2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Családi nyaralás Alsó-Ausztriában

7 perc olvasás

kamptalradweg.jpgMindegy, hogy nagy vakációra, néhány napos nyaralásra vagy csupán egy spontán kirándulásra indulunk el Alsó-Ausztriába, egy biztos: itt minden megtalálható, ami egy aktív családi kikapcsolódáshoz szükséges.

 

Családi nyaralás felejthetetlen panorámával a Bécsi Alpokban

A Familienarena St. Corona am Wechsel (lásd: https://www.wieneralpen.at/die-familienarena) tökéletes helyszíne a szabadtéri kalandoknak és szinte biztos, hogy minden gyerek részére tartogat meglepetéseket. A kalandozás közepette a család kulináris kényeztetéséről a Wechsel-Lounge (lásd: https://www.wieneralpen.at/familienarena-sankt-corona/a-wechsel-lounge) gondoskodik. Biztosan minden gyerekszívet megdobogtat a Sommerrodelbahn Corona Coaster (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-sommerrodelbahn-corona-coaster) nyári bobpálya, a Motorikpark (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-motorikpark-st-corona) kalandos mozgásfejlesztő állomásai vagy épp az Ameisenpfad (lásd: https://www.also-ausztria.info/a-stcorona-hangyaoesveny) túraútvonal, mely során 15 állomáson, játékos formában tudhatunk meg mindent az erdő szorgos lakóiról, a hangyákról. A vidéki nyugalom kedvelői számára karnyújtásnyira található a Bio-Bauernhof Dissauer (lásd: https://www.niederoesterreich.at/grosse-abenteuer-mit-kleinen-pferden-der-bio-bauernhof-dissauer) St. Coronaban. Ez az első olyan szolgáltató Alsó-Ausztriában, mely falusi üdülést kínál és a befolyásos Urlaub am Bauernhof magazin értékelése szerint maximális, 5 virágos kitüntetést kapott. Sok felfedeznivaló vár az igazi kalandorokra a Bécsi Alpokban: pl. a Hermannshöhle (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-hermannshoehle-kirchberg) Kirchberg am Wechselben, mely denevérek fontos áttelelő helye, emellett a régió legnagyobb cseppkőbarlangja. Változatos növény- és állatvilág vár a kicsi és nagy kirándulókra a „Waldexpedition für Wirbelwinde“ (lásd: https://www.wieneralpen.at/waldexpedition) elnevezésű felfedezőtúrán, ahol a régió szakértője játékosan mutatja be a flóra és fauna érdekességeit.

 

Bringa, túra és kultúra a Mostviertelben

Kiváltképp alkalmas családi kerékpározásra a Traisental-kerékpárút Traismauer és Mariazell között. (lásd: https://www.also-ausztria.info/traisental-kerekparut) Érdemes kitérőt tenni a Freiland és Türnitz közti családi szakaszra, melyet „szuper alagúttúra” néven is emlegetnek, hiszen 9 km-en három alagúton át az autóforgalomtól távol vezet az út. Aki szívesebben indul neki gyalogszerrel, az az Ybbstali Alpok túraútvonalainak fog kiváltképp örülni. A Lunzi-tó (lásd: https://www.niederoesterreich.at/sommerfrische-lunzer-see) pedig a frissítő csobbanás és a csónakázás lehetőségével várja a megfáradt lábakat. Aki a Hochkar hegyoldalait választja kirándulása helyszínéül, azt a 360° Skytour (lásd: https://www.also-ausztria.info/ket-labbal-a-felhokoen) és a Hochkarhöhle (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-hochkarhoehle) barlang várja. Aki inkább a kultúra csúcsaira törne, az gyerekprogramok sorából válogathat a Burgarena Reinsbergen. (lásd: https://www.mostviertel.at/burgarena-reinsberg) A családbarát szállások köréből a Hotel JUFA Hochkar-Sport Resort Göstling an der Ybbsben várja vendégeit. (lásd: https://www.niederoesterreich.at/fuer-hoehlenforscher-und-flieger-asse) Schallaburg vára (lásd: https://www.schallaburg.at/de) pedig nemcsak a kalandjátszótér és a gyerekeknek szóló nyári játékok miatt szerepel a családok listáján, hanem aktuális kiállítása miatt is: a „Byzanz und der Westen“ a középkor legizgalmasabb időszakát mutatja be. A gyerekek átélhetik a középkori izgalmakat és keresztes vitézekkel evezhetnek vad vizekre.

 

Szamárjogosítvány és bringázás gyerekekkel a Duna mentén

Igazán különleges élményeket tartogat gyerekek számára a „Radln für Kids“ útvonal (lásd: https://www.niederoesterreich.at/5-radeln-in-der-wachau) 25 km-en, a Duna menti kerékpárúton, Spitz és Dürnstein vagy Arnsdorf és Rossatz között. Még izgalmasabb lehet a nap, ha komppal átkelünk a folyó túlpartjára és hajóval vagy vonattal térünk vissza túránk kiindulópontjához. Ha pedig az emmersdorfi szamártúrát választjuk, szamárjogosítványt is szerezhetünk, (lásd: https://www.eselabenteuer.com/eselfhrerschein) és biztos, hogy minden kirándulót megnevettetnek a drótszőrű csacsik. A wachaui kajszi élménytúrán (lásd: http://www.marillenweg.at/) az Aufreiter borászatnál Krems-Angernben (lásd: https://www.niederoesterreich.at/weinhof-aufreiter) az egész család a híres „wachaui sárgabarack“ (lásd: http://www.wachauermarille.at/marille.php) nyomába eredhet. Aki viszont inkább gumicsónakkal szállna vízre vagy hosszú sétát tenne a Duna árterében, annak a Donau-Auen Nemzeti Parkban a helye. (lásd: https://www.donauauen.at/experience/trips/schlauchbootfahrt-und-auspaziergang-fuer-familien-kombi-tour/952) Meseszerű hangulat vár ránk, ha ellátogatunk a barokk Schloss Hof kastélyhoz. (lásd: https://www.schlosshof.at/der-standort/kinder-familie/)A gyerekeknek bizonyára a híres fehér szamár és a hatalmas állatsimogató fog leginkább tetszeni, de különböző élményösvényeken időutazást is tehetünk a történelembe, vagy elidőzhetünk a gyümölcsöskertben.  

 

Családi nyaralás a Bécsi erdőben

Egy erdei játszótér és szabadon kószáló vaddisznók teszik egyedivé a Sparbach Natúrparkot, (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-naturpark-sparbach) Ausztria legrégebbi natúrparkját. Az ornitológia iránt érdeklődő kicsik és nagyok Európa legnagyobb magánkézen lévő ragadozómadár-állomását találják a Hagenbachklamm szurdok végén az Eichenhain Natúrparkban, (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-naturpark-eichenhain-1) 30 különböző fajjal és 300 madárral. A családbarát szállások közt találjuk a bio-gazdálkodásra szakosodott Wolf-Hof parasztudvart (lásd: https://www.niederoesterreich.at/abenteuer-mit-natur-und-kultur-wolf-hof) Pressbaumban, ahol pónik, kecskék és kotlósok körében élvezhetjük a természetet. A kulturális kikapcsolódásra vágyóknak különleges nyári élményeket kínál a Musical Sommer Teatro (lásd: http://www.teatro.at/cms/) Mödlingben, „Alice Csodaországban“ előadásával (melyet július 18. és augusztus 5. között tekinthetnek meg).

 

Természet az egész családnak a Waldviertelben

Az Ysperklamm (lásd: https://www.waldviertel.at/natur-ysperklamm) szurdok kisebb-nagyobb vízesései, melyek a Waldviertel déli (lásd: https://www.waldviertel.at/wanderregion-suedliches-waldviertel) részén találhatók, hűsítő menedéket kínálnak az egész család számára a forró nyári hónapokban. A gyönyörű vidéken fekvő Ottensteini-tó (lásd: https://www.waldviertel.at/natur-stausee-ottenstein) csónakkal is felfedezhető, de sátorozhatunk is a parton. Hasonlóan idilli a Blockheide Gmünd Natúrpark (lásd: https://www.waldviertel.at/naturpark-blockheide) a Waldviertelre jellemző hatalmas sziklaformációkkal, az ún. Waldviertler Wackelsteinokkal. Schrems környékén vidrákat, békákat, szitakötőket és kígyókat figyelhetünk meg természetes életterükben. A Hochmoor Schrems Natúrpark (lásd: https://www.waldviertel.at/naturpark-hochmoor-schrems) Alsó-Ausztria legnagyobb lápos területe. Tehetünk egy kitérőt a Kunstmuseum Schremsbe is, (lásd: https://www.waldviertel.at/jahresausstellung-kunstmuseum-waldviertel) mely többek között az erdő titkairól mesél. Kiváltképp családbarát a Märchenhotel Waldpension Nebelstein (lásd: https://www.niederoesterreich.at/maerchenhafte-tage-im-waldviertel) Moorbad Harbachban, mely tökéletes szálláshely egy családi nyaraláshoz a Waldviertelben.

 

Családi nyaralás a Leiser Berge környékén a Weinviertelben

6000 évet utazhatunk vissza a történelemben a Leiser Berge Natúrparkban (lásd: https://www.weinviertel.at/naturpark-leiser-berge) és a Wildpark Ernstbrunnban. (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-wildpark-ernstbrunn) Vajon mit jelent az „Alpaka Quartett”, a „Riesenmikado” vagy a „Saureimkegeln”? Mindezt és sok egyéb érdekességet tudhatunk meg az Alpaka-Szabadidőközpontban. Szintén számos tudnivalót rejt a MAMUZ Schloss Asparn an der Zayaban, (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-mamuz-schloss-asparnzaya) ahol őskori módszerekkel csiholhatunk tüzet, íjászkodhatunk, de megtudhatjuk azt is, milyen a túlélés a vadonban. 4 és 12 év közötti gyerekeknek ajánlott a modern vándorszínház, mely Märchensommer Poysbrunn (lásd: http://www.maerchensommer.at/home.php) névre hallgat. Egy élménydús nap után különösen jól esik a pihenés akár a szabad ég alatt az Ochys Waldhüttenben, (lásd: https://www.niederoesterreich.at/hinundweg-ochys-waldhuetten) a Waldfreizeitpark Kreuzstettenben. (lásd: https://www.niederoesterreich.at/ausflugsziele/a-ochys-waldfreizeitpark-kreuzstetten)

 

www.niederoesterreich.at/familienurlaub

https://kinder.niederoesterreich.at

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.