Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat munkatársainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Újabb, magukat Tigáz-DSO Kft. munkatársaként kiadó csalók jelentek meg a Társaság ellátási területén, akik pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól szén-monoxid érzékelők eladásával. A társaság tudomására jutott információk szerint az ál-munkatársak legutóbb Jászberényben tűntek fel február közepén.

A csalók ezúttal TIGÁZ emblémával ellátott gépkocsival járják az utcákat, és magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. munkatársának kiadva azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy minden gázfelhasználónak kötelező szén-monoxid (CO) riasztó készüléket vásárolnia. A mérőeszközt 23 000 forint értékben próbálják értékesíteni a lakosoknak, a helyszínen 10 000 forint fizetési előleget követelve. A szén-monoxidmérő megvásárlásáról igazolást nem adnak, a készülék átadását pedig egy későbbi időpontban ígérik.

 

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására, valamint nem értékesítenek szén-monoxid érzékelő készüléket.

A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással, vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

A Társaság felhívja ügyfelei figyelmét, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek.

 

Ezt elősegítendő, összeállítottuk, hogy a TIGÁZ munkatársai mely ügyekben kereshetik fel az ügyfeleket, és milyen hivatalos jelzések alapján azonosíthatóak.

 

 • munkatársaink és megbízottaink arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek, amelyeket kérésre kötelesek felmutatni;
 • munkatársaink soha, semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére vagy átadására, kivéve olyan külső megbízottakat, akik felhatalmazással rendelkeznek arra, hogy a TIGÁZ felé fennálló pénztartozást beszedjék, vagy behajtsák.

 

Amennyiben a TIGÁZ munkatársai által a felhasználási helyen végzett tevékenység díjköteles, vagy fizetési kötelezettség állapítható meg, azt mindig postai úton eljuttatott számla, illetve csekk ellenében kell kiegyenlíteni. Az éves leolvasás után visszatérítésre jogosult felhasználó részére járó összeget mindig átutalással, vagy postai úton, lakcímre kézbesítve juttatjuk el.

 

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

 

 • Műszaki átvétel
 • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
 • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
 • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
 • Mérőhely ellenőrzés
 • Mérőhely leolvasás
 • Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
 • Hibaelhárítás
 • Díjhátralék behajtás

 

Hangsúlyozzuk, hogy az éves leolvasás alkalmával csak a számlálót olvassák le, a mérő állapotának ellenőrzésére nem kerül sor.

 

Munkatársaink és megbízottaink munkájuk elvégzése során mindig jelzik, hogy a fenti tevékenységek közül melyik elvégzése céljából jelentek meg, valamint minden alkalommal átadnak az elvégzett tevékenységről egy hivatalos dokumentumot (a mérőhely leolvasás kivételével!).     

 

A Társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha az ellenőrzést végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük