Az Európa szerte koncertező Cirkusz-KA zenekar elkészítette új etno-jazz lemezét. A 2009-től működő csapat ezidáig három nagy- és két kislemezt adott ki, január 13-án pedig az OPUS Jazz Club színpadán egy különleges koncerttel ünnepeli új anyagának megjelenését.

 

Az Európa szerte koncertező Cirkusz-KA zenekar elkészítette új etno-jazz lemezét. A 2009-től működő csapat ezidáig három nagy- és két kislemezt adott ki, január 13-án pedig az OPUS Jazz Club színpadán egy különleges koncerttel ünnepeli új anyagának megjelenését.

 

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapítják a Cirkusz-KA zenekart. 2009-től az akusztikus etno-jazz formáció magyar nyelvű dalaival rendszeresen járja Európa nagyvárosait, de a messzibb vidékekre is elviszik egyéni hangulatú „álom-világzenéjüket". 2013-tól már a mai tagokkal, akusztikus kvartettként működik a zenekar.

 

Első nagylemezük 2011-es megjelenésétől, majd minden évben új dalokkal, felvételekkel jelentkeznek. Három nagy- és két kislemeze után január 13-án az OPUS Jazz Club színpadán mutatja be újabb, öt dalt számláló lemezét a Cirkusz-KA. Címe „Csak az Égé", széles horizontok felé hívja a hallgatót. Anna és Tamás munkáira jellemzően, ezúttal sem szokványos stúdióalbumról van szó.

 

„Nagymaroson vettük fel az új anyagot. Kilátás a Dunakanyar dombjaira, a Börzsöny közelsége, az erdő (még a felvételekbe is) beszűrődő hangjai, a víz látványa, a tiszta levegő. Ebben a környezetben hagytuk megszületni a lemezt, ahogyan a dalok nagy része is hasonló tájakon íródott. Nyugalomra és egyensúlyra való törekvés, gondolatok, amiket hagyunk felbukkanni, majd eltűnni egy befelé vezető utazás során. Így tudnám leírni azt, amit az új dalok, ezek a felvételek jelentenek nekem.

Hét éve működik a Cirkusz-KA. Ezt a hét évet szerettünk volna összefoglalni és lezárni a lemezzel, egy új korszakot elindítani… Öt dal, nem is egy klasszikus nagylemeznyi anyag, nekem mégis egészet alkot. Szerintem az eddigi legjobb dalainkat vettük fel, kiváló zenész-hangmérnök barátunk Heidrich Roland jóvoltából pedig úgy szólalnak meg a felvételek, ahogyan kell. Szeretettel ajánlom." (Szlávics Anna)

 

Cirkusz-KA: „Csak az Égé / Belonging to the Sky" kielemez 2016, Nagymaros

1 – Cirkusz-KA Mi lett volna ha? / What If?

2 – Cirkusz-KA Játszottunk / We Played

3 – Cirkusz-KA Táncos / Dancing

4 – Cirkusz-KA Fekete / Black

5 – Cirkusz-KA Csak az Égé / Belonging to the Sky

https://youtu.be/1iq9BgK4fb4

Hangfelvétel és utómunka – Heidrich Roland – heidrichroland.hu

Videó – Görgényi Gábor

 

A lemezbemutató estéjére Antal Tibor hegedűn és Kertész Endre csellón csatlakozik a Cirkusz-KA négyfős alap felállásához, új színeket szőve az akusztikus dalok finom zenei szövetébe. Szlávics Anna és Rock Tamás korábbi lemezeiről is elhangzanak dalok, új, és ritkán hallott hangszerelésben.

Szlávics Anna – ének, dalszerzés

Rock Tamás – klasszikus gitár, zeneszerzés

Szalay Tamás Géza – nagybőgő

Clemente Gábor – ütőhangszerek

Vendégek:

Antal Tibor – hegedű

Kertész Endre – cselló

 

2017. január 13. 21:00

„Csak az Égé"

Cirkusz-KA – Lemezbemutató koncert

Opus Jazz Club

Budapest, Mátyás utca 8.

 

http://bmc.hu

https://www.facebook.com/events/386038468396352

www.cirkuszka.com

www.youtube.com/c/CirkuszKA

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük