszerességgel arckrémet.

 

„Az arcbőr tudatos ápolását már fiatalon fontos lenne elkezdeni, hiszen a bőr öregedése 25 éves korban megindul, a környezeti ártalmak elleni védelem pedig minden korban fontos" – emelte ki az eredmények kapcsán Fülőp Enikő, a Farmec magyarországi értékesítési igazgatója, aki hozzátette, hogy amíg 20 évesen még elegendő a megfelelő arctisztítás és hidratálás, a kor előrehaladtával változnak a bőr igényei, és már több hatóanyagra van szükség.

 

A budapesti és a felsőfokú végzettségű nők körében a legtermészetesebb, hogy naponta kétszer, reggel és este is használnak arcápoló terméket. Ezzel szemben az alapfokú végzettségűek 36%-a egyáltalán nem krémezi az arcát.

 

„Sokakban talán még mindig él az a tévhit, hogy a minőségi arcápolót nem lehet megfizetni" – fűzte hozzá az eredményekhez Fülőp Enikő, aki hangsúlyozta, hogy a természetes összetevőkben gazdag Gerovital Plant arcápoló termékei a rendkívül kedvező ár mellett hipoallergén illatanyagot tartalmaznak, tartósítószer- és parabénmentesek, így minden bőrtípusra bátran alkalmazhatóak. Emellett a krémekben található bio havasigyopár-kivonat ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja, hogy a kivonat nyeréséhez felhasznált növények növényvédő, gyomirtó vagy ásványi fertőtlenítő szerek használata nélküli organikus kultúrákból származnak.

 

A kutatást a Farmec megbízásából az NRC végezte, online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18-59 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján. 

 

http://www.farmec.hu/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük